Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ Çevreye Eklenmeyi Anlama

Google+ ürününde birinin sizinle bağlantı kurmak istediğini bildirim alarak anlayabilirsiniz. Ancak gelen bildirimleri sildiğinizi düşün...

...
Google+ profil görünümü

Google+ ürününde birinin sizinle bağlantı kurmak istediğini bildirim alarak anlayabilirsiniz. Ancak gelen bildirimleri sildiğinizi düşünürsek Google+ da gezerken herhangi birinin çevrenizde olup olmadığını anlamanız güçleşir.Daha önceden çevrenize eklemediğiniz o kişiyi çevrenizde olup olmadığını anlamanın basit bir yolu vardır.

Bu yazımda sizlere tanıdığınız yada tanımadığınız kişilerin sizi çevrelerine ekleyip eklemediğini anlamak için yapılacak işlemleri aşağıda adım adım anlatıyorum.

1. Yukarıda gördüğünüz Google+ Profil resmimde ismimin yanında hiç bir işaret olmadığını göreceksiniz. Profil sekmesinden baktığımdan ismimin yanında bir işaret yoktur. Ancak farklı baktığımda ismimin yanında daire ve okları göreceksiniz.

2. Google+ çevrelere eklenmiş bir arkadaşımın profil resminin yanındaki daire ve okları göreceksiniz. Daire içindeki oklar, sol ve sağ birbirinin zıt yönlerini göstermektedir. Bunun anlamı her iki kişide birbirini Google+ da eklediğidir.

Aşağıdaki resimde saygıdeğer arkadaşım +İbrahim AKKAYA 'nın profilini görüyorsunuz.

Yani her ikimizde birbirimizi kendimizin belirlediği bir çevre ismine eklemiş bulunuyoruz. Daire'i lütfen inceleyin.

Google+ oklar

3. Google plus sayfalarında gezerken birinin sizi ekleyip eklemediğini mutlaka merak etmişsinizdir. Aşağıda verdiğim resimde daire içindeki ok sol tarafı gösteriyorsa karşıdaki kişi sizi eklemiş olduğunu anlayabilirsiniz.

Google+ çevre eklenti göstergesi

4. Eğer siz birini ekledi iseniz karşı taraf sizi ekleyene kadar hiçbir ok göremeyeceksiniz. Ancak karşı taraf yukarıda anlattığım şekilde sizin sayfanıza baktığında ok işaretini sol tarafa dönük olarak görecektir. O kişi de sizi eklediğinde her iki taraf da karşılıklı zıt okları görecektir.Karşılıklı zıt okların görünümü aşağıda verilmektedir ;

Google+ çevreler

Bir kullanıcı sizi bir çevreye eklediğinde, bu işlem kullanıcıya profil bilgileriniz için ek bir erişim sağlamaz. Ancak bu, kullanıcının sizin için bildirimler oluşturacak işlemler (yayınlarınız hakkında yorum yapma veya doğrudan sizinle paylaşımda bulunma) gerçekleştirmesini kolaylaştırabilir. Çok fazla bildirim alıyorsanız istediğiniz zaman bildirim ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.

Bir kullanıcının sizinle Google+ ürününde iletişim kurmasını sınırlamak isterseniz, söz konusu kullanıcıyı engelleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.