Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Geliştirici Çalışma Eksiklikleri

Blogger , Blog Ana Sayfamız da Geliştirici çalışmalarının yapıldığı zamanlarda yaşanan hataları sizlere aktarmak istiyorum.Bu çalışmaların...

...
Geliştirici Çalışma Eksiklikleri
Blogger, Blog Ana Sayfamız da Geliştirici çalışmalarının yapıldığı zamanlarda yaşanan hataları sizlere aktarmak istiyorum.Bu çalışmaların bizlere verdiği zararlar nelerdir aşağıda kısaca inceleyelim.
1. Sayfa altlarında açılan geniş boşluklar çok çirkin bir görünüm sergiliyor.
Seçenekler :
→ Çalışmlarını prototif bloglar üzerinde yapabilirler
→ Çalışmalar sırasında Blogger kullanıcılarına nezaketen bilgi geçebilirler “En azından TV ayarlarımızla oynamayız” Sizde doğru değil mi?
2. Yeni eklenen yorumlar eklentisi blog panelinde ms’de (milisaniye) olsa blog hızını birazda olsun etkilemiş.
3. Yorumların hemen altında çıkan Adsense reklamı hiç yok denecek bir alanda sıkışıp kalmış.
→ Adsense bu durum için bir çalışma yapmıyor mu ? Potansiyel Blog kullanıcılarının olmazsa olmazlarından olan reklam görselleri para kazandırmanın yanında blog içinde canlılık katan bir aktifide oluşturuyor.
→ Adsense yetkilileri bu durumun ya farkında değiller, yada birşey yapamıyorlar.
→ Yabancı ülkelerde bu konuda yazılan yazılara verilen cevap ise geliştirmeye çalışıyoruz. Şunları şunları yaptık gibi anlatımlardan ibaret.
4. Blogger çok güzel bir uygulama olmasına nazaran 5 yıldır bir Kategori eklentisini kullanıcı paneline ekleyemediler. Büyük eksiklik.
→ Ana sayfa menü uygulamasında açılır hover menüler için halen (Li, Lu,) larla uğraşılıyor. Bu çok üzücü bir konu.
→ Açılır menü genişlemeleri için bir gadget yapılamayacak kadar kod bilgisimi yok yada eklenti modülü eklenemeyecek kadar çok kötü bir sistem mi kullanıyoruz ?

Konu bence bu kadar zor olmasa gerek.Zorluk derecesi varsa bunu bizlere açıklamaları gerekir. Blogger’un ücretsiz kullanılması bilgi alınmaması yada bilgi verilmemesi gibi düşünülüyorsa Global Dünya Teknolojisinde büyük eksiklik demektir. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Wordpress de açık kaynaklı bir blog olduğundan, hiçbir farkı yoktur.Wordpress forunmlarını incelediğimizde birçok yapıcı ve geliştirici kaynaklar görüyoruz. Yapılacak işlem hem anlatılıyor hemde görsellerle beslenerek okuyucu kitlesini devamlı destekliyor.
Blogger yazı paylaşımlarında görülen aksaklıklar :
1. Blog yazıları yazıldıktan sonra paylaşmak istediğinizde, yine bu çalışmaların etkileri olarak bazı hatalar ile karşılaşıyoruz. Bu hatalarda çalışma şevkimizi kırıyor. Bu hatalar nelerdir ? Kısaca bakalım.
2. Paylaşım penceresi açıldığında ;
→ Pencere içinde yazımız içindeki resimler görülmekteydi. şimdi görülmüyor.
→ Yazı başlıkları artık çıkmıyor.Yerine yazınızın başlığına verilen link olarak çıkıyor. Bu Google uygulama ve gelişimine zarar veren unsurlar.Google seviyoruz. Ama bu görütüler insanların soğumasına neden olabilecek görüntülerden ibarettir.
→ Blog başlığı, başlık linki ve alt kısımda yazı açıklamaları çıkmaktaydı. Yazı açıklamaları artık çıkmıyor. Bu kalıcı bir uygulamamıdır, yoksa gecici bir işlev midir bilinmiyor. Belirli saatlerde düzelen bu uygulama tekrar yerine bozuk haline terkediyor.
Sizlerle yapılan uygulamalar üzerinde kısa bir yazı paylaştım. Sizlerde görüşlerinizi belirterek sesinizin duyulmasını sağlayın.

Google Plus G+1 Paylaşım pencere eksiklikleri

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.