Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ Yeni Yorum Eklentisi Hakkında

Blogger, Blog kontrol panelinde, Google+ Yorumlar sekmesine eklediği bir seçenek ile yorumların görünümünü değiştirmemize olanak sağladı...

...
Goog+ Yorumlar dinamik blog sidebar görünümü
Blogger, Blog kontrol panelinde, Google+ Yorumlar sekmesine eklediği bir seçenek ile yorumların görünümünü değiştirmemize olanak sağladı. Yeni yorumların Google+ ile entegre çalışması güzel bir uygulama ancak biraz aceleye getirilmiş görünümü mevcut.
Facebook yorumlar eklentisi ile karşılaştırma yaptığımızda büyük bir farklılık göze çarpıyor.
→ Facebook da yapılan yorumlarda Blog sayfanızın paylaşımları görükmüyor.Salt bir dizin takibi gibi alt alta yorumlardan ibaret.
→ Görünüm olarak daha esnek bir alana yayılıyor.Daha dar ve göze hitap ediyor.
→ Blog panelinizde Google+ yorumları aktif ettiğinizde, blog içerik yayınlarınız ve her yayın paylaşımınız yorumlar sekmesinde yorum olarak görülüyor.
→Gerçek blog yorumlarınız ile Google+ yorumlarınız iç içe uzun bir alanı kapsıyor.
Google+yorumların görseli
→ Google+ Yorumlarda dinamik blog kullanıcıları düşünülmemiş bir görsel sergilemiş. Google Adsense reklamları Dinamik blogda 2 adet olarak görülüyor.
→ Yeni yorumlar sekmesini devreye aldığınızda Dinamik Blog da Adsense reklamlarınız altta tamamen koybolmuş bir durum sergiliyor.
→ Google Adsense tıklamalarının azalmasına neden olan bir durum diyebiliriz. Bu uygulama ile reklam kazançlarınız düşebilir. Dinamik blog seçimi yapan yayıncıların klasik bloga geçiş yapmasına neden olabilir.
→ Tüm bu yazdıklarımından dolayı yeni uygulamaya alınan Google+ yorumlar sekmesi kullanılmayabilir.
→ Google’un 2013 senesini Sosyal aktivitelere ayıracağını biliyoruz.Bu düşünce ile birçok yeniliğin de peşinden geleceği kesindir. Ancak iyice düşünülmeden yapılan bir entegrasyon ne kadar başarılı olacaktır onu zaman gösterecektir.
→ Bir blog yayıncısı olarak bu eksiklikler giderilene kadar ben dahi yeni yorum eklentisini kullanmayı düşünmüyorum.
→ Görselliğe önem veren Google’un böyle bir uygulamayı daha esnek ve tercih edilebilecek bir tasarım haline getirmesini bekliyoruz.
→ Google+ Yorumlar sekmesine kontrol paneli gibi bir seçenek ekleyerek yayınların G+1 sekmesinde olduğu gibi bir tıklama ile sınırlama seçenekleri ve devamında sekmenin üzerine maus getirildiğinde yine paylaşım yapılabilme seçeneğini ancak yapılan paylaşımların yorumlar sekmesinde görülmemesi gibi düzenlemerin ayarlamasını ümit ediyoruz.
Yoksa bu uygulamanın çok kişi tarafından kullanılacağına pek kesin gözü ile bakmıyorum.
Yorumları tasarlayan, (Developer) Geliştiricilerin bu konuya gereken önemi göstermeleri ve hemen acil ivedilikle önlem almalarını bekliyoruz. Alacaklarını da kesin biliyorum.
→ Yapılan işlem sadece var olan bir aktarma işleminden başka birşey değildir.
→ Yorumlar üzerinde tasarım yaparak dahada geliştirmek kolay olacaktır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.