Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Kategori Nasıl Yapılır

Dinamik Blog üst menüde kategori uygulması nasıl yapılır? Blog üst menüde kategori yapmak  için hangi aracı kullanmamız gerekli ? Dinamik...

...
Blog Kategorisi Nasıl Yapılır
Dinamik Blog üst menüde kategori uygulması nasıl yapılır? Blog üst menüde kategori yapmak  için hangi aracı kullanmamız gerekli ? Dinamik blogumuza Header üst menüde kategori eklentimizi yapmamız için gereken işlemleri inceleyelim.Dinamik blog kullanan arkadaşlarımızın zorlandıkları konuya yardımcı olmak için çok basit bir anlatım ve video ile konuyu pekiştireceğim.NOT : Anlattılan konu Klasik ve Dinamik bloglarda uygulanabilir. Aradaki tek fark görselliktir.İşlem olarak aynıdır.

Sayfalar sekmesinde iki tür kategori ekleyebilirsiniz

→ Sabit kalıcı sayfalar (Boş sayfa) Bu kısma, Hakkında, İletişim, Forum gibi tek sayfa açabilirsiniz.Bağlantı ekleyemezsiniz.
→ Etiketlerden oluşan Kategori bağlantıları (Web Adresi) Bu alana etiket yapabilir. Her yazdığınız yazıda etiket sekmesinde vereceğiniz etiket, yazdığınız yazınıza bağlantı sağlayacağından blog ana sayfanızda yerleşime göre sağ veya sol tarafda görülür. Aşağıda anlatacağım konu etiketlerden yapacağımız kategoriyi uygulamasıdır.

Dinamik ve Klasik Blog üst menüde kategori menüsü oluşturma

1. Blogunuza giriş yapın
2. Sayfalar → Yeni sayfa → Web Adresine tıklayın.
3. Açılan pencerede ;
Üst kısma yazılarınızda hangi etiketi kullanacaksanız o ismi yazın.Burada dikkat etmeniz gereken konu yazım kuralıdır. Ne yazacaksanız, yazı editörünüzde aynı etiketi girmek durumundasınız.Yoksa yazdığınız yazınız o etiket kategorisinde görülmez.
Aşağıda verdiğim örneği iyi inceleyin (Web Adresi)
→ Üst kısımda blog menüsünün görülmesini istediğiniz başlık
Örnek başlım adı : Dinamik Blogger
→ Alt sekmede yazacağımız etiket link bağlantısı
Örnek blog linkim : http://guneytes2.blogspot.com/
→ Her iki konuyu birleştireceğiz

http://guneytes2.blogspot.com/search/label/dinamik blogger
Açıklama : (Dinamik Blogger) ismini üstte büyük yazdım ve linktede (dinamik blogger) küçük yazdım.Yukarıda verdiğim örnekte yazılarınız da görülmesini istediğiniz etiketi, editör etiket sekmesine aynı karakterle yazdığınızda o kategorideki tüm yazılarınız blog ana sayfanızda sıralanır.Eminim çok daha iyi anlayacak ve bu muydu diyeceksiniz.Şimdi bu anlatılanları videolu olarak izleyelim



2 yorum

  1. Hocam daha önce bu tarz bir yazınızı okumuştum ve etiket (label) nasıl oluşturulur konusun da hiç bilgim yoktu sizin sayeniz öğreniyoruz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey; Teşekkür ederim.Yine bir arkadaşımız konuyu anlamamış daha basite indirgemek istedim.Herhalde biraz daha netleşmiştir.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.