Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yayın Sayısını Düzenleme

Blogger bloglarınızda açılış hızınızı etkileyen, okuyucularınızın blogunuzdan hemen çıkmasına neden olan blog yayın sayısını düzenleyin. E...

...
Blog Kayıtları Yayın Sayısını Düzenleme
Blogger bloglarınızda açılış hızınızı etkileyen, okuyucularınızın blogunuzdan hemen çıkmasına neden olan blog yayın sayısını düzenleyin. En uygun içerik yayın sayısı 5 ile 7 dir. Bu sayı aşıldığında eklediğiniz resim, kodlar ve eklentiler blogunuzun yavaş açılmasına neden olur. Yavaş açılan bir blogu Google bootlarıda okuyamadığından dizine eklemezler.Böyle bir durum yaşamamak için yapılması gerekenleri aşağıda inceleyerek blog ayarlarınızı yapabilirsiniz.Blog'unuzda görüntülenen yayın sayısını değiştirmek için, Yerleşim sekmenize gidin ve blog yayını widget'ında "Düzenle"yi tıklayın.
Blog kayıtlarını ayarlama
Ayarlarınızı değiştirmek için kullanabileceğiniz seçeneklerin bulunduğu bir pencere açılır. İlk seçenek "Ana sayfadaki kayıt sayısı"dır. Bu sayıyı uygun şekilde ayarlayabilir veya ayarı, yayın sayısını ya da yayınların gün sayısını yansıtacak şekilde değiştirebilirsiniz.
Blog kayıtlarını yapılandır
Genel sayfa boyutu 1 MB ile sınırlanmıştır. Dolayısıyla ön sayfanızda yüzlerce büyük yayın listelemeye çalışırsanız yayınlama hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Görüntülenen yayın sayısını azaltmak sorunu giderecektir.

5 yorum

  1. selamlar..
    bloggerde çok büyük bir sorunum var.
    1. yeni yazdığım yazımın benim istediğim sayfada yayınlanmasını sağalayabilirmiyim.
    2. blogger de hazır tema kullanıyorum. hazır temanın kategorilerine yazı ekleyebilirmiyim. yardımcı olabilirmisiniz. eviyap.blogspot.com
    saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Abdullah Kilic
      Bey merhaba; kullandığınız tema Lord HTML teması blogger'un kendi teması olmadığından ve her tema tasarımcısı farklı kodlama kullandığından bu konuda birşey yazamayacağım.Ancak Yazılarınızı yayınladığınızda tüm yeni yazılar ana sayfada sıralanırlar.Yazdığınız yazıyı menüde etiket sistemini kullandığınızda yani yazıya link verdiğinizde o yazıyı bir isim altında toplayabilirsiniz.
      Benim önerim önce normal blog teması kullanmanız ve biraz gelişimden sonra tema değişimiz olması yönündedir.
      Bir emek veriyor ve zevkle birşeyler paylaşmaya çalışacaksınız. Bilmediğiniz bir temda yapacağınız bir hata tüm emeklerinizin boşa gitmesine neden olacaktır. Alexa trafiğinize baktığımda henüz çok yeni bir blog olduğunu görüyorum.Web Yönetici araçlarında henüz blogunuzun mülkünü ispatlamadığınızı da görüyorum.
      Önce temayı değişin ve web mülkünü edinin. Bir öneri tabiy ki. Karar merci siz olacaksınız.üzülmenizi istemem.Yazılarımda bu konuda birçok anlatım mevcut. Şu yazımdan başlayabilirsiniz.Bu arada blog'unuz hayırlı olsun, görüşmek üzere.
      http://guney59.blogspot.com/2013/05/yeni-blogcular-icin-yol-haritas.html?q=youtube

      Sil
  2. merhaba bir sorunum var. kayıt sayısını "10" olarak ayarlamama rağmen sadece ana sayfada 10 adet yayın gözüküyor. Bir sonraki sayfa (yani 2.anasayfaya) gidince 6 kayıt gösteriyor. 3,4,5.. bütün sayfalarda 6 kayıt var. lütfen yardımcı olun. http://manlisenyurt.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. merhaba. çok büyük bir sorunum var. ana sayfada görüntülenecek yazı sayısını "10" olarak ayarlamama rağmen sadece ana sayfada 10 adet kayıt gözüküyor. Yani sonraki sayfaya geçince (2. ana sayfa diyebiliriz) 6 kayıt gözüküyor. bu 2,3,4... tüm ana sayfalarda geçeli (1. hariç) bi bakarsanız daha iyi anlarsınız. lütfen yardım edin neden olabilir acaba? http://manilsenyurt.blogspot.com kullandığım tema: JP Station

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Anıl Şenyurt
      Kullandığınız şablon özel eklediğiniz kodlardan veya şablon hatasından kaynaklanabilir.sayfa navşgasyon kodunuzu bulun kodlar içindeki 6 sayısını 10 yapın.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.