Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows Live Writer Editör Kurulumu

Blogger bloglarınızda çok rahat bir şekilde kullanabileceğiniz  Windows Live Writer  Blog Editör’ ünden bahsetmiştim. Blogger ile yapama...

...
Windows
Blogger bloglarınızda çok rahat bir şekilde kullanabileceğiniz Windows Live Writer Blog Editör’ ünden bahsetmiştim. Blogger ile yapamadığınız birçok işlemi bu editör yardımı ile yapabilirsiniz. Editör,Yazınızı yazarken biçimleme yapmadığından, internet kullanmasanızda, yazılarınızı hazırlayıp müsait olduğunuzda yazılarınızı blogunuza gönderme seçeneği çok elverişli. İlk zamanlar bana da tuhaf geldi ama kullandıkca, işlevlerini gördükce sevmeye başladım. Sizlerinde güzel araçlara sahip olmanızı isterim.
Daha öncede bu konu ile ilgili bilgi aktarmıştım. Yine yenilemek istiyorum. Bir word dosyasını kullanmak kadar basit.Biraz çaba göstermeniz, sağını solunu kurcalamanız bu editörü sizlere sevdirecektir.İstediğiniz resimleri yükleme, biçimleme, efek verme, köşelere taşıma, harita yükleme, video yükleme vs. birçok işlem yapabilmekte. Diğer bloglarlada uyum sağlamaktadır.Bu bloglar kısaca Blogger, LiveJournal, Typepad, Wordpress, Windows Live Spaces, Sharepoint blog, ve benzeri bir çok blog platforumları ile uyumlu.Kısaca ismi (WLM) Windows Live Write Masa üstü blog yayıncılığı veya yazarlığı da diyebiliriz. Bir konuya daha temas etmeden geçemiyeceğim. Etiket ekleme işleminde bir arama kutusu var  ve etiket adını yazdığınızda bulabiliyorsunuz.Henüz bu arama işlemini blogger halledememiş. Arama işlemini blogger da manuel mausla sürükleyerek yapıyoruz. Temennimiz ileride arama işleminin düzeltilmesi.
Windows Live Writer Etiket arama kutusu
Google DriveDökümanlarda çok güzel bir editör. Ancak birçok özellik sağlamıyor. Kısaca her ikisinide işinizin gereği kullanabilirsiniz.
Etiket eklemek istediğinizde blogunuzdaki etiketleri karşınıza getiriyor.Birçok özelliklerini burada anlatmak uzun bir yazı oluşturacağından sıkılmanızı istemiyorum. Sadece deneyin ve bu araçtan faydalanın.Zaten herkesin bilgisayarında mevcut. Bedava bir araç. Neden kullanmayasınız ki ? Tüm Office özelliklerini kullanın, tadını çıkarın.
Windows Live Writer kullanımı ile ilgili bilgileri buradan inceleyebilirsiniz. microsoft’un yazılımları arasında olan bu değerli altın elinizin altında. Her ülke diline göre yazılmış.E daha ne olsun.
Aşağıda verilen videoları inceleyin. Sizlere fikir verecektir. YouTube Videolarında dil çevirisi hakkında yazdığım yazıyı inceleyerek video altındaki yazıları Türkçeye (Kendi dilinize) çevirebilirsiniz.
1.Windows Live Writer başlangıç videosu




2. Windows Live Writer  Temel yazım anlatımı





3. WLM ile eklentileri kullanma Resim, Video, Haritalar, 


4. Yazı yazma, açma, yayınlama




Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.