Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İnternetden Kısa Sörf Açıklamalarım

Bugün hiçbir yazı yazmadan internette gezip şöyle bir tur atdım. Tur atmak, diğer adı ile  sörf yapmak. Web yönetici araçları, Google uy...

...
Sörf
Bugün hiçbir yazı yazmadan internette gezip şöyle bir tur atdım. Tur atmak, diğer adı ile 
sörf yapmak. Web yönetici araçları, Google uygulamaları, Forumlar, Bloglar, Adsense derken dayanamadım, kodlar arasında birazda gezdim. Bu arada bazı siteleri de takip ederek, Alexa verilerini, yazılan yazıların güncelleme durumlarını ve yorumları da ihmal etmedim inceledim.Kimler ne sormuş, ne cevap almış.Sorulan sorulara ne kadar zamanda cevap verilmiş, okuyucu sorunları ne sıklıkta çözümlenmiş vs. gibi konulara baktım. Bloglar
arasında gördüğüm ve Alexa sıralamalarında da bayağı üst sıralarda olanlar arasında yaptığım mukayesede şunu farkettim.Birçok blog yazıları aynı.
Blog yazılarının birçoğu, A Blog B blogdan almış, şekillendirmiş yazmış.Alıntılar yurd dışı kaynaklı olup, Türkçe olarak adapde edilerek yazılmış ve yayınlanmış. Bloglardan birisi özgün yazıdan bahsediyor.Yazdıklarını incelediğimde diğer blogun yazıları ile aynı nitelikte. Arada ki fark ülke şive ve aksanı olmuş. İçeriğin konusu aynı.Yani sahne aynı oyuncular farklı. Sonra kendime sordum. Ya bu kadar özgün neden düşünüyorsun.Sanal alem isteyen istediğini yazıyor. Hani Google olgoritmaları, kriterleri, ne oldu ? Hepsi boşmu diye düşündüm. Tabiy ki boş değil. Sonuç olarak üreten değil colanlama yapan bir zihniyetimiz olduğuna karar verdim.
Arkadaşlar bir proje üretip, neden yapamıyoruz. Tembel miyiz ? Hayır. İşin hep kolayına gidiyoruz. Benden başka kimse yapamaz düşünce yapısı ile yazıları organize ediyoruz. İnsanlara sunulan öneriler,eklentiler arkasında ve kodların içinde hep kişilerin linkleri mevcut. Yurd dışı kaynaklı bir blogda okuduğum bir yazıda ve verdiği kod içinde gördüğüm (?) bu ifadenin kod içinde ne anlam taşıdığını sordum. Bunu tabiyki onun dilinde sordum.
Birkaç gün sonra kontrol ettiğimde aldığım cevap şu oldu. “Anlayamadım”
evet bu kelime oldu. Ben çoktan bu bağlantı linkini anlamıştım.Ancak sorim bakalım ne cevap verecek diye. E baclink almak bu kadar kolay işte.Yaz kodu koy içine işareti gizle, yönlendirmeyi yap. Gariban da güzel görünüyor desin alsın kodu. Nasıl olsa google boot çerçeveleri okuyamıyor. Alexa sıralamsına bak üst sıralarda. Neyse bu kadar izlenim notları yeter. Bu konuda fazla yazı yazmak da iyi değil. Bu defa kendinize cephe açıyorsunuz. Yazı mı yazacağız, cephelerle mi uğraşacağız. Birgün gelir gereken gerektiği yeri bulur. Web Yönetici Araçları forumlarını inceleyin arkadaşlar.Neler okuyacaksınız şaşarsınız. Arada bir yazıyı bırakın dünya ile kucaklaşın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.