Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Blog Yazı Etiketinin Kullanımı

Blogger yapısı gereği Kategori oluşumuna izin vermeyen bir tasarım. Bloglarımız da kullandığımız etiketleri, aynı zamanda kategori olara...

...
Blog Yazı Etiketinin Kullanımı
Blogger yapısı gereği Kategori oluşumuna izin vermeyen bir tasarım. Bloglarımız da kullandığımız etiketleri, aynı zamanda kategori olarakta kullanmaktayız. Kategori gadgeti olmasını çok arzuluyoruz. Ancak bu isteğimiz henüz yerine getirilmiş değil. Geliştiriciler henüz Blogger Blogları için bu konuda bir Gadget yapamadığı açıkca belli. Blogunu yeni kurmuş, yazılarına etiket yazan arkadaşlara kısa bir önerim olacak. Uzun bir süre yazı yazıp, geriye dönük blogun'u düzenleme gereksimi duymaması için, işin başındayken bazı konulara dikkat etmesi yeterli olacaktır.

Gelecekte Blogunuzun etiket çöplüğüne dönüşmesini istemiyorsanız aşağıda sıraladığım bazı maddeleri dikkate alın.

1. Bir word dosyasına yazılarınızda hangi kategorileri kullanacaksınız sıralayın. Bunları çoğaltabilir, alt alta sıralayabilirsiniz. Örnek :

Blogunu Kur     Blog ipuçları     Blog sitesi kurulumu     Gadgetler

2. Yazılarınızı yazarken, hangi kategoriye giriyorsa, küçük, büyük duyarlıdır. Word dosyasından kopyalayıp etiket kısmına yapıştırın. Bu işlemi düzenli yaptığınızda farklı etiketler arasında kaybolmazsınız.

3. Yazdığınız etiket aynı özellikleri taşıyacağından, ilerleyen zaman içinde aynı etikete bağlı yazılarınız bir sayfada görülecektir. Yazılarınız düzenli bir takip sistemine sahip olması da blog dizininizi oluşturmanıza sebebiyet verecektir.

4. Web yönetici Araçlarına giriş yaptığınızda ; Google dizini ⇒ İçerik anahtar kelimeleri yazan yere tıklayın. Blogunuza yazdığınız tüm anahtar kelimeler burada önem derecesine göre sıralanır. Hemen alt kısımda tabloyu indir yazan kısmı göreceksiniz.

5. Tabloyu iki şekilde indirebilirsiniz. CSV düküman olarak (Exel), diğeri de Google döküman olarak. CSV ile indirdiğinizde çok karmaşık bir görünüm sergiliyor. Google Döküman olarak indirdiğinizde sayfa hücre aralarını rahatlıkla ayırarak sıralama şansınız var.

6. Google Dökümanlar ile indirmek için Google Drive sayfasına giriş yapın. Drive eklentisini indirmeniz gerekmekte olduğunu unutmayın. Eklentiyi bilgisayarınıza indirin ve kurun. 15Gb’lık bir barındırma alanına sahip olacaksınız.

7. Google Drive Dökümanlarla neler yapılacağını inceleyin. Etiketlerle kategori nasıl yapılır inceleyin.

2 yorum

  1. Çok yardımcı oldunuz teşekkürler.Yalnız etiket yazılarımı hangi gadgete nasıl yazacagımı Birtülü anlayamadım,yardım ederseniz sevinirim.Başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @erdal dagdelen
      Bey, Rica ederim. Blog sayfanızda zaten anlatmıssınız.Naviginasyonlar vs gibi.Bu yazıda anlayamadığınız yer neresi onu anlayamadım.Birde neye yardımcı olduğumu ve sorunuzu çözeceğimi.Sayfada verilen linke tıkladı iseniz diğer yazıya bağlantılır vermek de olduğunu göreceksiniz.Ayrıca bu yazıya sizin ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.