Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yazı Paylaşım İstatistik ve Yorumlarım

Blog’unuz da, yazdığınız yazı paylaşımlarında, Sosyal paylaşım sayısal değerleri mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Sosyal Medya Paylaşım ist...

...
Sosyal Paylaşım İconları
Blog’unuz da, yazdığınız yazı paylaşımlarında, Sosyal paylaşım sayısal değerleri mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Sosyal Medya Paylaşım istatiklerini incelediğinizde çok değişik rakamlar görürsünüz. Aynı değişim ve farklılığı, Blogunuzda bulunan, Google istatistikler bölümünden de görmeniz mümkündür.Sosyal Medya Site Paylaşım iconlarının yanındaki
sayısal değerleri incelediğinizde Twitter, Facebook, Pinterest, YouTube vs. gibi sayısal rakamların birbiri içerisinde uyum sağlamadığı görülür. Blogunuzdaki paylaşım dengesizliği, sizi üzebilir. Hatta psikolojik olarak blogunuzda yazı yazmamanıza neden olabilir. İşte burda sizlere bir dost olarak söyleyeceğim bir kaç kelimeyi unutmayın lütfen. Blog yazılarınızda paylaşım dengesizlikleri mevcutsa bu yazılarınızın kötü olması, yada okunmaması anlamını taşımaz. Blogunuzun değerini, Alexa trafik sayacı, Google Web Yönetici Araçları, Google Analistik gibi verileri değerlendiren Google ürünlerini, kullanarak anlayabilirsiniz.
Blogunuza küsmeyin. Paylaşım dengesizlikleri birtek sizin blogunuzda değil , dünya üzerindeki tüm sitelerde mevcuttur. Anlattığım konuyu sizlere basit bir şekilde resimli olarak özetlediğimde, içinizin rahatlamasına ve blogunuza küsmemeniz gerektiğine kanat getireceksiniz. Lütfen aşağıda verdiğim resmi inceleyin.
Tutarsız ve orantısız diy mi ?
Google+ Paylaşım      > 8
Twitter Paylaşım      > 112
Facebook Paylaşım   > 18

Yorum > 2
Blog Yazı Paylaşım Verileri








Şimdi de bu yazıyı kaç kişi okumuş. Bu sayılar arasındaki tam bir dengesizliği görün.


Blog Yazı İstatistiği

İlk baktığımızda resimde gördüğünüz gibi, 1460 rakamı gözümüze çarpıyor.
Herhalde bu kadar örnekten sonra blogunuza küsmeden çalışmalarınıza devam edersiniz. Bunları açıklamamdaki amaç, blogunu yeni kurmuş arkadaşların paylaşım ve yazı okuma sayılarını gördüklerinde, rakamları gale almamaları, bloglarına yazılarını rahatlıkla yazmalarıdır.
Önemli olan Google’un Kriterleridir ve forumlardan inceleyebilirsiniz. Bu Kriterlere uyum sağlar ve istenileni yapmaya çalışırsanız, şunu unutmayın. Google kimseye sırtını dönmez. Sizin haberiniz dahi olmadan bir bakmıssınız yazılarınız arama motorlarınca, ilk sıralarda çıkmaya başlamıştır. Bu bir süreçtir. Emek verilmeyen hiçbir yapıt değerini göremez. Hayatınızı çalışmadan, üretmeden kazanabilir misiniz? Mümkün değil. Her konu aynı mantık çerçevesinde çalışır ve bir biri içinde eşleşir. Zinciri kırarsanız ! Yerden toplamak zorunda kalır zaman kaybına uğrarsınız. Yerden toplasanız da eski özelliğini geri getiremezsiniz.
Evet arkadaşlar. Bugünde size farklı bir konu hakkında bilgi aktardım. Umarım yeni blogcu arkadaşlar yazımdan küçük de olsa bir ders çıkarırlar.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.