Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Gelişmiş Ayarları Hakkında

Blogger Dinamik Blogda Gelismis Ayarların Nasıl Yapıldığını İnceleyelim. Blog'larınız da, Temanızı kendiniz tasarlayın ile ilgili...

...

Blogger Dinamik Blogda Gelismis Ayarların Nasıl Yapıldığını İnceleyelim. Blog'larınız da, Temanızı kendiniz tasarlayın ile ilgili yazımda Templates, Arka plan, Adjust Widths, Yerleşim konularını anlatmış, Gelişmiş ayarları da anlatacağımı yazmıştım. Gelişmiş ayarların, yaklaşık 9 açıklamadan oluşması ve yazının uzun süreceği düşüncesi ile ayrı bir sayfada sizleri sıkmadan yazmak istedim. Hemen konumuzun özüne geçelim ve Gelişmiş ayarları inceleyelim. Guneytes2 adlı dinamik blogumuz da bu ayarlara bakacağız. Önce dinamik blogumuza bir yazı ilave edelim ki ne yaptığımızı anlayalım.

Blogger Şablon Gelişmiş Ayarlar :

Blog yönetimine girin ŞablonÖzelleştirGelişmiş seçeneklerini seçin
1.Dinamik blogumuza ilk yazımızı yazdık.
Blogumuz da görünüm ayarlarından Sidebar seçtik ve kaydettik.
2.Sayfa Ayarları : Yazı tipi, Metin Rengi, Arka Plan Rengi
Yazı tipi : Yazı tipi kısmından beğendiğinizbir karakteri seçin.Ben Rock Salt seçtim.Yazımızın uygulandığı alan slayt da görüleceği gibi en altta Post kısmında ve sağ tarafda arşiv gadgetimizde değişti.Bu işlem yazdığınız yazıları biçimleyen alan değildir.Sayfa yazı ayarlarıdır.
Metin Rengi : Yazdığınız yazının rengini belirlersiniz. Örnek olması için kırmızıyı seçtim.
Arka Plan Rengi : Sol sidebarın rengini ayarlamanıza yarar istediğiniz renk de ayarlayabilirsiniz.Tercih sizin.
3.Header : Site başlıgınızın bulunduğu alandaki Arka Plan rengini değiştirir.
Slayt da guneytes2 yazısınızn arka planı
4.Header Bar : Arka Plan Rengi, Yazı Tipi, Metin Rengi
Header Bar : Blog başlığımızın altında bulunur.Bu kısma menülerde oluşturabiliriz.Blogumuzda siyah renkte olup hazır olarak görünüme gelir.
Arka Plan : Bu kısmı istediğiniz renge çevirebilirsiniz.Siyah olarak blogunuzda hazır gelen bir çubuktur.
Yazı Tipi : Bu bar çubuğuna yazdığınız yazının karakterini değiştirir.Örnek: Arial
Metin Rengi : Bar çubuğundaki yazılarınızın rengidir.
5.Bağlantılar : Link Text, Bağlantı Rengi, Bağlantı Vurgulama,Link Visited Color
Link Text : Yazı karakter seçimi
Bağlantı Rengi : Bağlantı Vurgulama : Yazı karakterinin rengini
Link Visited Color : Yazılarını içindeki bağlantı ve linkleri renklendirir.
6.Blog Başlığı :
Yazı Tipi : Blog başlığınızın yazı fontunu ayarlar.
Color : Blog başlığınızın font rengini ayarlar
7.Blog Tanımı : Blog Başlığı ayarları ile aynıdır.Blogunuz açıklamaları konusunu içerir
8.Kayıt Başlığı : Yazdığınız yazılarınıza verdiğiniz başlık linkidir.Diğer işlemler gibi yazı karakterini seçerek, hemen yan taraftan renk verebilirsiniz.

Evet arkadaşlar 3 saatlik bir çabadan sonra yazımız bu şekle geldi. Umarım faydalı olmuştur. Yorumlarınızı her zaman ki gibi eksik etmeyin lütfen.
Slayt anlatımı yazı anlatımı ile aynı düzenlemede yapılmıştır. Sıralı olarak takip edebilirsiniz.

Dinamik blog Temanızı Kendiniz Tasarlayın ile ilgili Görseller :

15 yorum

  1. Merhabalar çok açıklayıcı vede kolayca yaptım.Bu kadar bilgiyi nerden nezaman nasıl öğrendiniz abi.Siz olmasanız ne olacaktı bu blogların hali bilmiyorum.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ibrahim akkaya bey ;
      Yorum için teşekkür ederim.Uzun okumalar ve araştırmalar sonucu yapılamayacak şey yoktur.Google arama sağolsun.Birçok bilgiye ulaşabiliyoruz.
      Blogların çoğu oturmuş değil halen.Zaman içinde düzelecektir.
      Görüşmek üzere..

      Sil
  2. Adnan bey hazir temalarda nasil degstiricez peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. @Fransali Gelin
      Merhaba kullandığınız tema blogger teması değil.Genesis Awesome teması.Aşağıda verdiğim linkler size yardımcı olur.Yabancı temalar güzeldir ancak arıza anında kod eklemesini bilmek lazım.
      Blogger'un birçok teması mevcut bunlardan birini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.Hatta en basitini bile seçip en güzel hale getirmeniz mümkün.
      Videolu anlatım linkinide veriyorum.İnceleyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/blogunuzu-yeni-actnz-ne-yapacaksnz.html?max-results=10

      http://guney59.blogspot.com/2012/12/blogunuzu-yeni-actnz-ne-yapacaksnz.html

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Adnan Bey Merhabalar.

    Blog işine yeni başladım. Bilmediğim Bazı hususlar var.
    Örneğin verdiğim bilgiler içinde exel tabloları, resimler ve vektörel şekiller bulunuyor. Bunlar Blog yazı sayfasına yapıştırmak mümkün olmuyor. Bu konuda araştırma yaparken sizin yazınızı okudum. Uygulamaları denemeye başlayacağım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. inşallah başarırım.
    Hoşça kalın, Sevgiyle kalın.

    Yusuf YAMAN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Yusuf Yaman
      Bey merhaba;
      Blog Dünyamız güzeldir.Google Drive ile yaptığınız tüm işlemleri blogunuza alabilirsiniz.Exel sayfalarını denemedim.Ancak Exel sayfalarından iletişim formu yapılıyor.İframe kod ile de bu sayfa görüntü şekline geçiriyor.Örnek benim sayfada ki iletişim formu aslında bir exel sayfasından ibatettir.Exel ile işim olmadı ama denemek lazım.İletişim sayfası oluyorsa yapılan çalışmalarda olur.Zaten birçok Gadgetler bu sayfalarla yapılıyor.Örnek anket, forum sayfaları gibi.Resimlerimi, yazılarımı ve slaytları bu sayfalarla yapıyorum.Birçok uygulama daha var ancak kullanmadığım konular olduğundan atmasyon bilgiyide sevmediğimden yazı olarak yayınlamadım.Diğer bir konu da Google sites ile yapılan exel çalışmaları görülebiliyor.Yapmak istediğiniz bir proje başlangıcı varsa sizin için deneyebilirim.Konu hakkında takılırsanız yorum yazın bildiğim her konuda yardımcı olmak isterim.
      Örnek Google sites
      https://sites.google.com/site/adnanguney59/
      Henüz zaman bulamadığımdan tam bitmedi.İnceleyin lütfen.
      Yorum için teşekkür ederim.

      Saygı ve Sevgilerimle

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mertkan Elkatip
      Bey merhaba, Dinamik blogger tema seçindeki kullanmak istediğiniz Dinamik tema seçimi ile blog görünümüzü değiştiren kısımdır.SEO olarak da çok gelişmiştir.Sağ tarafda açılır menü dinamik blogger için özeldir.Diğer klasik bloglarda kullanamazsınız.Ancak Dinamik tema kullanmanızı tavsiye edebilirim.

      Sil
  7. Merhaba dinamik temalarda header bar uzunluğunu kısaltmamız mümükünmü acaba?birde headerbar üzerindeki temaları değiştirebildiğimiz menüyü kaldırabilme şansımız varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @jojo tasarım
      Merhaba blog tema ve yazı adedinizi gördüm.Yeni başlamıssınız hayırlı olsun.Dinamik Blogger Header Gbar üzerine özel bir yapamıyorsunuz.
      Blog başlık kısmında resim ekleme ve renk verme özelleiklerini kullanabiliyorsunuz.Kendi resminizide ekleyebilirsiniz.

      Sil
    2. Yanıt için teşekkürler.Fark ettiğiniz gibi yayına yeni başladım tema seçim aşamasındaydım.Dinamik temaları görünce beğendim ama o çizginin kısaltılmaması nedeni ile sanırım blog temamı değiştirmek zorunda kalacağım.

      Sizce seo açısında dinamik temalar diğer temalar arasında bir fark varmı?

      Sil
    3. @jojo tasarım
      Merhaba, yayına yeni başladığınızın farkındayım.Blogger Temayı istediğiniz zaman değişebilirsiniz.Blogger dışı temada zorlanırsınız.Blogger dışı tema kuracaksanız çok iyi karar vermeniz gerekir.Daha sonra tema değişim dediğinizde tüm emekleriniz boşa gider ve yeniden yapılandırmanız gerekir.Gerçi Blogger tema değişiminde 3. parti eklentileriniz yok olur.Diğer Gadgetler kalır.Kategori olarak kullandığımız çizgi dediğiniz yerin ismi başlık cubuğu olarak geçer.Biz dahada uzatmaya bakıyoruz ama maalesef görüntü bu kadara izin veriyor.SEO açısından Dinamik blog iyidir.Test amaçlı blog açın klasik aradaki farkı görürsünüz.Klasik blog dış görünüm güzel olabiliyor.Ancak Okuyucu girişi zayıf oluyor.Kitle yapmanız için de birkaç sene geçmesi lazım.dinamik blog da 1 hafda bile sürmeden değişimleri görebilirsiniz.Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.