Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Bloglar Neden Ölmez

Son birkaç yıldır internet kullanıcıları blogculuğun ölüp ölmediğini sorgular oldu.  Eğer şu anda siz bu blog'u okuyorsanız ve ben de...

...
Bloglar
Son birkaç yıldır internet kullanıcıları blogculuğun ölüp ölmediğini sorgular oldu. Eğer şu anda siz bu blog'u okuyorsanız ve ben de bunu yazmak için vakit ayırdı isem bu düşünceyle aynı fikirde olmadığım çok açıktır. Bunun nedenlerine gelecek olursak; öncelikle gözden kaçan bir nokta var. İnsanlar genelde popülaritesini yitiren konulardan bahsederken analitik bakış açısından uzaklaşıp, doğal ilgi alanları ile görüş saptamasında bulunurlar.
Hepimiz zamanında aynı şeyi yapmatık mı? Kabul etmeliyiz ki her şeyi basitleştirmek gibi bir eğilimimiz var. Dolayısıyla biz de bloglara kendi gücünü ispatlaması için gerekli zamanı vermeden, kısa bir süre sonra “herkesin bir bloga ihtiyacı var” yerine “bloglar öldü” şeklinde saptamalar yaptık. Günümüzde pazarlama planları o kadar kısa vadeli ki olay ve durumlarını genel çerçeve içinde göremez olduk.

Bu yüzden facebook ve twitter güncellemeleri blogların birkaç yıl önce olduğundan daha önemli hale geldi. Avantajları elbette var örneğin ; Twitter ve Facebook üzerinden herhangi bir link paylaşmak veya durum güncellemesi yapmak artık daha kolay. İlerleyen zaman diliminde Blogger'un da kendi üstüne düşen gelişim çabaları ile Blogger ve kullanıcıların destekleri ile daha da ileriye gideceğini ümit ediyorum. Wordpress'in açık kaynaklı bir blog olması. Geliştirici desteğinin çok fazla olması çok çabuk ilerlemesine yol açmıştır. Bu durum ücretli veya ücretsiz kullanım imkanı sunan tüm Wordpress blogları için geçerlidir.  Blogger neden kaplumba gibi ilerlemesini sürdürüyor ? Neden daha fazla seçenek sunmuyor anlamakta insan güçlük çekiyor. Blogger bir Google ürünüdür. Google ürünü Blogger'u milyolarca insan severek kullanıyor. Google'un artık bu durumu görüp Blogger'u daha ileriye götürecek gelişimler için müdehale etmesi yada ettirmesi gerekliliğinin zamanının gelip de geçmekte olduğu söylemeden yapamayacağım. Blogger'un daha iyi konumlarda olmasını sabır ile bekliyoruz. Merdiven altında yapımına başlanılan Blogger'un artık günümüz teknolojik alt yapısı ile buluşarak kullanıcılarına yeni arayüz ile çıkıp merhaba demesi gerekir. Blogger sade ve herşeyi yapmaya açık bir yazılım. Sadece bir gülümseme ve sevgi bekliyor. Bugüne kadar Blogger kullanıcıları bu sevgi ve şevkati verdiler. Ancak Blogger'un da bir anne ve babasının ortaya çıkma zamanı gelmiştir. İşte o zaman Bloggerlar ölmeyecek yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.