Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Edit Buton Açıklamaları

Blog'da Yayın (edit) Buton Açıklamaları nasıl yapılır, ö ncelikle burada yaptığımız açıklamalar Sayfa Menü'lerindeki sıralamalar...

...
Blogger edit ayarları kullanımı
Blog'da Yayın (edit) Buton Açıklamaları nasıl yapılır, öncelikle burada yaptığımız açıklamalar Sayfa Menü'lerindeki sıralamaları en büyük rakamdan en küçük rakama göre olacağından incelemelerinizi en alt sıradan yapmanızı öneririm. Şimdilik blog da farklı bir kullanım alanı olmadığından böyle bir uygulama düşündüm.Sayfa sayıları çoğaldıkça bu sayfalar bir sıralama halinde sizlere sunulacak. Bu sıralamada link şeklinde olacak. İstediğinizi izleme kolaylığı sağlaması açısından böyle bir planlama yaptım.
Şimdi gelelim anlatımlarımıza; Resimde görülen yazıları tek tek anlatacağım. Aşağıda gördüğünüz resim bir yayın editörüdür. Tüm işlemlerimizi bu kısımda gerçekleştiririz. Resim içindede bundan kısaca bahsettim zaten. Şimdi resmi inceleyin lütfen, sonra aşağıdaki açıklamalarına bakınız.
Yayın Başlığı : Sitenize yazmak istediğiniz yazının başlık kısmıdır.Mutlaka olması gerekli bir alandır. Yazı editörü bu yazdığınız kısımdaki yazıyı linke dönüştürür. Arama motorlarında görülen link denilen kısım bu başlıkta yazılan yazıdır.
Orta kısımdaki yazı alanı : Bu kısımda yazılarınızı word de yazdığınızı düşünürseniz ondan hiçbir farkı yoktur.Bu kısma resim, video, yazı, şiir, filim, Html kodu gibi işlemlerini uygulayacağınız kısımdır.
HTML : Sitenizde yazılar haricinde, videolar,resimler ve özel karakterler içeren kodlar koymanız gerektiğinde koymuş olduğunuz kodu yorumlayan butondur.
Oluştur : Yazılarımız içerisine bir kod koyduğumuzda Html onu yorumlaması için yan tarafdaki arkadaşı olan oluştur butonuna görevi devreder. Kodumuzu yapıştırıyoruz, sonra oluştur diyoruz.Bu esnada kodumuz yorumlanarak gerçek görünüme dönüşüyor. Yani kod parçası bir anda video görüntüsüne dönüşüyor.İzlediğiniz filimler, videolar aslında hepsi bir barındırıcıda (Host) firmalarında saklanır.Bu kodlar yardımı ile görüntülere dönüşür. Bu konuya da Bilgisayarda İnternet kullanımında HTML yazı dili diyoruz.
Sağ ve Sola Dönük Oklar : Sol ok işlemi geri almaya, sağ ok da ileri almaya yarar.
F Butonu : Yazılarımızı hangi fontta yazmamızı seçmemize yarar. Üstüne tıkladığınızda birçok yazı tipi görülecektir.Herhangi birini seçtiğinizde yazınızın şekli değişir.
I Butonu : Yazınızın yatık olmasını sağlar.
U Butonu : Yazacağınız yazıda alt vurgu anlamındadır. Özel alanları altı çizgili olarak vurgulayabilirsiniz.
ABC Butonu : Zaman aşımına uğramış bazı yazılarda ve geçersiz linklerin vurgulanmasında kullanılır. Sitenizdeki izleyici kitlesinin bu işaretle uyarır ve yayının kullanılmayacağı anlamını taşır.
A Altı çizgili Buton : Metin renklendirme şemasıdır.
Kalem butonu: Metinlerinizin arka planını reklendirmenize yarar. Örnek
Bağla Butonu : Yazılan yazılara bağlantı ekleme/kaldırma işine yarar. Örnek: Aşağıda yazdığım yazıya bağlantı oluşturacağım. Buraya (Buraya kelimesine tıkladığınızda şu andaki benim sitemin ana sayfasını açmış olacaksınız. Bir anlamda yönlendirme görevi görür.
Resim şeklinde gözüken kısım : Resim eklemenizi sağlar.Şimdi her ikisinide bir resimde görelim.Resim ekle yazan yere tıklıyorum ve resmi buraya ekliyorum.
Dosya seçimi resim yükleme şekilleri
Burada gördüğünüz resimde resim ekleyi seçtim ve dosya seç kısmına tıkladım, daha önceden masa üstüne eklediğim resmi tıklayarak yazı yazdığım kısma gelmesini sağladım.
Resimleri blog dan, Picasa Web albümlerinizden ve Url (link) den ekleme şansına da sahipsiniz. Ne kadar güzel bir uygulama değilmi? Diğer resmimizde bağlantı ile ilgiliydi o da aşağıdaki resimde.
Yazınıza link verme şekli
Bu resimde biraz önce yazdığım "Buraya" kelimesine bir aşağıda Web adresi olarak sitemin ana sayfasına giden linki yazdım. " http://guney59.blogspot.com/  " bir altındada "bu bağlantıyı yeni pencerede açı tikledim.Sonuç: Siz Buraya kelimesine tıkladığınızda direk gidilecek sayfa benim sitenin ana sayfası , aynı sayfada değil ayrı bir sayfa açarak gösterek.Deneyin anlayacaksınız.
Video Ekle butonu : Videoları eklememiz gereken aynı resim yükleme yaptığımız araç gibi kullandığımız bir seçenek.Resmi inceleyin.
Blogger Video yükleme
Atlama aralığı : Sitelerde yazı okurken görmüssünüzdür.Devamı diye yazar işte bu butonla yazımızın nerede kesilmesini istiyorsak o kısma gelip yukarıdan tıkladığımızda yazımızın yanına Devamı ibaresini koyar ve yazıyı orada keser.Devamına tıkladığınızda yazının kalan kısmını okursunuz.
Hizalama : İsmi üzerinde ortala, sağa hizala, sola hizala işlemlerini yapar.
Numara ve madde işareti : Bunlarda yazılarımıza numara ve madde işareti koymamıza yarar.
Çift virgülleme : Yazımızın alıntı olunduğunu belirtir. Yazınız size ait olmayabilir bunu vurgular.
Biçimlendirmeyi kaldır : Yazınızdaki belli bir alanı yada seçersenin tüm sayfayı tüm alandaki linkleri ve kodları yok ederek düz yazı haline çevirir.
Yazım denetimi : Açıklamaya gerek yok. İsmi üzerinde denetim.
Tanımlama çeviri: Translate yani çeviri yapan bir bölümdür. İngilizceden Türkçeye çeviri gibi.
Sonuç :  Şimdi içeriğimizi yazdık, yazılarımızı düzenledik. Yukarıda Kaydet yazan yere tıkladık ve sayfadan çıktığımızda, yazdığımız içeriğimiz taslak olarak bekler. Yayınlanmaz ve görülmez. Sizin onu yayınla diye tıklamanızı bekler. Bence bekletmeyin. Gerekli son düzenlemeleri kontrol edin ve yayınlayın.

3 yorum

  1. Bizi bilgilendirdiğiniz için Ceza Avukatı olarak size teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim gerçekçi bir anlatımla iyi bir iş çıkarmışsınız.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.