Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yazı Etiketlerini Gizleme

Blogger Ana sayfa yazının devamının hemen altında yazılarınıza bağlantı oluşturan etiketleri gizleyerek, blog sayfanızın hızlı açılması...

...

Blogger Ana sayfa yazının devamının hemen altında yazılarınıza bağlantı oluşturan etiketleri gizleyerek, blog sayfanızın hızlı açılması ve blog temanızın derli toplu olmasını sağlayan Labels etiket gizleme eklentisi. Blogger şablon kodlarına ekleyeceğiniz küçük bir kod ile Ana sayfadaki etiketleri gizleyerak sayfa yüksekliğinden yer kazanabilirsiniz. Etiketlerin gizlenmesi sonucu kazanılan alan için bir yazı daha ilave edebilirsiniz. Ana sayfanızda 7 ad. post mesaj etiketleri gizleyerek temanızı sadeleştirin. Yazı etiketlerini gizlemek için aşağıdaki adımları takip edin.

Canlı Demo

Blog İpuçları ⇒ Kod ekleme işlemlerinde mutlaka blog’unuzun yedeğini alın.

Blogger yazıya atanan bağlantı etiketlerinin gizlenmesi :

1. Blogger kumanda panelinize giriş yapın.

2. Şablon kodlarınızı açın ve aşağıdaki kodu bulun. CTRL+F ile aratabilirsiniz.

Blogger şablonda kod nasıl bulunur

<div class='post-footer-line post-footer-line-2'>

3. Arattığınız kod bazı temalarda iki ad. olabilir. Bulduğunuz kodun hemen altında Labels yazısını görürseniz doğru yerdesiniz.

4. Bulduğunuz kodun hemen altına aşağıdaki kodu ekleyin ve blog'u kaydedin.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>

5. Blogger şablonu bir hata kodu üretecektir. Şablon üstündeki hata numarasına bakın. Sol sıra numarasını bulun bu numaranın hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyin ve kaydedin.
</b:if>

6. Hata mesajının kalktığını göreceksiniz. Blogunuzu ön izleme yaptığınızda Ana sayfadaki etiketlerin gizlendiğini, Devamını oku ismine tıklandıktan sonra etiketlerin tekrar görülür olduğunu göreceksiniz. Şablon içindeki kodları daha iyi anlamak için aşağıdaki resmi tarayıcı yeni sekmede inceleyin. Konu hakkında anlaşılmayan bölümler için yorum yazarak yardım alın.


4 yorum

  1. Etiketleri gizlemek için Yerleşim/Blog kayıtları penceresinden etiketlerin görüntülenmesindeki klik kaldırıldığında etiketler artık görüntülenmeyecektir.
    Bunun için neden kod ekliyoruz anlamadım.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mehmet bey, Mehmet bey yazıyı tekrar okuyun lütfen. Yazıda; "Blogger Ana sayfa yazının devamının hemen altında yazılarınıza bağlantı oluşturan etiketleri gizleyerek, blog sayfanızın hızlı açılması ve blog temanızın derli toplu olmasını sağlayan Labels etiket gizleme eklentisi. " Ana sayfanızdaki etiketleri gizlemek için bir seçenektir. Ana sayfada örnegin 10 yazınız var bu yazıların hepsinin altında etiket görülür. Oysa bu işlemle sadece yazı açıldığında etiketi görürsünüz. Sizin dediğiniz gibi Blog kayıtlarındaki tiki kaparsanız, Tüm blog etiketlerin görülmemesini sağlarsınız. Bu yazının amacı Ana sayfadaki etiketleri gizlemek.

    YanıtlaSil
  3. Yazıyı dikkatli okumamışım özür dilerim.

    Bir sitede seo açısından yararlı olan bir kod bulmuştum. Bu kod ile yazının üstünde etiketler görüntüleniyor ve arama motorlarında uzun url değilde etiketler yer alıyor.
    Sizin bahsettiğiniz gibi etiketleri komple kaldırsam dahi yazı üstünde belirttiğim eklenti ile etiketler görünecektir.

    Sayenizde siteyi daha hızlandıracak bir fikir buldum.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.