Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Buffer Link Hatası Tekrar Gönderme Seçeneği

Blogger blog yazılarınızı Buffer ile paylaşım sırasında bazı link hatalarından dolayı gönderemeyebilirsiniz. Web link hatalarından dolayı ...

...
Buffer Link Hatasını Düzeltme
Blogger blog yazılarınızı Buffer ile paylaşım sırasında bazı link hatalarından dolayı gönderemeyebilirsiniz. Web link hatalarından dolayı gönderemediğiniz içeriklerinizi tekrar gönderebilmek için bazı adımlar gereklidir. Buffer ile otomatik Google+ Sayfa paylaşımın nasıl yapılacağını bir önceki yazımda sizlere anlatmıştım. Buffer’e kayıt yapmadı iseniz henüz geç kalmış sayılmazsınız. Buffer ile Google arasında sosyal paylaşım gelişim çalışmaları devam etmekte. Çok yakında bu çalışmaları zaten göreceksiniz. Elinizi çabuk tutup bu çalışma ortamına hemen katılarak yapılan gelişimlerden ilk haberdar olan siz olmaya çalışın.

Blogunuzda yazdığınız bir yazıyı Buffer ile paylaştığınızda (yetki ve izin vererek) birkaç sosyal paylaşım sitesinde birden paylaşılır. Google+ sayfanız varsa şu anda otomatik gönderi yapılmadığını biliyor olmalısınız. Yani blog yazılarınızın linkini kopyalayıp, Google+ sayfa bağlantı sekemesine yapıştırarak içeriklerimizi paylaşmaktayız.

Oysa Buffer Apps çalışmaları sonucu artık tek tıklama ile blog yazılarınızı Google+ sayfanıza gönderebiliyorsunuz. Aynı anda diğer paylaşım sitelerine göndermek isterseniz paylaşım sitelerine izin vermeniz yeterli olacaktır. Gönderi işleminin nasıl yapıldığını yukarıda verdiğim linkten inceleyerek gerekli adımları başlatabilirsiniz.
Hatalı Linkleri tekrar gönderme işlemi nasıl yapılacak ;

İnternet, web sunucuları arızalarından dolayı zaman zaman içeriklerinizin gönderiminde hatalar oluşur. Göndermek istediğiniz bağlantı gözükmez, eksik görünüm gibi görsellerle karşılaşırsınız. Böyle bir süreç yaşadığınızda içerikleriniz bufer tarafından beklemeye alınır. Herhalde Buffer Tampon ismide bu çalışmasından dolayı verildiğini düşünüyorum.

1. Buffer hesabınıza giriş yapın

2. Sol tarafda izin verdiğiniz sosyal paylaşım site iconları görülmektedir.

3. Üst menü analiz ve diğer ayarlarınızı göreceğiniz sabit kısımdır

4. Hemen alt kısımda site başlık açıklaması ve içerikten alıntı mevcuttur

5. Pencerenin en alt kısmında çok fazla içerik gönderdiğinizde size bilgi veren alan bulunur. Belirli bir zaman sonra gönderi yapabileceğiniz için uyarıdır bu.

6. Fareyi başarısız yazan kısma yanaştırdığınızda Sil, Düzenleme, Yeniden gönder, Şimdi yeniden dene seçenekleri mevcuttur. Uygun durumdaki seçenekleri kullanarak ne işe yaradığını deneyin.

7. şimdi gönder seçeneğine tıkladığınızda işlem olumlu ise sol tarafda bulunan icon içindeki sayaç sayısı bir alt sayıya düşücek hatalı link sıfırlanacaktır.Paylaşım icon içindeki sayı sıfır olduğunda hatalı linkinizin olmadığını göstermektedir.

8. Menü kısmında proğram yap yazan kısımda herhangi bir zaman dilimi ayarı yaparak içeriklerinizin otomatik gönderimini de sağlayabilirsiniz.

6 yorum

  1. Bende buffer kullaıyorum çok rahat ama gönderilemeyen tek yer facebook sayfası oluyor. Yani twiter, g+ , linkedin' e aynı anda giderken sadece facebook gönderilmiyor. Tekrar gönder seçeneği de işe yaramıyor. Çözümü şı şekilde buldum facebook hesabını kaldırıp yeniden seçtiğimde rahatlıkla yeniden gönderim yapabiliyor. Aynı sorunu yaşayanlar deneyebilirler bu şekilde de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuba Tb ;
      Hanım merhaba, Buffer eklenti gönderiminde ben bir problem yaşamadım.Belki TR uzantı geçişi neden olmuş olabilir.Gönderim Çalışmayan, Sosyal paylaşım icon'un, kaldırılıpp yeniden kurulması TR. geçiş döneminde yaşanan paylaşım hataları için bir çözüm yolu olabilir. Konuyu tamamladığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Rica Ederim. Tr uzantısından olsa sürekli yapar gün içinde 10 tane paylaşımı tüm sosyal ağalara gönderiyor ise 11. gönderi facebook hariç hepsine gidiyor. takip ediyorum gitmediği an facebook hesabını kaldırıp yeniden ekleyince düzeliyor.

      Sil
    3. Tuba hanım, Buffer'in bir paylaşım kotası var biliyorsunuz.Bu kotadan sonra beklemeye alıyor.Bir süre sonrada yayına gönderiyor.Beklemeye almasının iyi taarafı da var tabi.Post sahibini Spam gönderiden koruyor.Facebook da yapacağınız belirli bir paylaşımdan sonra kullanıcıya karakter rakamlar sorar.Tıpkı bunun gibi.Hatta çok fazla göndermeye başladığınızda Spam olarak belirler ve 4 gün banlar.Düşüncem siz facebook kaldırıp yeniden kurarak veri akışında bir değişim yapıyorsunuz.Bu doğal değil.Sonuç olarak gönderdiğiniz veri karşı tarafta da inceleme altına alınıyor.Bence doğal kullanmanızı öneririm.

      Sil
    4. Biliyorum kotalı ama bu kota sınırı sadece facebook için mi ? diğerlerinde sorunsuz gönderim yapıyor. Neyse alternatif bir paylaşım daha buldum HootSuite çok sıkıntı olursa bir kaç servis kullanacağım.

      Sil
    5. Tuba Tb ;
      Sosyal paylaşım sitelerinin hepsinde farklı uygulama mevcuttur.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.