Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Arama Açıklaması ve Uygulamalar

Blogger arama açıklamaları nedir? Arama açıklamaları nasıl yapılandırılır ve Arama açıklamaları neden önemlidir? Arama açıklamaları, Bl...

...
Blogger Arama Açıklamaları SEO
Blogger arama açıklamaları nedir? Arama açıklamaları nasıl yapılandırılır ve Arama açıklamaları neden önemlidir? Arama açıklamaları, Blog yazı içeriğinizi arama sonuçlarında en iyi tanıtan, yazı başlık ve link’inizin hemen altında okuyucuya bilgi veren metin görünümüde kısa başlıklardan oluşur. Diğer adı ile içerik tanımlama meta etiketleridir.
Arama sonuçlarında blog’unuzu en iyi tanıtan SEO olarak da yüksek değer taşıyan bazı tanımlar (Meta) mevcuttur.

Kısaca başlık vermek gerekirse bunlar ;
1. Blogger, Başlık açıklaması ( Title )
2. Blogger, Blog tanıtım açıklaması ( description )
3. Blogger, Blog anahtar kelimeler meta ( keywords )
4. Blogger, Blog yazı içeriğinizin tanımı ( arama açıklaması )
olarak belirtebiliriz. Tüm bu maddelerin bilinerek, uygulanması SEO optimizasyonu olarak çok önemli olup, her blog ve site sahibinin bilmesi gereken konular kapsamındadır. Blogger SEO için yapılması gereken işlemlerlere gereken önemi verdiğinizde arama sonuçlarında blog kaliteniz artar. 2012 senesinde Blogger arama motoru SEO yeni modül özellikleri tanıtımını yaptı. Yazı linkini takip ederek neler yapıldığını inceleyebilirsiniz.
Örnek bir arama açıklaması :
Arama sonuçları
Yukarıdaki resmi incelediğimizde bir üst kısımda anlatılan maddelerin uygulandığını göreceksiniz. Yukarıda anlattığım konulardaki bağlantılara tıklayarak arama açıklamaları ve diğer Seo konularını yapılandırabilirsiniz. Blogunuz için bir arama açıklaması belirtmediyseniz, arama motorları blog'unuzun içeriğine bağlı olarak size bir açıklama belirleyen özelliğe sahiptir.

18 yorum

  1. Tekrar Merhaba Adnan Bey! Blogger panelimdeki arama açıklamalarını girmiş olmama rağmen, Google aramalarında maalesef çıkmıyor. Daha doğrusu çıkıyor; ancak benim yazdığım arama açıklamaları yerine, sidebardaki gadget başlıkları vb. çıkıyor. Bir de şöyle bir sorun var ki; Google'da egitimsaglik.com şeklinde düzgün arattığımda bu dediklerim oluyor. Yalnız bloğun adını yanlış karakterlerle arattığımda (Örnek: egitimsaglıık.com) benim asıl arama açıklamalarım çıkıyor. Productforums'dan Cüneyt Beyle uğraştık ama bir türlü düzeltemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Rıdvan ÖZKAN
      Bey biraz önce verdiğim linki inceleyin.Blog ayarları çok önemlidir.Tüm yapılandırmanız bu ayarlar üzerinden veri olarak aktarılır.Ayarları kontrol edin ve çok zorlanırsanız tekrar görüşelim.Merak etmeyin bugün bu sorunu çözeriz siz dediklerimi bir kontrol edin önce.Ben 10 dk da çözerim ama sizin çözmenizi istiyorum.Benim çözmeme sizin ezbere çalışmanız demektir.Buda size birşey kazandırmaz.hataları çözmek blog'a sahip olamak demektir.Tıpkı araç kullanır gibi bir durumdur bu.Cüneyt bey normalde çözmesi gerekirdi.Demek biraz yoğundu olsun.Çözeriz merak etmeyin.

      Sil
    2. Adnan Bey keşke sorunu halledebilseydim; ama valla 1 saati aşkındır verdiğiniz linkteki tüm başlıkları, başlıklardaki linkleri, linklerdeki diğer linkleri okudum ama bir sonuç elde edemedim. Eskiden böyle bir sorun yoktu. Ne olduysa html sayfasında oldu. HTML kodlarından da ben anlamıyorum.
      Cüneyt Bey, önce bir kod verdi bana, şablona eklememi istedi. ekledim; ancak ayrıştırma hatası aldım. Sonra, başka bir kod verip, arama açıklaması yazan yere, açıklamalarımı yazıp şablondaki head tagının altına yapıştırmamı söyledi. Kodu yapıştırdım, html sayfam hata vermeyince de sorun halloldu dedim kendisine. Ancak 1 hafta geçmesine rağmen bir değişiklik olmadı.

      Sil
    3. @Rıdvan ÖZKAN
      Bey şablon ayarlar kısmına tıklayın sağda izinler kısmından benim emailimi yazın. adnan.guney59@gmail.com sonra beni ilk olarak yazar ekleyin.Ben onayladıktan sonra yönetici olarak ekleyin.Şablonunuzda bazı özel kodlarınız varsa kodları alın bir metin dosyasında saklayın.Şablonu inceleyip normal konumuna getireceğim.Ancak bazı eklentiler gidebilir.Siz tekrar ekleyebilirsiniz.yanız bu işlemi biraz çabuk yapmaya bakarsak memnun olurum.Bekliyorum.

      Sil
    4. @Rıdvan ÖZKAN; Bey merhaba;
      Blogunuzu biraz inceledim.paylaşım yaparken taryıcı linklerini bir kontrol edin.egitimsaglik ve egitimsaglıık dan oluşan yanlış giriş bilgileri mevcut.Bir ayar eksikliği veya yanlış yazılan bir durum var.Bu com uzantısı aldığınız yer de olabilir şablon içinde farkında olmadan eklediğiniz bir kod veya web araçlarında bir yanlış yazım vs. benzeri konular olması mümkün.Bu konuyu bir araştırın.

      Sil
  2. Ekledim Adnan Bey. Özel kodum filan yok. Eti sizin kemigi benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Rıdvan ÖZKAN
      Onayladım şimdi yönetici olarak atama yapın.Merak etmeyin eti de kemiğide sizin olacak.Sadece sabırlı olun ve beklemede kalın reklemları silmeyin.Her sildiğinizde zamanı uzatırsınız.

      Sil
    2. Ekledim. Beklemedeyim Adnan Bey. Acelem yok. İstediginiz zaman bakabilirsiniz. Simdi sart degil yani. Simdiden cok tesekkurler.

      Sil
    3. @Rıdvan ÖZKAN
      Şu anda düzenleme yapıyorum.

      Sil
  3. hocam benim yazılarım sizin üstteki resimde gösterdiğiniz gibi çıkmıyor plusgoogle yani google+ sayfasında yayınlanan haliyle çıkıyor sizinki gibi nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
  4. Yayın içinde arama açıklaması kısmı var oraya mı yazmam gerekiyor sizinki gibi çıkması için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halis demirci;
      Bey merhaba, işlerim dolayısı ile geç cevap yazdım kusura bakmayın lütfen.Yazının ilk satırında konuyu özümleyen açıklama mevcuttu.Herhalde dikkatinizden kaçtı.Zaten bu linki vermemin amacıda aramaların yapılandırması ise ilgilidir.Tıklayıp baktığınızda nasıl yapılacağını görmeniz gerekir.Bu alan Blogger SEO kısmıdır mutlaka olaması gerekir.

      Sil
  5. Bir de hocam özel robot başlık etiketlerini sadece etkinleştirdim içeriği ile oynamadım doğru mu yaptım bilmiyorum sizden yardım bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halis demirci;
      Bey aman robat kısmındaki hiçbir ayarları ellemeyen.Bu kısma kesinlikle ihtiyacımız yoktur.Google organik aramalar zaten aktifdir.Aman aman yanlış yaparsanız Blogu dizinden düşürür hatta ceza bile alabilirsiniz.

      Sil
    2. sadece etkinleştir dedim hocam içeriği ile oynamadım.İptal edeyim mi etkinleştirmeyi

      Sil
    3. halis demirci;
      Bey iptal edin lütfen.

      Sil
    4. tmm hocam çok teşekkürler

      Sil
    5. Birşey değil Halis bey kolay gelsin.Teşekkürler.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.