Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Menü Çubuğuna Resim Yazı Ekleme

Dinamik Blog menü çubuğuna, küçük resim ve yazı ekleyerek özelleştirebilirsiniz. Blogger arka plan resimleri veya bilgisayar masa üstü ark...

...
Dinamik Blog menü çubuğuna, küçük resim ve yazı ekleyerek özelleştirebilirsiniz. Blogger arka plan resimleri veya bilgisayar masa üstü arka plan resimlerinden seçeceğiniz bir resmi kullanabilirsiniz. Dinamik veya klasik blogger blog başlık Header resmimizi istediğimiz şekilde özelleştirmemiz mümkündür. Başlık resmimize isim yazabilir, kendi resmimizi ekleyebilir veya hoşunuza giden bir spot kelimede ekleyebiliriz.

Aşağıda anlattığım konu hayal gücünüzü harekete geçirerek istediğinizi yapmanızı sağlayacaktır. Konu hakkında takıldığınız yerleri yorumlarda belirterek yardım almaktan çekinmeyin.Blog başlığımıza yapacağımız resim ve şekillenme için kullanacağımız araçları aşağıda sıralıyorum.
1. Herkesin bilgisayarında bulunan Paint proğramı. çok basit ama çok işlevsel bir proğram. Paint resim çizim proğramı aktif değilse önce onu aktif hale getirin. nasıl olacağını bişmiyorsanız aşağıdan takip ederek açın.
→ Pc Başlar → Tüm Proğramlar → Donatılar → Paint iconuna tıklayın. Proğram artık çalışır durumda ve başlat sekmesine kısa yol atayacağından her zaman görebilirsiniz.
2. Blogger kumanda paneline giriş yapın
→ Şablon özelleiştir → Arka plan → Ok işaretine tıklayarak beğendiğiniz bir resmi sağ maus ile farklı kaydedin.Kaydettiğiniz resim dinamik blog kullanıcıları için 100x60 Px ölçülerindedir.Resim küçük ebatta görülebilir, ancak büyük bir ebattır. Resmimizi masa üstüne aldım.
Örnek olması için blog önceki görünümüzü aşağıdaki resimden inceleyin ;

Önceki görünüm :

Başlık cubuğu önceki görünümü
3. Şimdide yapacağımız işlem ile sonraki görünümünü görelim
→ 2. Adımda kullanacağımız resmi indirmiştik. Örnek ben dokulardan aşağıdaki resmi indirdim.Blog genişliğimiz yaklaşık 1500 Px değerinde olup bu ölçüyü genişlik ayarlarından görebilirsiniz.
Arka plan  resim örneği
4. Paint çzim aracımızda kullanacağımız ölçüler şu şekilde olacak
1350 x 60 Px bu yeterli olmassa farklı ölçülerde denemeler yapabilirsiniz.
→ Point açın → Dosyadan yeni seçin → Yeniden boyutlandır tıklayın
Piksel yatay : 1350
Dikey :60 yazın ve alt kısımdaki en boy oranını korunun yanındaki onayı kaldırın. Tamam tıklayın. Şu anda beyaz sayfa 1350x60 ölçeğinde görmüş olmanız gerekli.Göremiyorsanız tekrar deneyin.
5. Point kullanmadan önce ekleyeceğiniz bir resmi 26x22 px değerinde küçültün ve masa üstüne kaydedin. Örnek ben kendi resmimi 2048x1536 Px değerinde 26x22 değerine küçültüm. Bu işlem için resim editörlerini PIXresizer , PicMonkey kullanabilirsiniz.
6. İndirdiğimiz boş arka plan resmini Paint yapıştır altındaki oka tıklayarak arka plan resmini seçin. Resim küçük olarak ekrana gelecektir. Boyutlandırma işlemini 1350x60 olarak tekrar ayarlayın. Arka plan resminiz 1350x60 olarak görülecektir.
7. Yapıştır kısmından kendi belirlediğiniz resminizi seçin ve ekranda boş yere tıklamadan taşıma, büyütme küçültme ayarları ile üst kısımda bulunan cetvelde ki 1000 rakamının baş kısmına hizlayın. Yerleştirme işiniz bitti ise en üstte dosyadan farklı kaydet Jpeg tıklayarak masa üstüne kaydedin.
8. Son olarak arka plan resmi eklediğiniz kısımda resim ekleye tıklayarak yaptığınız resmi seçin ve blogu kaydedin.
NOT: Büyük resmi Point üzerinde de küçültebilirsiniz. Ayrıca yapılan işlemde arka planda resminiz filim şeridi gibi gibi çıkabilir bu nedenle yazınızın arka kısmında olmasına dikkat edin. Denemek isteyen arkadaşlara farklı bir yöntem.İstediğiniz zaman değişik bir görünüme geçebilirsiniz.

2 yorum

  1. hmm gerci turk blogcularindan pek dinamik bloger tasarimini tercih etmiyorlar :)


    mesela ben dimak blogu tercih etmiyorum ama dinamik blog benzeri tasarim ayarladim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferhat bey dinamik blog seçimi bir tercih meselesi.Blogger Dinamik tasarım da çalışmak çok farklıdır.Alıştınız mı bırakamazsınız.Dış görünümden çok yazıya önem verilir.Arama kutusu bile farklıdır. örnek deneyin. Arama kutusuna menü yazın ve enterlemeden bekleyin. Birde enter çekerek bekleyin.Aynı işlemi klasik blog da deneyin.Sizce hangisi daha kullanışlı bakın.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.