Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

YouTube Video Ses Nasıl Yüklenir

Blog yazarları olarak gerektiğinde bir video çekimini bir barındırıcıya yüklemesini bilmeliyiz. Video yüklemek zor bir iş değildir. Bilin...

...
Youtube video ses ve görüntü kaydı nasıl yapılır
Blog yazarları olarak gerektiğinde bir video çekimini bir barındırıcıya yüklemesini bilmeliyiz. Video yüklemek zor bir iş değildir. Bilinmeyen her konu zordur. Bu nedenle bilmeyen yeni blogcu arkadaşların konu hakkında en azından kısaca fikri olması gerektiğinde bir video çekimini veya hazır bir video’yu en basit şekilde nasıl yükleyecek bu konuyu inceleyeceğiz. Video yükleyeceğimiz barındırıcının YouTube olduğunu düşünerek konuyu aşağıda kısaca anlatacağım.
1. Google gesabınız varsa Youtube hemen giriş yapabilirsiniz. Yoksa giriş yaparak üyelik işlemlerinizi tamamlayın.
2. YouTube en üstte Video Yükle yazan yere tıklayın. Boş bir sayfa açılacaktır. Masa üstünüzde veya pc’nizde ki video’yu maus ile sürükleyerek orta kısma bırakın. yükleme işlemi başlayacaktır.
3. Video yükleme sırasında geçen zamanı  değerlendirmek için daha önceden hazırladığınız yazınızın ; Başlık, Açıklama, Etiket kısımlarını blog yazılarınızdan kopyalayarak ilgili alanlara yapıştırın.
Doldurulması gereken alanalar nelerdir :
Başlık        : Blogunuzda yazınıza verdiğiniz başlık ismidir
Açıklama  : Blogunuzdaki arama açıklamalarını yazdığınız kısımdaki bilgilerdir.
Etiket       : Aramalarda çıkması için kullandığınız etiketlerdir.
4. Tüm yükleme ve yazı işiniz bitti ama bir şey kaldı, oda videonuza ses vermediniz.
Youtube video’muza ses nasıl vereceğiz :
1. Yüklenen videomuzun yanında düzenle veya daire içinde müzik iconuna tıklayın
2. Açılan pencerede menü kısmının ses ayarlarında olduğunu göreceksiniz
3. Sağ tarafda bulunan pencerede telif hakları içermeyen YouTube’nin önerdiği birçok müzik dosyasını görmüş olmalısınız. Müzik yüklemeden önce dikkat etmeniz gereken bir iki konu mevcut.
Videonuzun kaç dk. (dakika) olduğuna video ara çubuğuna göre bakıp öğrenin.
4. Sağ tarafdaki ses dosyalarından sizin dk.’nızla aynı olabilecek dosyayı seçin. Veya hemen üst kısmında açılır listeden (en iyi parçalar) bir tür seçerek müzikleri tek tek kontrol edebilirsiniz.
5. Müzik dosyasına karar verdiğinizde kaydet sekmesine tıklayın.
YouTube size beklemeniz gerektiğini söylecektir.Hatta siz YouTube dan ayrılsanız bile size email ile bittiğini haber veren bir sistemde kullanmaktadır.
Artık videomuzu  ve ses dosyasını yükledik, bitti mi ? Hayır yüklenen video’muzun embed kodunu alarak blogumuza aktaracağız. Konu hakkında anlaşılmayan yer varsa yorumlar sekmesinden belirtin lütfen.
Youtube ses kaydı
Blogger konularını ile ilgili resimli ve videolu anlatımları izlemek için
Blog Eğitim Videoları linkine tıklayarak istediğiniz başlıktaki videoyu izleyebilir açılan video sayfasındaki başlık linkine tıklayark konuyu anlatan yazıya ulaşabilirsiniz. Blog Eğitim Videolarını Blog’un menü başlığından tıklayarak da istediğiniz zaman izlemeniz mümkündür.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.