Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogunuzu Technorati Sitesine Kaydedin

Birçok blog okuyucuların buluştuğu yer olan Technorati Sitesini ziyaret idin. Sitede oturum açın ve kayıt işlemlerinizi tamamlayın. Blog...

...
Technorati Site Girişi
Birçok blog okuyucuların buluştuğu yer olan Technorati Sitesini ziyaret idin.
Sitede oturum açın ve kayıt işlemlerinizi tamamlayın. Blogunuz ile ilgili soruları tamamlayın. Blogunuzu tanıtın. Technorati bir dizin sitesidir. Atmasyon yazılar yazmamaya bakın.
Dünya üzerinde insanlar her gün blog içeriklerini okuyor.Bu okunan bloglar arasında sizin blogunuzda olabilir. Sizde Technorati listelerinde olabilir, okuyucu sayınızı artırabilirsiniz.

Yapılacak işlemler ;
1. Technorati Sitesine giriş yapı
2. Kayıt işlemleri için soruları doldurun
3. Size gönderilecek onay kodu ile girişinizi tamamlayın.
4. Profil bilgilerinizi güncelleyin
5. Profil bilgilerinizde sitenize iddia kısmını doldurun
6.Blog URL’nizin sonuna (/) Slash işareti koymadan yazın
7. Size göndereceği emailde,  WHSGCKVGMPK4 böyle bir kodu eklemenizi söyleyecektir.
Blog İddiası
8. Bütün sıkıntı da bu işlemde başlamaktadır.Blogunuzun URL’sini tanıyor. Ancak RSS beslemesi istediğinde, RSS beslemenizi yazdığınız halde tanımıyor.Sizde, hemen benim yaptığım gibi kendi kodunuzu, böyle bir yazı hazırlayarak yayınlamanız olacaktır.
Neden böyle bir yazı hazırlamanız gerekli ;
Technorati RSS’nizi algılamıyor.Bunun nedenini bende henüz çözmüş değilim. Bloglarımızda RSS akışımız var. Technoratiye RSS akışımızı algılatabilmek için, yazımın içine koyduğum kodu yayınladığımda, benim RSS akışımda bu yazı çıkacak. Dolayısı ile kod da çıkacak. Belirli bir süre sonra sizi tanıyacak ve Blog URL’nizi onaylayacaktır. Blogunuzun onaylanması yazılarınızın okunması anlamına geliyor.
9. Technorati listesinde olup olmadığınızı kontrol edin.
10. Yazı etiketlerinizde technorati kelimelerini kullanın ki profilinize verilen bağlantı, etiketler, Blogunuzun bulunmasına yardımcı olsun.
11. RSS beslemenizde yazınızın çıkıp çıkmadığını kotrol edin.
12. Technorati sitesine giriş yaparak, sitedeki profil isminize tıklayın ve blogunuzun iddasında tekrar bulunun. Onay alana kadar bu işlemi yapabilirsiniz.


4 yorum

  1. merhabalar Adnan Bey... yine güzel bir yazı ilgili kodu yazı içine nasıl koyacağız. yazı içinde mi geçecek yoksa html kodlarının içine mi koyacağız?
    www.serkanmutan.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Serkan Mutan
      Bey merhaba kodu yazı içinde tanıtım yapar gibi ekleyin.HTML ile alaksı yok. Normal yazı yazar gibi kodu da yapıştırın.Yazınız sizin RSS akışınıda çıkacaktır.Ancak bir sorun var. Yazı yazamıyorsunuz. İNG yazı tercihleri. Ama siteniz eklenmiş oluyor. Amaçda blog site neyse eklemek.Tekrar görüşmek üzere.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
    2. deneyeceğim....çok teşekkürler....

      Sil
    3. @Serkan Mutan
      Deneyin sonucu yazarsanız memnun olurum.Teşekkürler.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.