Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogunuzu Tanıtın

Googe ürünlerinden, Blogger ile Blog açtı iseniz, yeni bir hayata başladığınızı söyleyebilirim. Artık bir arkadaşınız, sırdaşınız, yalnızl...

...
Blog’unuzu Tanıtın
Googe ürünlerinden, Blogger ile Blog açtı iseniz, yeni bir hayata başladığınızı söyleyebilirim. Artık bir arkadaşınız, sırdaşınız, yalnızlıktan sıkılmayacak bir dostunuz var demektir. Şu anda bu duyguları yaşamasanız da kısa bir süre sonra yaşayacağınızı garanti edebilirim. En sevdiğiniz arabanıza, nasıl ki en güzel aksesuar beğeniyorsunuz, blog'unuzun güzel görünmesi için de, aynı sevgi ile gadget ve eklentiler aramaya başlayacaksınız.

Blog yazılarınız fazlalaşacak, görünüm temanız güzelleşerek, ekleyeceğiniz yeni araçlarla web de insanlığın hizmetine sunacaksınız. Sonuç olarak blog’unuzu tanıyacaksınız. Blog’da yazı yazmak, tema değişmek, gadget ve eklentilerle blog’unuzu hazırlamak, blogunuzun tanınması için yeterli olacak mı? Hayır. Blogunuzun tanınması, duyulması için yapmanız gereken başka işleriniz de olacak.

Yazılarınızın tanınması için ipuçlar :

1. Blog’unuzu öncelikle, Google+‘ya bağlamanız çok önemlidir. Blogger profilinizi, Google+’ya bağlayarak blog topluluğu oluşturabilir, topluluklara girerek takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Blog'larınızı Google+ profilinize bağlamak, içeriğinizi çevrelerinizle ve herkesle paylaşmayı kolaylaştırır ve hedef kitlenizi genişletir.

Google+ profilinizde blog'larınıza ek olarak diğer çevrim içi içeriğinize bağlantı verebilir, bu şekilde diğer kullanıcıların web üzerindeki faaliyetlerinizi görmesini kolaylaştırabilirsiniz.

Geçiş işleminin tamamen isteğe bağlı olduğunu unutmayın. Blogger profilinizi Blogger blog'larınızda kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu seçenek sadece blog'ları ile Google+ profillerini ilişkilendirmekte sakınca görmeyen kullanıcılar içindir. Google+ profilleri hakkında , geniş bilgiye mi ihtiyacınız var, inceleyin.

2.Her zaman yazdığınız ve önem verdiğim konuların başında gelen; Kaliteli ve özgün yazı yazarak kayıtlarınıza gereken özeni gösterin. Dil bilgisi hatası ve kötü yazılmış bir blog'u kimse okumaz.

3. Arama motorlarını unutmayın. Blogger’un Arama Tercihleri özelliklerini kullanarak içerik arayan kişilere kolaylık sağlayarak onlara makalenizi sunmaya yardımcı olun.

4. Dinamik blog da kullanamadığımız ancak klasik bloglar için kullanılır olan e-posta ilegönder özelliğini etkinleştirin. Bu özellik kullanıldığında, kişiler yayınlarınızı arkadaşlarınıza yönlendirerek önerebilir. Bu, blo'unuzun tanıtımını yapmanın farklı bir yoludur. Bu ayarlar;

Yerleşim → Blog Kayıtları → E-Posta ile gönderme bağlantılarını göster sekmesini işaretleyin. Eski ayarları kullananlar için Ayarlar → Temel sekmesi içinde bulunur.

5. Site içerik takibi kısmınızı açın. Ayarlar → Diğer → Site içerik takibi → Blog içerik takibine izin ver seçeneğinde tümü işaretleyin.

6. Blog'unuz arama listelerinde görülüyor mu kontrol edin. Ayarlar → Temel → Gizlilik sekmesinde “Düzenle” ismine tıklayarak evet'i seçin. Seçili değilse evet olarak ayarlayın ve blog'unuzu kaydedin. Blog’unuz arama motorlarınca taranmıyor, aramalarda yazılarınız çıkmıyorsa bu alanı kontrol etmenizi öneririm.

7. Belirli periyotlarda yazılarınızı düzenli olarak güncelleyerek yayınlayın. Göndereceğiniz blog yazılarınıza orantılı olarak okuyucu kitlenizde bir artış olur.

8. Hedef kitlenizi oluşturun. Hedef kitlenizi oluşturmanızın en iyi yolu, yazılarınızla belirli bir kitleye odaklanarak, o konuda yazılar yazın. Oluşturulan bu kitle ziyaretçi akışınızı değiştirerek, okuyucu kitlenizin artmasına neden olur.

9. Gün içinde e-mail aracı ile birçok e-posta göndeririz. Blog'unuzun URL’sini e-postanıza imza olarak ekleyin.

10. Adresinizi blog arama sitelerine ve dizinlere gönderin. İnsanlar her gün blog içeriklerine bakıyor. Siz de o liste içinde misiniz kontrol edin olmaya çalışın.

11. Aktif olarak yorum yapın. Yorumunuzu okuyup ilgilenen herkes profilinize tıklayarak blog'larınıza göz atabilir. Ancak yazı ile ilgisi olmayan ve sırf blog'unuza bakmaları için link bırakırsanız spam olarak algılanırsınız. Bu durumu yaşamak isteyeceğinizi düşünmüyorum. Kimse bile bile spam olarak anılmak veya ceza almak istemez.

4 yorum

  1. çok açıklayıcı ve ihtiyaç duyduğumuz konular üzerinde yayınlar yapıyorsunuz. çok teşekkürler,sayenizde bir çok şey öğreniyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Tadında, Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Sizlerin bloglarınızı da izliyorum.Gerçekten güzel yazılar ortaya çıkarıyorsunuz.En büyük arzumda blogcu arkadaşlara yardımcı olabilmek.Gerçekten yardımcı olabilmek benim için büyük bir mutluluk kaynağı.

      Sil
  2. Teşekkürler gerçekten çok açıklayıcı ve yararlı bilgiler ilk blogum ve buradaki yazılarınızdan çok bilgi edindim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuba Tb
      Hanım merhaba ; Öncelikle kendinize bir arkadaş olarak seçtiğiniz blogunuz hayırlı olsun.Yazımda da belirttiğim gibi, yorum yazmadan ilk baktığım yer blogunuzdu.Yorumlar gerçekten çok önemlidir.Blogda birçok eğitici video da mevcuttur.Bir kısmını menüden görebilirsiniz. "Yazı içerik görsel anlatımı"
      Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Tekrar görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.