Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yazına Yan Yana Resim Ekle

Google Drive Dökümanlarla kod kullanmadan resimlerinizi yan yana dizebilirsiniz. Klasik ve Dinamik blog yazılarınızda resimlerinizi ya...

...
Bloguna Yan Yana Resim Ekle
Google Drive Dökümanlarla kod kullanmadan resimlerinizi yan yana dizebilirsiniz. Klasik ve Dinamik blog yazılarınızda resimlerinizi yan yana nasıl koyacaksınız ? Resimlerinizi istediğiniz boyutta ayarlayabilme özelliği ile hangi aracı nasıl kullanacaksınız ? Yapmanız gereken işlemler nelerdir? Şimdi bu konuları inceleyelim. Google Drive Ürününü Bilgisayarınıza indirerek hızlı bir şekilde uygulamaya başlayabileceksiniz.
Konu başlığı uzun olduğundan açıklamayı hemen başlık altında yazmayı uygun buldun. Uzun başlıklar, Google Web Yönetici Araçlarında, sizde inceledi iseniz uygun olmayan ve arama motorlarınca tam anlam teşkil etmeyen bir yazı öğesi sergilemektedir. Ayrıca bu konuya gereğinden fazla önem vermenizi tavsiye ederim. Blog yazarları için 20 altın kural başlıklı yazımda bu nedenlerden bahsettim. Arzu ederseniz inceleyebilirsiniz.
1. Google Drive nedir ? 5 Gb lık ücretsiz barındırma alanı veren Google ürünü hakkında bilgi alıp, Google Drive indirerek bilgisayarınıza kurabilmek için aşadaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.Bağlantıyı açtığınızda size bilgi veren bölüm ile karşılaşacaksınız.İndir sekmesine tıklayarak kuruluma başlayabilirsiniz. Google Drive hakkında bilgileri okuyun.
2. Kurulumu tamamladıysanız, Google Drive Dökümanlar ile neler yapabilirsiniz başlıklı yazımdan, daha fazla bilgi almanız mümkündür. Tüm bu aşamaları tamamlamış olarak kabul ederek, yazılarınızda yan yana resim nasıl yapılır başlıklı yazımın açıklamalarına devam edebiliriz.
3. Resimlerinizi yan yana sıralayarak, farklı boyutlandırma için açmış olduğunuz dökümanda yazınızı yazın ve resim ekleyeceğiniz yeri belirleyerek ;
Yukarıda Tablo sekmesine tıklayın → Tablo ekle → Yan yana üç tane seçmek üzere kareyi seçerek tıklayın.

Açılan görüntü şu şekilde olacaktır. A, B, C hücreleri gibi görülür. Bunların sizlere yabancı gelmemesi gerekir.Office proğramı kullanmayan yok gibidir.Bu hücrelerde ondan farksızdır.
A
B
C
A. Hücresine tıklayın → Ekle → Resim → Masaüstünüzdeki resmi seçin, resim A hücresine eklenecektir. Eklenen resmimiz hücrenin dışına çıkacaktır resme tıkladığınızda kenar bağlantılarını göreceksiniz. Oklarla belirlediğim yer. Kenar bağlantıyı maus'unuzla tutun hücre içine doğru sürükleyin. Alt yada üst tarafı da aynı şekilde konumlandırın. Resmin hücre içine sığdığını göreceksiniz.Dikkat ederseniz hiçbir kod kullanmıyoruz.
B ve C hücrelerinizde farklı bir resim kullanıp, resmi küçülterek hücrelere sığdırın.
Kenarlıkları bu şekilde kullanabileceğiniz gibi, kenarlık kullanmadan da resimleri gösterebilirsiniz.

Resimin iki değişken boyutu
Üç Adet Resmimizin hücrelere konumlandırılmış görünümü

Yan yana üç resim nasıl eklenir
4. Resim kenar çizgilerini nasıl kaldırırım ;
Resim kenar çizgilerini kaldırmak için, herhangi bir resmin kenarına tıklayın → Sağ maus → Tablo Öelliklerine tıkla → Tablo kenarlığı : Ok işaretine tıklayın ve beyaz rengi seçin.Dilerseniz renklide yapabilirsiniz. Herhangi bir rengi seçin.Kenar çizgileri renkli olur.
1 nk : Ok İşaretine tıklayın. 0 nk tıklayın. Dilerseniz kalın cizgi ve renk verin.
Hücre arka plan rengi : Ok işaretine tıklayın yok'u seçin. Herhangi bir renk seçerseniz resminizdeki fon arka planı renkli çıkar. Deneyin, hangisi hoşunuza giderse kullanın.

Tablo Öellikleri
5. Tüm işlerimiz bitti yaptığınız işlemi seçip kopyalayın ve blogunuza yapıştırın.
Artık orda burda resim kodu aramanıza gerek yok.Eklediğiniz resimlere bağlantı linki de verebilirsiniz.

Atatürk anıtımız.jpgAtatürk anıtımız.jpgAtatürk anıtımız.jpg

7 yorum

  1. Hocam Merhaba. Yine Bir sorunla karşılaştım.Umarım yardımcı olursunuz. Yeni sayfa oluşturuken 3 film afişini ekleyip üçünüde küçültüyorum hatta ikinci resmin soluna tıklayarak 3 defa geri (backspace) yaptığımda ve aynı şekilde üçüncü resim için yaptığımda resimleri (afiş) sıralamış oluyorum. Fakat resmin birine sol tıklayıp başlık eklediğimde resimler kayıyor ve yanyana getirmek mümkün olmuyor. Bunu nasıl çözebilirim. Teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kgaslan;
      Merhaba, eklediğiniz resimler bir hücre içinde olduğunda aynı hücre içine yazı yazmak istediğiniz diğer resimlerede ayı özellikle yazı yazarsanız resim ölçülerinde kaymalar düzelir.Diğe bir seçenek Hücre düzenle kısmında kenar çizgileri de yok edebilirsiniz.Hücre içinde yeni bir hücre ekleyerek veya üstüne yazı yazabilirsiniz.Yani kısca her işlemei çerçeveleme sistemi olarak düzenleyebilirsiniz.Yani her işlemi yeni bir eylem olarak düşünün.Reim ayrı bir çerçeve yazı ayrı bir çerçeve veya iç içe çerçeveler gibi düşünün.Tablo kenarlığını "0" ınk yaprasanızda çerçeveler görülmez.Veya temanıza uygun bir renk de kullanabilirsiniz.Biraz üzerinde oynama yaparsanız çok zevli olduğunu göreceksiniz.Ve sonuca ulaşacaksınız. Çok teşekkür ediyorum.Sorun devam ederse bana işlemin hatalı kısmını resim linki olarak gönderin lütfen.

      Sil
  2. Hocam bu konunuzu okudum, hatta videonuzu da izledim. Ama yaptığım düzenlemeyi kopyalayıp bloğa yapıştıramadım, belki küçücük bir püf naktası var ama yapamadım. Acaba nerede yanlış yapıyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kgaslan;
      Öncelikle konuya verdiğiniz değer ve ilgiden dolayı çok teşekkür ederim.Günümüzde insanlar konulara değer vermeyi bırakın emeğe bile değer veremeyecek duruma gelmiş.Goole Drive resim veya yazı ne yaparsanız yapın kopyala ve yapıştır bileşenleri çalışır.Çalışmazsa zaten uyarı verir.Kullandığınız tarayıcıyı bilmiyorum.Farklı bir tarayıcıda deneme yapın.Tarayıcının en son sürümünü yükleyin.Önerim Google Chrome gibi temiz sade ve hızlı bir tarayıcıdır.Google Drive kurulu olması gerekir önce bunu kaldırın.Büyük ihtimal eklediğiniz bir eklenti Drive engelliyor.Hatta bazen bir virüs proğramı bile engelleme yapabiliyor.Drive tekrar kurun ancak denemek için virüs proğramını devre dışı bırakın.Proğram datalarında bir problem olmuş olabilir.Google Drive çıktığından beri blog yazılarımı hatta resimlerimi bile bazen buradan hazırlıyorum.Kullandığınız tema özel ise kodlar arasında engelleyen bir yazılım da olabilir.Sonucu yazarsanız memnun olurum.Diğer arkadaşlarımızda sizlerin sorun ve çözümlerinizden faydalanabilsinler.Tekrar görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil
  3. Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Google Drive biraz çalışmak lazım. Bende son sürüm ve güncel google chrome var virüs programı kullanmıyorum ve google drive bir uyarı vermiyor fakat tıkır tıkır çalışıyor. Anladığım kadarıyla biraz daha çabalamak lazım. Ancak yine çözemediğim bir konu drive ile resimlerin arasındaki boşlukları nasıl standart olacak bir şekilde açarım ve resimlerin boyutunu blogspot sayfasına üç resim yanyana uyacak şekilde drive ile ve satandart olarak nasıl küçültebilirim. Önceki yazımdan sonra kopyalamayı gerçekleştirdim (nasıl oldu anlamadım ama) fakat blogspot sayfasında resimler büyük boyuta dönüştü. Ve aklımdayken basit tema kullanıyorum. Ben emekleriniz için kendi adıma teşekkür ediyorum. Sitenizde bir çok soruna çözüm bulabiliyorum. Sağlıkla kalın. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kgaslan;
      Bey çok çalışmanıza gerek yok.çay içerken maus ile oynasanız birçok şeyi çözersiniz.Şöyle bir deneyin.Resmi önce kaydedin.Normal boyutunu belirleyin.Tablodan 3 hücre seçin ve kopyaladığınız resmi hücre içine yapıştırın.sol tarafda çıkna yıldızı silin işlem tamamdır.Örnek resim linki.
      http://i.hizliresim.com/epO8bo.jpg
      Bir özelliği daha var bu işlemin üzerinden kopya alınkıyor veya açılmıyor.Geliştirici işlemlerini bilen biri alabilir tabiy ki. Benle görüştükten sonra Drive çekinmiştir bu nedenle çalışmıştır.şaka tabi.Yorum için çok teşekkür ederim.Başaracağınıza eminim.Biraz sabır lazım hepsi bu.Görüşmek üzere.
      Saygılar..

      Sil
  4. Hocam çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.