Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

CCleaner Proğramını Nasıl Kullanırım

CCleaner sisteminizde kullanılmayan dosyaları silen Windows’u daha hızlı çalıştırmak için bilgisayarınızdaki sabit disk alanı boşaltarak, ...

...
CCleaner V3.26.1888
CCleaner sisteminizde kullanılmayan dosyaları silen Windows’u daha hızlı çalıştırmak için bilgisayarınızdaki sabit disk alanı boşaltarak, internet geçmişi gibi online faaliyetlerinin izlerini yok eder. CCleaner proğramını nasıl kullanacağız ? Evet arkadaşlar bencede haklılar. Proğramı kurmalarını öneriyorum ancak nasıl çalıştığı konusunda bilgi vermiyorum. Bende bazen unutarak bazı konularda hata yapabiliyorum.
Tabi bu yanılgım aslında hata değildi. Proğramın her ülke dilinde yazılması ve kullanımı basit olmasından dolayı konuyu pas geçmem doğaldı. Arkadaşlarım ve okuyucularım arasında proğramı daha önceden kullanmamış, ilk defa kullanacak kişiler olabirdi. Bu düşünce ile proğramın kullanımı hakkında kısa bir açıklama yapıyorum. Öncelikle tekrar hatırlatma açısından proğram hakkında, kısa bir bilgi vererek başlayalım. “Açılımı Crap Cleaner olan CCleaner programı ile bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyaları silerek daha istikrarlı ve performanslı bir sistem elde edebilirsiniz. Küçük boyutuna rağmen sistem temizliği konusunda çok güçlü olan bu ücretsiz program bilgisayarınızın tertemiz hale gelmesini ve ilk günkü gibi hızlı çalışmasını sağlıyor.”
Platform: Windows Xp / Vista / 7
Ücretsiz CCleaner v3.25 Sürümü kendi sitesinden indirin
Bakım ile ilgili konular
CCleaner programını nasıl kullanacaksınız :
Proğramı indirip açtıktan sonra, İlk yapacağınız işlemler
1. Resimde görülen 1 nol’lu seçeneğe tıklayın
2. Hemen altta Analiz yazan sekmeye tıklayın.Tarama işlemi başlayacaktır.
3. Tarama işlemi sonucunda Temizliğe başla sekmesine tıklayın.Bilgisayrınızdaki çöp dosyalar silinecektir.
4. Kullandığınız tarayıcıya bağımlı olarak, sizden silmek için onay isteyecektir.Onayı verin. Silme işlemine devam edecektir.

CCleaner 1 Nolu Seçenek
İkinci seçenek kayıt defderi temizliği. Yapılacak işlemler
1. Kayıt defderini tıklayın
2. Alt sekmede Sorunlar için tara tıklayın.Tarama işlemi başlayacaktır.
3. Tarama işlemi sonucunda seçili sorunları çöz tıklayın.Tüm sorunlu dosyalar bulunacaktır.Herhangi bir yanlışlık söz konusu olur diye de dosyaları yedekleminizi soracaktır.Belgelerimi seçin yedeklesin bari, kırmayın.Nede olsa sizin için çalışıyor.

CCleaner 2 Nolu Seçenek
Diğer ayarlarla oynamanıza gerek yok. Bu işlemleri yapsanız yeterli olacaktır.İleri derecede kullanım bilginiz varsa diğer araçları kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.