Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Tumblr Bloguna AddThis Paylaşım Butonu Ekle

Tumblr Micro Bloguna Sosyal Paylaşım butonu AddThis eklentisini eklemek için yapılması gereken işlemler nelerdir? Tumblr micro Bloga sos...

...
Tumblr Micro Bloguna Sosyal Paylaşım butonu AddThis eklentisini eklemek için yapılması gereken işlemler nelerdir? Tumblr micro Bloga sosyal paylaşım butonları nasıl ekleyeceğimizi sırası ile adım adım inceleyelim. Öncelikle, Tumblr micro blogunuza giriş yapın. Şimdi de AddThis Sosyal paylaşım sitesine giriş yapın. Addthis sosyal paylaşım sitesine üye değilseniz öncelikle üyelik işlemlerinizi tamamlayın. Üyelik girişinizi tamamladığınızda Addthis profiliniz için bir bağlantı Id'i Addthis tarafından otomatikman oluşturulur. Farklı blog yada web siteleri için alacağınız kodları takip edebilmeniz için önce sol üst menüden bir profil adı yazmanız öncelikli tavsiyemdir. Bunun için;
1. Benim profilim (My Frofile) yazan yere mausu yanaştırın. Açılan pencere en alt kısımda bulunan Profil Ekle (Add Profile) ismine tıklayarak Tumblr blogunuzu tanımlayacak bir isim girin. Örnek : Guney59 Tumblr
2. Profil bilgilerinizi girdiğinizde Addthis otomatik olarak girmiş olduğunu isimden dolayı size bir kimlik bilgisi (Id) verecektir. Kimlik bilgileriniz şuna benzer. 
Adı : Guney59 Tumblr
Kimlik : RA-57a350e52f07xxxx

3. Farklı blog veya web siteniz için kod sosyal paylaşım eklentilerini yapılandırmadan önce doğru profilde olduğunuzu mutlaka kontrol edin. Doğru profilde iseniz sosyal paylaşım buton kodu almak için devam edelim.
4. Üst menüden araçlar (Tools) sekmesini açın. Açılan pencerede Orjinal paylaşım düğmeleri ve Paylaşım düğmeleri isminde iki seçenek göreceksiniz. Örneğin ben Paylaşım düğmelerini seçiyorum. Siz farklı bir seçim yapabilirsiniz.
5. Açılan pencerede ayarları dilediğiniz gibi yapılandırın. Paylaşım düğmeleri kod alma pencere görünümünü inceleyin.


6. Daha fazla seçenekleri kullanarak özelleştirme yapabilirsiniz. Özelleştirme işiniz bittiğinde sayfa altında Etkinleştir ismine tıklayın. 
7. Tumblr blog ana sayfanızı açın ve sağ üst kısımda bulunan "Edit Theme" tema editörünü açın.
Adım 1 : HTML’yi düzenle tıklayın.
Adım 2 : {/block:Posts}  Bu kodu bulun CTRL + F arattığınızda karşınıza çıkacaktır. Ancak bu kod birkaç tane olduğundan ve kafanız karışmaması için en uygun olan </body> gövde kapanış etiketini bulun ve üst kısmına Addthis kod penceresinde verilen ilk kodu alın kapanış etiketinin üst kısmına yapıştırın.
AddThis paylaşım kodu
Adım 3 : body kapanış etiketinin üst kısmına Addthis kodlarını eklediğinizde yazılarınızı açın. Sayfa alt kısmında paylaşım butonlarını göreceksiniz. Denemek için şimdi paylaşım yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.