Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yazıya Resime Link Verme Videolu Anlatım

Blog ve Sitede yazı/ Resime Link Verme Nasıl Yapılır ?  Blog veya sitenizde yazdığınız yazı içerisinde bir resime, kelimeye tıklandığınd...

...
Yazıya Resime Link Verme Videolu Anlatım
Blog ve Sitede yazı/ Resime Link Verme Nasıl Yapılır ? Blog veya sitenizde yazdığınız yazı içerisinde bir resime, kelimeye tıklandığında yönlendirmek istediğiniz herhangi bir yer olabilir. Böyle bir konuyu her zaman yaşayabilirsiniz. Özellikle webmastır hayatına yeni başlayanlar için kesinlikle yaşayacağı konulardandır.Böyle bir durumda yapılacak işlem nedir ?Örnek : Yazı içinde bir kelimeye tıklanacak ve tıklandığında filancı yazıya yönlenerek o yazı açılmış olacak. Şimdi hemen bu işlemi basitce görelimYazımızın içinde kullandığımız cümle Blogger Yedekleme Nasıl Yapılır Videolu Anlatımolsun.
Yedekleme “ kelimesine, daha önceden yazdığımız bir yazının yazı başlığına tıkladığımızda tarayıcımızda o yazının bağlantı linki oluşur.
Bağlantı linkimiz bu olsun : 

http://guney59.blogspot.com/2012/10/blogger-yedekleme-nasil-yapilir-videolu.html

Bağlantı linki oluşturacağınız kelimeyi seçin. Üst menüden “bağlantı”  yazan yere tıklayın. Seçtiğiniz kelime üst kısımda çıkacak olup, hemen alt kısımdaki penceredebağlantı vereceğimiz sayfanın URL linkini yapıştıracağız. Yaptığımız uygulamanın çalışıp çalışmadığının doğruluğunu kontrol edeceğiz. Bu işlemi bitirip yazınızı yayınlayın. Okuyucularınız bu kelimeye tıkladığında siz okuyucunun hangi sayfaya gitmesini istiyorsanız vermiş olduğunuz link ile o sayfaya gitmesini sağlamış olursunuz. Yukarıda anlatılan işlem gibi bir resimede bağlantı verebilirsiniz.
Resim ve kelimeye videoda anlatığım gibi sizde bağlantı verin.
Bir formül gibi yapmaya çalışırsak:
Kelime/Resmi seç ⇒ Yönlendirmek istediğin sayfa linkini tarayıcıdan kopyala ⇒ kelime/resimin üstünde iken ⇒ bağlantıya tıkla ⇒ alt kutuya aldığınız linki ⇒ yapıştır.
Alt test kısmından açılırlığını konrol et ⇒ Tamam tıkla. Hepsi bu kadar.
Bazı konular öğrenene kadar çok zor gelir insana.Ancak öğrendikten sonra mantık yürütüldüğünde bu muydu, bu kadar basitmiydi deriz. Sizde daha önceden böyle düşündüyseniz, lütfen düşüncelerinizi yorum yaparak anlatın. Yorumların sağlıklı bir kitleyi oluşturacağını unutmayın.
Şimdi bu anlatılanları kısa bir video ile pekiştirelim.

2 yorum

  1. selam. link verme işlemi yapabiliyorum.link verdiğim sitede görünen isim "ortak yaşam alanı" olsun.bunun büyüklüğünü ayarlayamıyorum onu nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @wert_will
      Ana Sayfada verdiğiniz link ayarlarının font ayarını panelde yerleşim kısmında özelleştirme kısmına girerek bağlantı linkleri fontlarını değiştirebilirsiniz.Kalın, ince küçük gibi.Şablonun hemen yanında bulunur.""Özelleştirme"

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.