Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Mozilla Firefox 16.0 Beta 4 Türkçe

Mozilla Firefox 16.0 Beta 4 Türkçe  Mozilla Firefox Kişiselleştirilebilir özellikleri ve eklenti desteğiyle yıllardır en çok tercih ...

...

Mozilla Firefox 16.0 Beta 4 Türkçe

Mozilla Firefox 16.0 Beta 4 Türkçe 

Mozilla Firefox Kişiselleştirilebilir özellikleri ve eklenti desteğiyle yıllardır en çok tercih edilen tarayıcılardan olan Firefox'un özellikle geliştiriciler için geliştirmeler içeren yeni sürümü yayınladı.

Eski sürümlerden daha kolay güncellenme.
ECMAScript 6 Map ve Setobjects desteği.

Firefox indirme yöneticisine yapıştırılan URL'leri otomatik indirme.
Firefox, javascript motoru JägerMonkey daha hızlı grafik işleme süresi dolayısıyla daha hızlı bir başlangıç yapıyor. Modern bir web tarayıcısı olarak karşımıza çıkan Firefox, WebM, HTML5 ve CSS3 desteği sunuyor. Direct2D ve Direct3D desteği grafiklerin daha hızlı yüklenmesini sağlayan başka bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Düzenlenebilir Sekmeler
Firefox'ta sekmeler sürükle-bırak yöntemiyle taşınarak daha aktif ve hızlı bir çalışma ortamı yaratılabiliyor. Sekmeler uygulama sekmelerine dönüştürelerek sadece ikonları görünen daha az yer kaplayan hale de dönüşebiliyor.

Gruplanabilir Sekmeler
Firefox ile sekmeleri belli gruplara ayırarak çalışabilirsiniz. Böylece sekmeler arasında kaybolmadan yaptığınız işe göre ayırabilirsiniz.

Firefox Sync ile Senkronizasyon
Daha önceki sürümde bir eklenti olarak karşımıza çıkan Firefox Sync, bu kez tarayıcı içine entegre edildi. Geçmiş, sekmeler, yer imleri, parolalar mobil cihazlar dahil olmak üzere sahip olduğunuz tüm cihazlar için senkronize edilebiliyor.

Firefox Butonu
Sol üstte bulunan turuncu renkli Firefox butonu tarayıcı ayarlarıyla ilgili menüleri bir araya topluyor. Yer imleri, geçmiş, eklentiler, seçenekler menülerine artık bu alandan erişeceksiniz.

Geliştirilmiş Güvenlik
İnternette daha güvenli ve iz bırakmadan gezmek için koruma uygulamaları güçlendirildi. Kötü niyetli yazılımların tarayıcı üzerinden kullanıcıları etkilemesi bu sayede giderek zorlaşıyor.

Çökme Koruması
Firefox kullanıcıları çökme problemleriyle karşılaşmışlardır. Bu problemle ilgili şikayetler artınca yeni sürümle beraber bu sorundan kullanıcıları koruyan yeni bir özellik daha hayatımıza girdi. Bundan sonra Adobe Flash, Apple Quicktime veya Microsoft Silverlight uygulamalarında meydana gelen çökmelerden tarayıcınız etkilenmeyecek ve işlemler yarıda kalmayacak.

3D Web
Web ortamında oyun ve görsel tasarımlarda modern yaklaşımların önünü açmak için WebGL desteği 3. boyutu tarayıcıya taşıyor.


Mozilla Firefox 16.0 Beta 4 Türkçe Güncel sürüm

Mozilla Firefox 16.0 Beta 4 Türkçe Güncel sürüm

Boyut: 17 MB
Platform: Windows Xp / Vista / 7


Beta Sürümü İNDİR



3 yorum

  1. İyi günler blogumda taslak oluşturduktan sonra tarih ve saat ayarlarını yapıyorum fakat yayın olmuyor.
    Yaptıklarım:
    Program yap
    Tarih ve saati ayarla dan ayarları yapıyorum.
    Yalnız saat dilimi olarak Eastern European Summer Time yazıyor. Bundan kaynaklanıyor olabilirmi, olursa nasıl değiştirip ne yazacağım.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

    Ferkay.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Feray Hanım. yorum için teşekkür ederim.Blogunuzda önce Ayarlar dil ve biçimlendirmeyi ayarlamanız lazım.Saat dilimi GMT+2 İstanbul, Tarih başlığı 05.ekim.2012, tarih zaman biçimi 5.10.12 ayarlayın kaydedin.Eastern European Summer Time bu yazılan doğru yanlış değil.Ayarlarda ki saat farklılığından kaynaklana bilir.Ayarlardaki biçimini düzeltin.Taslak yazınızda önce tarihi sonrada saati ayarladı iseniz sorun olmaması lazım.Yayınladığınız saata bir bakın taslakta yayınladığınız saat arasında yarım satlik benzerlik varmı.Varsa bir saat olarak ayarlayın.Yazınız en üstte çıkacaktır.
      Olmazsa tekrar görüşelim.

      Sil
    2. Merhaba Fearay hanım;
      Blogunuz daha güzel bir görünüm alması için
      1.Blog genişliğinizi ayarlayın
      2.Başlık ve alt rengi düzenleyin
      3.LinkWithin tekrar yükleyin eskisini kaldırın soldan sayıyı 5 yapın
      4.Kimler ne yapmış sayısını azaltın
      5.Blog etiketini açılır olarak ayarlayın
      6.Alexa bannerini HTML java script olarak koyabilirsiniz.Faydasını göreceksiniz.
      7.Yazılarınızda kesme işareti ile yazınızı kısaltabilirsiniz.
      8.Ayarlar temel kısmı üst tarafda açıklama yeri var biz bu kısma meta açıklaması da diyoruz.Blogunuzu açıklayan birkaç kelime yazabilirsiniz.Ana sayfadada gözükücektir.
      Blogunuz için güzel bir şablon seçmişsiniz.Yardım gerekirse ilgili yazı altından yorum yapabilirsiniz.
      Görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.