Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İgoogle Nedir Nasıl Kullanılır

Google ürünlerinden İgoogle'i tarayıcınızın açılış sayfası yaparak kendinize ait bedava özel site yapabilir, günlük internet girişler...

...
İgoogle

Google ürünlerinden İgoogle'i tarayıcınızın açılış sayfası yaparak kendinize ait bedava özel site yapabilir, günlük internet girişlerinizi tek sayfadan yönetmenin zevkine varabilirsiniz.

Konu ile ilgili anlatımları sonuna kadar inceleyin lütfen. Konumuz ;

İgoogle nedir ? İgoogle'i Ana Sayfanız yaptığınızda elinizin altında günlük kullanımlarınızın sizin özelleştirmelerinizle tek sayfadan tek tıkla aramadan ulaşabileceğiniz site görünümünde şık görsel ve temalarla geliştirilmiş bir Google ürünüdür.
Kısaca günlük yaşantımızın çoğu intenet sitelerinde geçmekte. Evimizde yada ofisimizde bilgisayar ve internet kullanmayan kalmadı dersem yalan olmaz. 
Nerede ise doğmamış cocuk bile ana karnında iken anne bana bilgisayar al diyecek duruma gelmiş durumda.

Bizler günün iş stresi ve yorgunluğu ile evimize geldiğimizde ilk yaptığımız gündelik sosyal ihtiyaçlarımızı  halletmek ve hemen bilgisayarımızı açarak dünyadan haberdar olmaktır.
Bilgisayarımızı açtığımızda karşımıza ilk gelen görüntü nedir ? Arama sayfası yada sizin belirlediğiniz bir site linki ile açılan sayfa görüntüsüdür.

İşte anlatacağımız konumuzun özüde bu noktadan sonra başlamaktadır.

Düşünün ! Bilgisayarınızda interneti açtığınızda karşınızda, önce gazete başlıkları, günlük haberlerin kısa özetini, facebook bağlantılarınızın son haberleri, yada facebook'a hiç girmeden aynı sayfadan yazı ve yorumları inceleme, hatta yorum yapma, paylaşma, beğenme işlerinizi gerçekleştirebilme duygusunu yaşamak istemezmiydiniz?

Sinama, tiyatro, piyongo biletleri, hava durumu, önemli sözler (günün önemli sözleri),anketler, dökümanlar, sunular, gmail'inize gelen yazılar,günlük takvim ,ajanda, hatırlatıcılar, sözlük, dil çeviri eklentisi, blogunuzun veya sitenizin  RSS akışı, dünyadan haberler, hatta son dakika haberlerin özet görüntüleri, günlük falınız, borsa ve döviz kurları, en sevdiğiniz oyunların listesi, tüm bu anlattıklarım anlatmam gereken konunun yarısı bile değildir.

Bu kadar hizmete sahip olmak hemde sizin görmek istediğiniz verilere ulaşmak için tek yapmanız gereken Google gmail hesabı alarak dünyaya bedava sunulan bu hizmetten yararlanmak.
İgoogle

Gadget ekleYukarıda gördüğünüz şahsıma ait İgoogle sayfamdan görüntüler.Bu sayfanın sadece 1/3 düşünün neler ekleyebilirsiniz tek yerden, tek tıkla, hemde kendinizin istediği seçtiği günlük takip ettiğiniz konuları oluşturabileceğiniz gadgedleri tek ekle duşuna basarak.

Dünyada henüz eşine raslamadığım bir eklenti ve uygulama.Belki kullanıyorsunuz ancak neye yaradığını anlamamış olabilirsiniz.

Kullanmayanlara özellikle tavsiye edebileceğim bu uygulamayı İnternet sitenizin açılış sayfam yap uygulamasını başlatmanız yeterli.

Yan barda (sidebar) sol köşede görmek istediğiniz binlerce eklentiye tıklayarak sayfayı değiştirebiliyorsunuz.Sol tarafda sizin eklediğiniz isimlere tıklayarak tıkladığınız sayfanın görüntüsü ana sayfanızda beliriyor.

İncelemeniz bittiğinde tekrar ana sayfaya tıkladığınızda tüm sayfayı görüntülemiş oluyorsunuz.

Örnek:  Sidebardan görüntü; Solda görüntülediğiniz benim ana sayfamda yer alan konulardan birkaçı.

En üstte Gadget ekleye tıkladığınızda hoşunuza giden ne varsa bu sayfanıza ekliyor ve günlük haberleri anında alıyorsunuz.Hemde gitmek istediğiniz siteye tıklamadan aynı sayfanızda.

Mesala şu anda günlük TV hakkında bilgi almak ve proğramları incelemek istediğimi düşünün.

Sol tarafda TV rehberi yazan yere tıklayarak tüm bilgileri alabiliyorum.O gün Tv de ne var ? Saatini, kategorisini, sabah mı, öğlenmi, akşammı görmek istediğimi inceleyip günlük planlarımı hazırlayabiliyorum.

TV Rehberi görselini tıkladım ve bakalım görüntüsü ne olarak karşımıza geldi.Resmi inceleyelim lütfen.
Gadget ekle
İgoogle Sayfasına Nasıl Ulaşırız;
Google İgoogle sayfasına ulaşmak için İgoogle bağlantısına tıklayın.Zaten İgoogle ana sayfanız yaptıysanız gmail hesabınızla giriş yaptığınızda sol üst dişliye tıklayın igoogle kısa yolu eklenmiş olacaktır.Tıkladığınızda İgoogle sayfası açılır.Aşağıda resimde dişli resmi görseli verilmiştir.
Not:Oturum açmadan yaptığınız işlemler kalıcı olmaz.Kesinlikle google hesabınızla giriş yapmanız gerekmektedir.
dişliye tıklayın
Başlarken :
Google hesabınızla oturumunuzu açtınız ve iGoogle ana sayfasına ulaştınız. Sayfayı ilk açtığınızda, iGoogle'da varsayılan olarak eklenmiş bazı modülleri göreceksiniz. Zaten iGoogle sayfamızı bu modüller sayesinde düzenleyeceğiz. Peki bu modül adıyla bahsettiğimiz nedir?

Modüller :
iGoogle sayfanıza her ekleyeceğiniz haber kaynağı, oyun, hava durumu veya saat gibi yardımcılar birer modüldür. iGoogle içinde bu modüller genellikle "Konu" adıyla kullanılıyor. Siz de bu eklentiler için modül, konu ya da araç adlarından birisini kullanabilirsiniz.

Ana sayfamıza varsayılanların dışında bir modül ekleyelim. Bu işlemi, sayfamızın sağ tarafında, dikey olarak sayfanın ortalarına yakın duran "Konu ekle"bağlantısı yardımıyla yapacağız. Buraya tıkladığınızda karşınıza gelecek sayfada bulunan bütün seçenekler, sayfanıza eklenmeyi bekleyen birer modüldür. Açılan sayfadan"Şimdi ekle" butonuna basınca, konu ana sayfamıza eklenecektir.

Modülü sayfamıza ekledikten sonra sayfanın sol üst köşesinde duran "Ana sayfaya geri dön" bağlantısıyla sayfamıza geri dönüp, eklediğimiz modül veya modülleri görüntüleyebiliriz. Modülü ekledik fakat sayfanın diğer modüller sayfanın alt kısımlarında kaldı, biz ise modüllerin yerlerini değiştirmek istiyoruz. iGoogle bunun için kullanıcıya çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Sayfanızdaki mevcut modüllerin başlık çubuğundan (başlığın yazdığı koyu renkli alan) tutup, aynı bilgisayarınızda bir pencerenin yerini değiştirir gibi fare ile tıklayıp, istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Modülleri bu şekilde başlık çubuğundan tutup, sayfada istediğiniz bir kısma taşıyabilirsiniz.

İgoogle ile ilgili yeni yazımızda görüşmek üzere..

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.