Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Telefonunuzun Çalındığını Anlayan "Hırsızlık Algılama Kilidi" Özelliğini Kullanıma Sunmaya Başladı: Peki Tam Olarak Ne İşe Yarıyor?

Google, "Hırsızlık Algılama Kilidi" isimli Android özelliğini kapkaç vakalarının çok olduğu Brezilya'da hazirandan beri test e...

...


Google, "Hırsızlık Algılama Kilidi" isimli Android özelliğini kapkaç vakalarının çok olduğu Brezilya'da hazirandan beri test ediyordu. Şimdi ise geniş çapta çıkmaya başladı. Gelin hırsızlığın çok yaşandığı yerlerde yararlı olabilecek bu özelliğin ne işe yaradığına bakalım.

Google, mayısta düzenlediği geliştirici konferansı I/O’da birçok duyuruya yer vermişti. Çoğu duyuru üretken yapay zekânın yetenekleri üzerinde olsa da güvenlik tarafıyla da ilgili önemli gelişmeler vardı. Bunlardan biri de “Hırsızlık Algılama Kilidi” idi. Bu özellik, yapay zekânın hırsızlık vakalarını anlamasını sağlıyordu.

Teknoloji devi, kullanıcıların büyük merakla beklediği özelliğin testlerini haziranda resmen başlatmıştı. Testler, özellikle kapkaç gibi vakaların çok fazla olduğu ve akıllı telefonların sıkça çalındığı Brezilya’daydı ve ülkedeki kullanıcılardan gelen geri bildirimleri değerlendirecekti. Şimdi ise diğer bölgelerde kullanıma sunulmaya başladı.

Hırsızlık Algılama Kilidi ne işe yarayacak?

Özelliğin nasıl çalıştığından ve ne işe yarayacağından da bahsedelim. Hırsızlık Algılama Kilidi, yapay zekâdan destek alıyor ve cihazın hareketlerini izliyor. Yapay zekâ, elinizden telefonun aniden alınması gibi olağan dışı hareketleri fark ettiğinde hemen otomatik olarak ekranı kilitliyor ve hırsızın erişiminin önüne geçiyor.

Tek yapabildiği şey hareketleri algılamak da değil. Özellik, bunlara ek olarak telefonunuzun farklı bir ağda kullanılmaya çalışılması veya normalde sıkça kullanılan bir ağda uzun süre kullanılmaması gibi olağan dışı durumları da algılayıp harekete geçebilecek.

Hırsızlık Algılama Kilidi, teoride gerçekten güzel bir özellik. Tabii ki istendiği gibi çalışıp çalışmayacağını söylemek için şimdilik çok erken.

Henüz herkese gelmedi

Xiaomi 14T Pro gibi telefonlara sahip bazı kullanıcılar, bu özellik başta olmak üzere mayısta duyurulan güvenlik özelliklerini cihazlarında görmeye başladıklarını ifade ettiler. Bu da şirketin Brezilya dışında yavaş yavaş kullanıma sunmaya başladığını gösteriyor. Ancak hâlâ birçok kişide yok. Yani muhtemelen kullanabilmek için biraz daha beklemek gerekecek. Türkiye'ye ne zaman geleceğini henüz bilmiyoruz. Özelliğin Android 10 ve üstü herhangi bir cihazda çalışacağını belirtelim.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.