Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Araştırma: “Akıllı telefon alacakların yapay zekayı umursadığı yok!”

  Son yapılan bir araştırma, akıllı telefon almayı düşünenlerin yapay zekayı çok da umursamadığını gösteriyor. İşte detaylar... He...

...

 


Son yapılan bir araştırma, akıllı telefon almayı düşünenlerin yapay zekayı çok da umursamadığını gösteriyor. İşte detaylar...

Her ne kadar yapay zeka ve yapay zeka modelleri artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da, bu teknolojinin akıllı telefon satın almada çok da önemli bir konum teşkil etmediği ortaya çıktı. Son yapılan araştırma, Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerinin yeni dönemde vereceği kararlara etki edebilecek kadar ilginç sonuçlar içeriyor.

Akıllı telefon satın alırken yapay zeka önemsenmiyor!

Apple’ın geçtiğimiz hafta düzenlediği iPhone tanıtım etkinliğinde öne çıkardığı yapay zeka özellikleri, tüketiciler tarafından beklenen ilgiyi görmedi. Uzmanlar, yapay zekanın artık kullanıcılar tarafından hayranlıkla izlenme sürecini geride bıraktığını ve tüketicilerin daha somut faydalar beklediğini belirtiyor.

arastirma-akilli-telefon-alacaklarin-yapay-zekayi-umursadigi-yok-2

Nottingham Trent Üniversitesi’nden Tasarım ve İnovasyon Profesörü Lars Erik Holmquist’in değerlendirmesine göre, Apple’ın yeni iPhone serisindeki yapay zeka özelliklerine gösterilen ilgisizlik, şirketin piyasa değerinde 100 milyar dolardan fazla düşüşe neden olmuş.

İlginç bir şekilde Apple tanıtımında en çok ilgi çeken özellik yapay zeka değil, telefonun kenarına eklenen yeni kamera deklanşör tuşu oldu. Teknoloji dünyasının önde gelen yayınlarından Wired Gadget Lab’in editörleri bile, yeni iPhone modellerine geçiş yapmak için yeterli bir neden bulamadıklarını söylüyor.

Forbes’un raporuna göre, yapay zeka endüstrisi şu anda donanım ve yazılım yatırımlarında 500 milyar dolarlık (17.1 trilyon TL) bir açıkla karşı karşıya… 2024 yılı için tahmin edilen 100 milyar dolarlık yapay zeka geliri, bu açığı kapatmaktan oldukça uzak ve bu makas gelecekte daha fazla açılabilir.

Teknoloji şirketleri, Metaverse’in başarısızlığının ardından satışları artırmak için yapay zekayı yeni bir pazarlama aracı olarak kullanmaya çalışıyor. Ancak tüketicilerin, özellikle akıllı telefonlardaki yapay zeka özelliklerine ne kadar ilgi göstereceği şimdilik belirsiz…

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni nesil yapay zeka özellikleri kullanıcıların tercihini etkileyecek mi? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.