Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İnsanların Telegram için Whatsapp'tan ayrılmasının 16 nedeni

İnsanlar Whatsapp'tan ayrıldıkça, Telegram büyük bir dalgalanma gördü. Ama insanlar neden değişiyor? WhatsApp tartışmalı 2021 gizlilik ...

...

İnsanlar Whatsapp'tan ayrıldıkça, Telegram büyük bir dalgalanma gördü. Ama insanlar neden değişiyor?

WhatsApp tartışmalı 2021 gizlilik politikasını açıkladığından beri, kullanıcılar Facebook ile daha az uyumlu olan daha güvenli bir alternatif için çabalıyorlar. Ve bulmuş gibiydiler.
Bu makale, insanların Telegram için Whatsapp'tan ayrılmasının nedenlerini tartışacak.

Whatsapp'ın Gizlilik Politikası tartışması ve Facebook ile ilgili endişeler


WhatsApp 2021 Gizlilik Politikası duyurusu, mesajlaşma uygulamasının belirli verileri Facebook ile nasıl paylaşabileceğini açıkladı—ve kullanıcılar bu konuda mutlu değildi.

Uygulama, kişisel konuşmaların uçtan uca şifreleme ile korunduğunu iddia ediyor. Ancak, Facebook'un gizlilik kusurları, veri toplama ve sızıntılarla ilgili geçmişi göz önüne alındığında, insanlar tam olarak ikna olmadılar. 
Whatsapp'ın güvenlik ve Gizlilik Politikası, işletmelerle iletişim kurmak için Whatsapp'ı kullanırsanız, hesap kayıt bilgilerinizi (telefon numarası), işlem verilerinizi, mobil cihaz bilgilerinizi, IP adresinizi ve hizmetle ilgili bilgileri Facebook ile paylaşacağını not eder. Bu, WhatsApp kullanıcıları arasında bir kargaşaya neden oldu ve onları Telegram olmak üzere diğer seçenekleri düşünmeye teşvik etti.

WhatsApp kullanıcılarının neden Telegram'ı yeni mesajlaşma uygulaması olarak seçmelerine neden olan özelliklerine bir göz atalım...

1. Gizli Sohbetler

Telegram'daki gizli sohbetler bir dizi gizlilik odaklı özelliğe sahiptir. Uçtan uca şifreleme ile ek bir güvenlik katmanına sahiptirler.

Ayrıca, birisi ekran görüntüsü aldığında sohbete otomatik bir bildirim göndermek ve kendi kendini imha eden mesajları etkinleştirmenize izin vermek gibi diğer gizlilik önlemlerini de içerir.

2. Kendini Tahrip Mesajları


Telegram'da, gönderilen mesajlarınızın gizli sohbetlerde otomatik olarak kendini imha etmesi için bir zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz.

Bekleme süresi seçenekleri birkaç saniye ile bir hafta arasında değişir ve mesaj hem gönderenin hem de alıcının cihazından silinir.

3. Numaranızı gizlemek için yeteneği

Telegram'da sohbet etmek için numaranızı vermenize gerek yok.

Telegram'da sohbet etmek için numaranızı vermenize gerek yok.

Kullanıcı adı özelliği, bir sosyal medya hesabından DMs göndermeye benzer şekilde, bunun yerine sohbet edebileceğiniz anonim bir kullanıcı adı oluşturmanıza olanak tanır.

Ve numaranız da mutlaka grup sohbetlerinde açıklanmayacaktır. Telegram, numaranızı kimin gördüğünü kontrol etme seçeneği sunar.

Ayarlardan, herkes veya ben yada izin ver yalnızca belirli kullanıcıları görmesi için. Bu aynı ayarlar, aynı zamanda app numaranız ile seni bulmak için gelen yabancılar engelleyebilirsiniz.

Bu, numaranızın diğer sohbet grubu üyeleri tarafından kullanılabileceği Whatsapp'tan önemli ölçüde farklıdır.

4. Telegram Dosya Aktarım Boyutları

WhatsApp, tüm medya (fotoğraflar, videolar ve sesli notlar) için maksimum 16MB dosya boyutuna izin verir. Ancak, Telegram 2gb'a izin veriyor-bu bazı film dosyalarının boyutuna eşittir.!

Telegram tüm formatları desteklediğinden, herhangi bir dosya türünü gönderebileceğinizden bahsetmiyorum bile. Bu, birçok kullanıcının "bu dosya formatı desteklenmiyor" açılır penceresinden korktuğu WhatsApp için geçerli değildir.

5. Sınırsız Depolama

Telegram sınırsız sunucu depolama alanına sahiptir. Bu nedenle, bilgileri sunucularında depolayan normal bir sohbette olduğunuzda, kaç metin, medya dosyası ve belge gönderip alabileceğiniz konusunda bir sınır yoktur.

Bu, uygulamanın gönderilen dosyalar için hesabınıza bir sınır veya kota koyması konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

6. Otomatik Bulut Tasarrufu

Telegram sunucularının bir depolama sınırı olmadığından, sohbetlerinizi sürekli yedekleme veya geri yükleme konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Tüm verileriniz (gizli bir sohbette değil) otomatik olarak bulutlarına kaydedilir.

Herhangi bir veri kaybetmeden istediğiniz kadar cihazdan istediğiniz kadar giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Ayrıca, üçüncü taraf hizmetlerine yedeklemelere güvenmeniz gerekmez.

7. Çoklu Platform Desteği


Telegram, iOS, Mac, Android, Windows, Linux işletim sistemlerinde ve bir tarayıcıdaki sitesi aracılığıyla mevcut olduğu için birden fazla platformda kullanılabilir.

Bu, uygulamayı hangi cihazda kullanacağınızı seçmek söz konusu olduğunda size biraz esneklik sağlar.

8. Birden fazla oturuma sahip olma yeteneği

Aynı anda birden fazla cihazdan aynı hesaba giriş yapabilirsiniz. Oturumlarınız anında senkronize edildiğinden tüm cihazlarda güncellenecektir.

Bu nedenle, mac'inizde oturum açarken iPhone'unuza mesaj gönderip alırsanız, Mac'inizdeki sohbetler bunu gerçek zamanlı olarak iPhone'unuza yansıtacaktır. Tarayıcılar bile oturumunuzu hatırlar.

9. Büyük Grup Sohbetleri


WhatsApp, bir grup sohbetinde en fazla 256 katılımcıya izin verirken, Telegram en fazla 200.000 üyeye izin verir!

Bu, yalnızca daha küçük gruplara değil, topluluklara katılmak istiyorsanız kullanışlıdır.

10. Kanallar


Telegram'ın da bir kanal özelliği var. Kanallar, birkaç önemli farkla grup sohbetlerine benzer: katılımcı sayısı sınırsızdır ve kanalın yaratıcısı, kanalda kimin yayın yapmasına izin verildiğini kontrol edebilir.

Göndermesine izin verilmeyenler yalnızca gönderileri görüntüleyebilir.

11. Mesajları Telegram'a kaydetme


Tekrar ziyaret etmek istediğiniz belirli bir mesaj varsa, sohbetlerde onu bulmaya gerek yoktur. Telegram, ayarlarda kayıtlı mesajlar aracılığıyla erişebileceğiniz mesajları kaydetmenizi sağlar.

Bu özellik, bir kişinin size gönderdiği bir adres veya hatırlatıcı gibi daha sonra bir şeyi hatırlamak istediğinizde özellikle yararlı olan kullanışlı bir sabitleme veya yer imi özelliği olarak işlev görür.

12. İşaretli Taslaklar

Tıpkı WhatsApp gibi, mesaj çubuğunda bir mesaj hazırlayabilir, sohbetten çıkabilir ve geri döndüğünüzde metin orada olacaktır.

Tek fark, Telegram'ın gönderilmemiş taslaklara sahip olduğunuz sohbetleri, sohbetler penceresinden "taslak" ile işaretleyerek size hatırlatmasıdır. Bize güvenin, bu unutkan manifaturacılar için çok yararlıdır.

13. Telgraf Mesaj Planlaması

Bir şeye harika bir cevap bulursanız, ancak hemen göndermek istemiyorsanız veya sevdiklerinize bir gece check-up mesajı göndermek istiyorsanız, mesajı Telegram'da planlayabilirsiniz.
Bir şeye harika bir cevap bulursanız, ancak hemen göndermek istemiyorsanız veya sevdiklerinize bir gece check-up mesajı göndermek istiyorsanız, mesajı Telegram'da planlayabilirsiniz.

Ancak, bu özellik biraz gizlidir: Mesajınızı yazın, Mavi Gönder simgesini basılı tutun, açılır pencereden mesajı Zamanla'yı seçin ve saati ve tarihi ayarlayın.

14. Görünüm Özelleştirme

Telegram, Whatsapp'tan daha geniş bir yelpazede yerleşik görünüm özelleştirmelerine sahiptir. Ombre renkleriyle bile daha da özelleştirilebilen sonsuz sohbet arka planları var.

Sohbet baloncukları ve aksanlar da katı veya ombre renklerle kişiselleştirilebilir, ayrıca mesaj köşelerinin şeklini ve metin boyutunu değiştirebilirsiniz.

Ana ekrandan görüntülenecek farklı uygulama simgesi stillerini bile seçebilirsiniz.

15. Telgraf Açık Kaynak

Telegram açık kaynaktır, bu da herkesin kaynak koduna erişebileceği ve güvenlik araştırmacılarının uygulamanın şifrelemesini değerlendirebileceği anlamına gelir.

Açık kaynaklı uygulamalar ayrıca bağımsız geliştiricilerin hataları düzeltebileceği ve orijinal kodu geliştirebileceği anlamına gelir.

Bu projeler, herhangi bir yerden, herhangi bir yerden bağımsız girdi alabilir ve bir şirketin gündemi tarafından kısıtlanma olasılığı daha düşüktür. Sonuçta, bu daha kullanıcı dostu ve açık bir proje ile sonuçlanır.

16. Sık Güncellemeler

Son olarak, insanların Whatsapp'tan Telegram'a geçmesinin bir başka nedeni de Telegram uygulamasının dinamik doğasıdır. Ekip her zaman özellikleri genişletiyor ve yeni işlevler sunuyor.

Telegram, çoğu mesajlaşma uygulamasından daha fazla özellik ile ağzına kadar dolu olsa da, kullanıcıları birkaç haftada bir veya ayda bir ek güncellemelerle şaşırtmayı başarıyor.

Belki de Telegram için Whatsapp'tan ayrılmanın zamanı gelmiştir
Whatsapp'ın yeni Gizlilik Politikası birçok kullanıcının belirsiz hissetmesine neden oldu. Onlardan biriyseniz, burada listelediğimiz Telegram'ı kullanmanın faydalarını göz önünde bulundurun.

Gizlilik ve genel mimari açısından sunabileceği çok şey var ve ek özellikler insanların WhatsApp ile olan bağlarını yeniden gözden geçirmelerini sağlıyor.

Kaynak:https://www.makeuseof.com/reasons-why-people-leaving-whatsapp-for-telegram/
.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.