Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Telefonunuzu seviyorsunuz. Şimdi PC’nizden de kullanın

Microsoft 'un Telefonunuz uygulaması , telefonda yapabildiklerinizi PC 'ye taşımak için tasarlanan bir uygulama. Telefonunuz'a g...

...

Microsoft'un Telefonunuz uygulaması, telefonda yapabildiklerinizi PC'ye taşımak için tasarlanan bir uygulama. Telefonunuz'a gelen yeni özellikle artık Android kullanıcıları, PC üzerinden arama yapıp cevaplayabiliyor.


Microsoft’un Telefonunuz uygulaması, geçen yıl şirketin Build konferansında tanıtıldı ve şirketin platformlar arası stratejisinin temellerinden biriydi. Uygulama, PC üzerinden medyaya erişme, bildirimleri alma ve kısa mesaj gönderme özelliklerine ek olarak, artık Android kullanıcılarının PC üzerinden arama yapabilmelerini sağlıyor.

Windows Insider programında bir süredir test edilen özellik sonunda Telefonunuz uygulamasına geldi ve akıllı telefonlarında Android 7.0 veya üstü versiyon bulunan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Bu özellik ilk olarak Samsung'un Note10 lansmanını yaptığı sırada, uygulamayı sevenlere hediye niteliğinde duyurulmuştu.

Telefon aramalarınızı bilgisayarınız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz


Telefonunuz uygulamasının yeni özelliği artık PC üzerinden arama alabilmenizi, kişilerinize erişebilmenizi ve arama geçmişinizi görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Ayrıca masadan kalkmanız ve telefon görüşmesine devam etmeniz gerekirse, arama telefona geri aktarılabiliyor. Özelliğin çalışması için Windows 10 PC'nin Bluetooth ile telefona bağlanması gerektiğini unutmayın. Cihazlar eşlendiğinde arama listesine ve tuş takımına sol paneldeki Aramalar bölümünden erişebiliyorsunuz.

Windows 10'daki Telefonunuz uygulaması, ekran yansıtma özelliği için kalem desteği gibi güncellemeler de alıyor. Sık sık eklenen yeni özellikler ve Samsung gibi markalarla kurulan ortaklıklar sayesinde uygulamanın platformlar arası özelliklerinin geliştiği görünüyor.

PC'deki uygulamaya yönelik güncelleme, kullanıcılara aşamalı olarak sunulacak. Windows 10 uygulamasını Microsoft Store

Android uygulamasını Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.


Microsoft Store'da Başlata tıklayarak kurulum aşamalarına devam edelim. Açılan ekranda Android seçili geliyor, Devama tıklayalım.



Telefonunuz uygulamasıyla en iyi deneyimi elde edebilmeniz için her zaman Windows’un en son sürümünü yüklemenizi öneririz. Windows 10 Mayıs 2019 güncelleştirmesi veya sonraki bir sürümü kullanıyorsanız uygulama önceden yüklenmiş olarak gelir.

Not: Telefonunuz uygulaması şu anda birden çok Android profilini veya okul/iş hesabını desteklemiyor.

Cihazlarınızı bağlama

Bilgisayarınızın ve Android cihazınızın yakında, açık ve aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun.

Bilgisayarınızdan başlarsanız:

Görev çubuğundaki arama kutusuna telefonunuz yazın ve ardından sonuçlardan Telefonunuz uygulamasını seçin.


Telefon modelleri listesinden Android’i seçin.

Microsoft hesabınızda oturum açmanız istenir. (Cihazlarınızı bağlayabilmeniz için hem Android cihazınızda hem de bilgisayarınızda aynı Microsoft hesabıyla oturum açmalısınız.)


Oturum açtığınızda, Android cihazınızda tamamlayıcı uygulamayı yüklemeniz veya açmanız istenir. Bunu yapmak için Android cihazınızda web tarayıcısını açın ve ardından bilgisayarınızda görüntülenen bağlantıyı girin (aka.ms/yourpc).

Telefon Eşlikçisini Yükleyin


Telefon Eşlikçimizi-Android telefonunuza yükledikten sonra, Kurulumunu beklettiğimiz uygulamaya dönüp, Yükleme işlemini tamamladım seçeneğine tıklayin.


Surface Duo’da ve belirli Samsung cihazlarında, bu bağlantı cihazınıza önceden yüklemiş olduğunuz Windows bağlantısı uygulamasını açar. Diğer Android cihazlarında, Telefon Eşlikçiniz uygulamasını (tamamlayıcı uygulama) indirebileceğiniz uygulama mağazanıza yönlendirilirsiniz.


Bilgisayarınızda oturum açtığınız Microsoft hesabının aynısını kullanarak tamamlayıcı uygulamada oturum açın. Uygulama taramanız için QR kodunu görüntüleyen bir ekranla açılır; biraz sonra buraya döneceğiz.

Oturum açtıktan sonra bilgisayarınıza dönün ve Telefon Eşlikçiniz uygulaması telefonumda yüklü onay kutusunu seçin. Ardından QR kodu ile eşleştir düğmesini seçin.


Not: Cihazınızı QR kodu kullanmadan eşleştirmek isterseniz, bunun yerine bilgisayarınızdaki El ile eşleştir düğmesini seçin. Android cihazınızda, bilgisayarınızda görüntülenen kodu girmeniz istenir.


Bilgisayarınızın ekranında bir QR kodu görüntülenir. Android cihazınızda, tamamlayıcı uygulamanın üzerinde kamera olan bir ekranla açılması gerekir. Bilgisayarınızda görüntülenen QR kodunu taramak için bu ekranı kullanın.


Cihazlarınız bağlandıktan sonra Android cihazınız sizden çeşitli cihaz izinleri ister. Bu izinler telefonunuzdan bilgisayarınızdaki içeriğe erişmenize yardımcı olur.


Devam butonuna tıklayıp izinleri anladığınızı belirtin.


Android cihazınızdan başlarsanız:

Android cihazınızda tarayıcıyı açın, tarayıcıya www.aka.ms/yourpc yazın ve ardından Telefon Eşlikçiniz uygulamasını indirin. Surface Duo’da ve belirli Samsung cihazlarında, bunun yerine Android cihazınıza önceden yüklenmiş olan Windows bağlantısı uygulamasını açmanız istenir.

Bilgisayarınızda oturum açtığınız Microsoft hesabının aynısını kullanarak tamamlayıcı uygulamada oturum açın (Telefonunuzdan başlasanız bile, cihazlarınızı bağlamak için bilgisayarınızda Microsoft hesabınızla oturum açmış olmanız gerekir).

Oturum açtıktan sonra, bilgisayarınızda görüntülenen QR kodunu taramanız istenir. Buna ulaşmak için bilgisayarınızdaki tarayıcıda aka.ms/linkphone bağlantısını açın.


Cihazlarınızı bağlamak için bilgisayarınızda görüntülenen QR kodunu Android cihazınızla taramak üzere tamamlayıcı uygulamanın kamerasını kullanın.

Telefonunuzdan bilgisayarınızdaki içeriğe erişim olanağı tanımak için sizden bir dizi cihaz izni istenir.

Uygulamayı yüklerken sorunlarla karşılaşırsanız burada sorunları giderin.

Görev çubuğunuzdan kaldırma

Bu uygulama, bilgisayarınızın görev çubuğunun bir parçası olarak kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. Android cihazları bilgisayara bağlı bazı kullanıcılarda, uygulama bilgisayarınızın görev çubuğuna sabitlenmiş olabilir. Uygulamanın sabitlemesini kaldırmak için uygulamaya sağ tıklayın ve Görev çubuğundan kaldır’ı seçin.

kaynak: https://support.microsoft.com/tr-tr/topic/telefonunuz-uygulaması-sistem-gereksinimleri-ve-kurulum-cd2a1ee7-75a7-66a6-9d4e-bf22e735f9e3


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.