Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web'de daha iyi bir Blogger deneyimi yaşamak için ipuçları

1999 'dan beri milyonlarca kişi Blogger'da kendilerini ifade etti. Hayal edebileceğiniz hemen hemen her elma çeşidiyle ilgili ayrın...

...
1999'dan beri milyonlarca kişi Blogger'da kendilerini ifade etti. Hayal edebileceğiniz hemen hemen her elma çeşidiyle ilgili ayrıntılı yayınlardan, bloglama sanatına adanmış bir bloga , web'de kolayca paylaşma, yayınlama ve ifade etme yeteneği Blogger'ın misyonunun temelinde yer aldı. Google, Blogger Web sürekli geliştikçe Blogger'ı kullanan herkesin içeriklerini web'de yayınlamak için kolay ve sezgisel bir deneyime sahip olmasını sağlamaya çalışmak istedi.

Bu nedenle, Blogger için yavaş yavaş geliştirilmiş bir web deneyimi sundu. 

Soldaki gezinme bölmesinde "Yeni Blogger’ı Deneyin" i tıklayarak yeni arayüze göz atın.
Blogger'ın yenilenmiş görünümünü ve izlenimini görmek için "Yeni Blogger’ı Deneyin" düğmesini tıklayın.

Yeni bir izlenime ek olarak, Blogger artık web'de yanıt veriyor ve mobil cihazlarda kullanımını kolaylaştırıyor. Geliştirilmiş bir web platformuna yatırım yaparak, gelecekte yeni özellikler için potansiyel sağlıyor.
Blogger'ın yeni duyarlı tasarımı, hareket halindeyken blogunuzu yönetmenizi kolaylaştırır.

Blogger deneyiminizi daha da iyi hale getirmek için yayınlanan sayfaya özgü güncellemeler hakkında daha fazla bilgi edinin:

İstatistikleri
Yeniden tasarlanan İstatistikler sayfası, en son yayınınızı vurgulayarak blogunuzdaki en önemli verilere odaklanmanıza yardımcı olur.

Yorumlar
Yeni bir Yorumlar sayfası, yorum yönetimi gibi dikkatinizi gerektiren alanları ortaya çıkararak okuyucularla daha kolay bağlantı kurmanıza yardımcı olur.

Gönderiler
Blogger yayınlarınızı ve sayfa arama sonuçlarınızı daha kolay filtrelemenize yardımcı olmak için Yayınlar sayfasındaki Arama Operatörleri desteğini geliştirdi.

Editör
Yeni geliştirilmiş Editör sayfası tablo desteği sunar, daha iyi harf çevirisi sağlar ve iyileştirilmiş bir görüntü / video yükleme deneyimi içerir.

Okuma listesi
Telefonunuzdan oluşturmasanız bile, hareket halindeyken diğer içerik oluşturucuların bloglarını okumak her zamankinden daha kolay.

Ayarlar
Tüm denetimlerinizi tek bir yerden yönetmenize yardımcı olmak için Ayarlar sayfası düzenlendi.

Önümüzdeki aylarda herkes yeni arayüze taşınacak. Haziran ayının sonundan itibaren, birçok Blogger içerik oluşturucusu yeni arayüzün varsayılan haline geldiğini görse de, sol taraftaki gezinme bölmesinde "Eski Blogger’a geri dön" seçeneğini tıklayarak eski arayüze dönebilirler. Temmuz ayının sonunda, içerik oluşturucular artık eski Blogger arayüzüne geri dönemeyecek.

Bugün deneyime girerek geçişin önüne geçmenizi öneririz. Üst gezinme çubuğundaki Yardım simgesine dokunarak yeni tasarım hakkında ne düşündüğünüzü bildirin. 
Blogger, içerik oluşturucularının seslerini dünyayla paylaşmak için en son güncellemeleri nasıl kullandıklarını görmek için sabırsızlanıyor.

Blogger: 2020 Blog Tema ve Diğer Arayüz Görünüm ve Kullanımı da değişti.

Yukarıdaki linkten daha önceki değişimleri görebilir. yazımızın devamında ise diğer blogger da yapılan değişikleri okuyabilirsiniz.

Bloggerdaki diğer değişiklikler:


Yayınlar: Blogger, kullanıcı paneli sol kısımda yer alır. Yayınlara tıkladığınızda sağ bölümde, yayınların tümünü görebileceğiz bir bildirim açılır. Ok işaretine tıklayın.

Tüm yayınlar: Bloğunuzdaki tüm yayınlar alt bölümde görülür. Bir yayının üzerine maus ile geldiğiniz de şöyle görülür.
Başlık linki, etiket, resim ve makaleyi ne yapacağınız araçları görülür. Mausu araç simgelerinin üstüne götürün. Taslağa döndür, Bu yayına etiket uygula, Bu yayını sil, Göster, isimlerini görebilirsiniz. Bu alandaki seçiminize ve kullanmak istediğiniz simgeleri kesin kararınızdan sonra tıklamanızı tavsiye ederim.
Örneğin resim üzerindeki tik, yazıların üstündeki tüm kutucu ve Sil simgesi. Yanlış bir seçim yazının silinmesine neden olur. Geri alınamaz.

Yazınıza etiket ekleyebilirsiniz: Sonradan aklınıza gelen, unuttuğunuz bir etiket'i makalenize ekleyebilirsiniz. Makale satırını sağ üst kısmındaki Etikete göre filirtre uygula; Resmin üzerindeki ok işaretine tıklayın, üst kısımda kırmızı bir band çıkacak, Etiketinizi ekleyin.
Aynı şekilde üst kırmızı alandan, Etiket ekleyebilir, Makaleyi yayınlayabilir, Taslağa döndürebilir ve Silebilirsiniz. Ayrıca sağ alt kısımdaki kırmızı (+) simgesine tıklayarak yeni bir yayına başlayabilirsiniz.

Google Search Console Blogger hatalı yazını bul ve düzeltme:

Google Arama Konsolu Bloğunuz için bir hata mesajı ilettiğinde ilgili makalenizi blogunuzda bulma ve düzeltme.
Örneğin: Bir makalemiz için arama konsolundan mesaj geldi. Gelen makale başlık ismi bu olsun:
Google Search Console Blogger hatalı yazını bul ve düzeltme:

2016 Yılında Hacklenen Yahoo, Mağdurlara 25 Bin Dolara Kadar Ödeme Yapacak

Sizin makaleyi blogunuzda bulabilmeniz için, Yayınlar > Üst kısımda Arama penceresine makale ismini yapıştırın. Aratın makaleyi bulun tıklayın ve gerekli düzenlemeleri yapın.
Umarım yukarıda yapılan açıklamalar işinize yarar. Makaleyi beğendi iseniz lütfen düşüncelerinizi ifade eden bir mesaj ekleyin. Ayrıca kafanıza takılan konularda makale de isteyebilirsiniz.

1 yorum

  1. Yazıların okunması hakkında bir soru sormak istiyorum.

    Wordpress yazılmış bir blogdan bir yazı buldum. O yazıyı siteme ekledim. bir kaç düzenleme yaptım yayına verdim.
    Anladığım kadarı ile yazı Wordpress'in yoast seo eklentisinde düzenlenerek yazılmış.
    Yazı 1 ayda 3000 görüntülenme aldı.
    Bu iş wordpress için böyle iken blogger için neden böyle bir araç yok.
    Veya;
    Biz yazılarımızı wordpresste oluşturup blogger'a eklemek zorunda mıyız?
    Bloggerdan Wordpress'e mi taşınmamız lazım.

    Bloggerde bireysel bir çaba olmaz ise yazı yazarak okuyucu toplamak neredeyse imkansız.
    Wordpress böyle bir imkan sunarken neden bloggerda yazalım.
    Senelik 200 masraf yapıp bence wordpress'e geçmek çok mantıklı.
    Blogger'a yazıyı ekliyorsun ve sonrasında hiçbirşey olmuyor.

    Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Neden bloggerda yazdığım yazılar az okunma alıyor diye araştırdığımda bu sonuca ulaştım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.