Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Opera Tarayicisine Google Translate (Çeviri) Nasıl eklenir?

Chrome web tarayıcısı ndaki gibi  Google Translate uygulaması nı Opera tarayıcısı nda da kullanabileceksiniz. İlgili adımlar için okumaya ...

...
Chrome web tarayıcısındaki gibi Google Translate uygulamasıOpera tarayıcısında da kullanabileceksiniz. İlgili adımlar için okumaya devam edin.

Web üzerinden kullandığınız Google Translate, Chrome web tarayıcısına gömülü olarak geldiğinden sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Ayrıca isterseniz 
Google Translate'yi entegre ederek de daha hızlı ve kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Tüm dillerde çeviri özelliğine sahip "Google Translate" gün geçtikçe çok daha doğru ve anlamlı sonuçlar göstermeye başladı.

Google translate eklentisi web tarayıcısı araç çubuğunuza bir buton ekler. Ziyaret ettiğiniz sayfayı çevirmek istediğinizde; ‘Çevir’ simgesini tıklayıp kullanabilirsiniz. Eklenti, bulunduğunuz sayfanın dilinin Google Chrome arayüzünüz için kullandığınız dilden farklı olup olmadığını otomatik olarak algılar. Böylece sayfanın üst kısmında bir başlık görünür. Sayfadaki tüm metnin yeni dilde görünmesi için BANNER’daki Çevir düğmesini tıklayabilirsiniz.

Google Translate hakkında daha fazla bilgiyi buradaki adresinden edinebilirsiniz.

Ancak! Kaliteyi bozmadan Opera tarayıcınızda Google Translateyi nasıl kullanabiliriz?

1. Operada açacağımız linkimiz aşağaıda verilmiştir. Farklı bir link görünümü sizi şaşırtmasın. Geliştiricilerin yaptıkları uygulama linkleri bu şekilde. 

https://chrome.google.com/webstore/detail/google-translate/aapbdbdomjkkjkaonfhkkikfgjllcleb?hl=tr

2. Neye yaradığını anlamanız için önce, Chrome tarayıcını açın ve yukarıda verilen link satırını kopyalayıp, Chrome tarayıcı pencere satırına yapıştırarak açın. Açılan sayfada görüntü şu şekilde karşınıza gelecek.
3. Yukarıda yaptığımız uygulamanın aynısını Opera tarayıcınızı açıp uygulayın. Açılan sayfada görüntü şu şekilde karşınıza gelecek.
4. Tamam'a tıklayın gelen pencerede Yükleye tıklayın.
5. Yükleme onayı verin.

5. Operaya ekle butonu ile açılan uyarı penceresine tamam diyerek Google Çeviri uygulamasını Opera tarayıcısında kullanın.
6. Şimdi herhangi bir sayfa açın.

https://fi.google.com/about/

7. Opera araç çubuğundaki Google çeviriye tıklayın. Açılan butondaki "Bu sayfayı çevir'e basın.
8. Web sayfaniz, kendi dilinizde karşınızda artık.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.