Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Asistan WhatsApp mesajlarını da okuyacak

Sesli asistan dendiğinde ilk akla gelen uygulamalardan biri Google Asistan oluyor. Yetenekleri ile öne çıkan Google Asistan, önemli bir ek...

...
Sesli asistan dendiğinde ilk akla gelen uygulamalardan biri Google Asistan oluyor. Yetenekleri ile öne çıkan Google Asistan, önemli bir eksiğe sahipti. Üçüncü taraf uygulamalardan gelen mesajlar, Google Asistan tarafından okunamıyordu. Dolayısıyla başta WhatsApp olmak üzere popüler birçok uygulamanın desteklenmemesi kullanıcılar tarafından sık sık gündeme getiriliyordu. Kullanıcılar isteklere sonunda kavuştular.

Google Asistan'a "Mesajlarımı oku" komutu verdiğinizde yalnızca standart mesaj uygulamasından veya Hangouts'tan gelen mesajları okuyabiliyordu. Artık daha önce de belirttiğimiz üzere, başta WhatsApp olmak üzere tüm üçüncü taraf uygulamaları destekleyecek. Bunun için Google Asistan'ın bildirimlerinize erişmesine izin vermeniz yeterli. Sizin için sesli olarak mesajları okuyabilecek. Ayrıca bununla kalmayıp mesajlara yanıt da verebileceksiniz.


HENÜZ RESMİ OLARAK DUYURULMADI

Özellik hakkında henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak bazı kullanıcılar yeni özellikten yararlandıklarını aktarıyorlar. Siz de denemek için Google Asistan'a "Mesajlarıma oku" şeklinde komut verebilirsiniz. Bildirimleri okumak için izin isterse yeni özellikten faydalanabileceğiniz manasına geliyor. WhatsApp, Slack, Telegram, Facebook Messenger, Signal, WeChat vb. fark etmeksizin Google Asistan ile ellerinizi kullanmadan mesajlaşabilirsiniz. 

Kaynak: (Donanımhaber)

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.