Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Süresi dolmuş şifrelerin sonu

Microsoft , anahtarı zorunluluğa göre değiştirmek zorunda olduğu için üretken olan bilimsel çalışmaların ortaya çıktığı eğilime işar...

...


Microsoft, anahtarı zorunluluğa göre değiştirmek zorunda olduğu için üretken olan bilimsel çalışmaların ortaya çıktığı eğilime işaret ediyor.

Microsoft, geçen ay önemli bir değişiklik yaptı ve Microsoft tarafından önerilen ve güvenlik üzerindeki etkisini açıklayan bir yapılandırma ayarları grubu olan Windows 10 güvenlik tabanlarından parola son kullanma ilkelerini kaldırdı. Teknoloji şirketi tarafından verilen bu önemli karar parolaların sona ermesiyle sona erebileceğini gösteriyor.

Birçok kuruluş, kullanıcılarının şifrelerini düzenli olarak değiştirmelerini ister. çünkü ters görünebilir şey son bilimsel araştırma sorusu birçok güvenlik uygulamaları, değeri yerine, parola yaşlanma politikaları gibi ve daha iyi alternatifler önermek. 

Bu anlamda, teknoloji devi bu güvenlik sisteminin ortadan kaldırılmasına katkıda bulunuyor ve "bir şifre asla çalınmazsa, süresinin dolmasına gerek yok" diye açıklıyor. Ayrıca, bir kullanıcının bir şifrenin çalındığına dair kanıtı varsa, sorunu çözmesini beklemek yerine hemen harekete geçecektir.

Microsoft, "bir şifre asla çalınmazsa, süresinin dolmasına gerek yoktur" nedenlerini açıklar

Son kullanma tarihi olan şifreler, kullanıcıyı her iki veya üç ayda bir yeni bir şifre hakkında düşünmeye zorlar. Normalde, değişiklik yaparken, kullanıcı unutmamak için bir öncekine benzer yeni bir şifre seçer. Bu alışkanlık da yüksek düzeyde güvenlik sağlamıyor. Ek olarak, bu araçla kullanıcının, kendisini yeniden kurmaya zorlayan ve deneyimini ve platforma bağlılığını etkileyen şifreyi unutması daha olasıdır.

Tüm bunlar için Microsoft , çok faktörlü kimlik doğrulama, yasaklı parola listeleri veya olağandışı oturum açma girişimlerinin algılanması gibi güvenlik araçlarının zaten bulunduğunu ekler . 

Bu noktada, TechCrunch'a göre, şifrenin periyodik olarak sona erme ihtiyacını göz önünde bulundurmak gerekir. Bill Gates tarafından kurulan şirket, "Parolanın periyodik olarak sona ermesi çok düşük bir değere sahip eski ve eski bir azaltmadır" diyor.

Uzmanlar , şifrelerin sitelerde kullanılmasını ortadan kaldırmak veya en azından azaltmak için şifre yöneticileri kullanmanızı tavsiye ediyor. Ayrıca, mümkün olduğunda iki faktörlü kimlik doğrulamasının önemini vurgulamaktadırlar çünkü bu araç kullanıcıyı bir faktörün kimlik doğrulamasından daha fazla korur. Ancak, mükemmel güvenliğin bulunmadığı unutulmamalıdır. Hackerlar her zaman bir boşluk bulurlar. Ancak, bir dizi temel kurala uyursanız, iyi bir güvenlik düzeyi elde etmek kolaydır. Bu aynı zamanda, parolanın süresinin dolması gibi anlamlı araçlardan kurtulmak anlamına da gelir.

Teknoloji şirketi "Şifrenin periyodik olarak sona ermesi eski ve eskimiş bir değer düşüklüğüdür" diyor.

Kaynak: https://www.lavanguardia.com/tecnologia/20190604/462671425033/contrasenas-caducan.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.