Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome şüpheli siteler için yeni özellik

Google , Chrome için Güvenli Tarama özelliği ni duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcı şüpheli site leri daha kolay bir şekilde bil...

...

Google, Chrome için Güvenli Tarama özelliğini duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcı şüpheli siteleri daha kolay bir şekilde bildirecek. Yeni Chrome uzantısı sayesinde kullanıcı bir web sitesinin şüpheli olduğunu düşündüğünde, URL çubuğunun hemen yanındaki ikona tıklayabilecek. Google Chrome şüpheli siteler için yayınlanan Chorome uzantısı ile birlikte kullanıcılar daha kolay bir şekilde rapor gönderebiliyor.


Google Chrome şüpheli siteler için önlem alıyor

Google Chrome şüpheli siteler için uygulamaya koyulan bu yeni özellikle birlikte daha güvenli ve kullanıcı dostu bir hal alacak. Kullanıcı web sitesinin şüpheli olduğunu URL çubuğunun yanındaki turuncu bayrağa dokunarak bildirebilecek. Ayrıca, sitenin URL’ini, ekran görüntüsünü ve HTML’sini de ‘Rapor Gönder’diyerek Google’a gönderebilecek.

Google
yaptığı açıklamada yeni Chrome uzantısı için ‘ustalar için’ ibaresini kullandı. Bu muhtemelen sistem yöneticilerini işaret ediyor. Ancak, gün içinde kullanıcılar da rapor gönderebilecek.

Son olarak, Google aldatıcı web sitelerinin yüklenmesini engelleyecek yeni bir özellik daha sunuyor. Örneğin google.com yerine go0gle.com adresini yüklemeyi denediğinizde tarayıcı tam sayfa uyarı vererek bu web sitesine gerçekten gitmek isteyip istemediğinizi soracak.

Kaynak: https://shiftdelete.net/google-chrome-supheli-siteler-icin-yeni-ozellik

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.