Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Bu Google Chrome Eklentilerini Mutlaka Denemelisiniz

İnternet tarayıcınız Google Chrome için yapılmış pek çok faydalı eklenti var. Gündelik işlerinizi daha kolay, daha güvenli, daha hızlı ...

...
İnternet tarayıcınız Google Chrome için yapılmış pek çok faydalı eklenti var. Gündelik işlerinizi daha kolay, daha güvenli, daha hızlı halletmek adına mutlaka işinize yarayacak bu uygulamaları sizler için derledik! İşte en yararlı Google Chrome eklentileri.

Evernote Web Clipper


Evernote hemen her platformdaki en başarılı not alma uygulaması, Chrome eklentisi sayesinde de web sitelerinden istediğiniz parçaları not edebileceksiniz. Kaydettiğiniz metinde önemli gördüğünüz yerleri seçebilir ve buna göre hareket edebilirsiniz. Öğrenciler ve internet üzerinden araştırmalar yapanlar için muhteşem özelliklere sahip.

Chrome Web Mağazası

Instagram


Telefonunuza bakmadan, internette gezinirken Instagram'ı ve bildirimlerinizi kontrol etmek istemez misiniz? Hesabınızı direkt bağlayarak tarayıcınızdan Instagram'ı takip edebileceğiniz eklenti ile bu mümkün!
Chrome Web Mağazası

Speedtest

SpeedTest ile internet hızınızı ölçmenin yanında, bir sitenin ne kadar sürede açıldığını, ping'i, indirme ve yükleme hızını görebilirsiniz.
Chrome Web Mağazası 

LastPass

LastPass, tüm platformlarda ve uygulamalardaki şifrelerinizi güvenli şekilde saklayan bir şifre yöneticisi. Sadece LastPass şifrenizi hatırlıyorsanız, diğerlerini hatırlamanıza gerek yok, LastPass sizin yerinize dolduruyor.

Chrome Web Mağazası

ToDoist

ToDoist bir planlama aracı. Eklenti sayesinde yapılacaklar listesini organize edebiliyor ve tüm cihazlardan takip edebiliyorsunuz. Ayrı bir tab, uygulama veya cihaza gerek duymadan arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.
Chrome Web Mağazası

Pinterest

Bu eklenti, Pinterest'te gördüklerinizi kolay bir şekilde kaydetmenize sağlıyor. Birden fazla pini aynı anda kaydetmek sadece tek bir klikle yapabileceğiniz bir şey. Normal site kullanımını oldukça rahatlatıyor yani.

Chrome Web Mağazası

J2TEAM Security

J2TEAM Security, sıradan bir güvenlik duvarından daha etkili, sadece virüs koruması sağlamakla kalmıyor, engellenen site listesi oluşturmanızı sağlıyor, ayrıca Chrome tarayıcılarda HTTPS güvenlik etiketi olmayan sitelerde sizi uyarıyor.

Facebook'a özel güvenlik önlemleri de var, örneğin mesajlaşırken, karşı tarafta görülen 'görüldü' ibaresini engelliyor, ne kadar süredir aktif olduğunuzu gizliyor.

Chrome Web Mağazası


Start.me



Start.me sayesinde Chrome giriş sayfanız kişisel isteklerinize göre modifiyeli ve kullanışlı bir hale geliyor. Giriş sayfanıza, sık girdiğiniz siteler ve bu sitelerin RSS yani yenilik bildirimleri, takvim, mail, not defteri gibi widgetler ekleyebiliyorsunuz.

Chrome Web Mağazası

OneTab

Bir şeyler araştırırken aniden onlarca sekme açtığınızı fark edersiniz ve o sekmeler içinde kaybolursunuz ya. İşte OneTab bu durumu yaşayanlar için oldukça kullanışlı. Tek bir sekmede ihtiyacınız olan linkleri toplayarak çalışmanızı oldukça kolay hale getirebilirsiniz!

Chrome Web Mağazası

Tab Resize

Alışması biraz zaman alsa da alıştıktan sonra işinize oldukça yarayacak bir uygulama Tab Resize. Aynı OneTab'daki gibi fazla sekme açtığınız durumlarda sorunlarınızı düzenliyor ve tek ekranda birden fazla işi görüp yapmanıza olanak sağlıyor.

Chrome Web Mağazası

Check My Links

Check My Links eklentisi, siz internette gezinirken sayfalardaki linkleri kontrol ederek çalışmayan linkleri gösteriyor. Bu özellikle internet sitesi sahiplerinin işini görebilir, sayfalarınızdaki çalışmayan linkleri kontrol etmeden, saniyeler içinde görerek düzeltebilirsiniz.

Chrome Web Mağazası

AwesomeScreenshot

Ekran görüntüsü almayı oldukça basitleştiren AwesomeScreenshot sayesinde bir ekrandaki istediğiniz yerin ekran görüntüsünü yakalayabiliyorsunuz. Aldığınız görüntü yeni bir sekmede açılıyor, bu görüntü üzerinde düzenlemeler yapabiliyorsunuz.

Chrome Web Mağazası

StayFocusd

StayFocusd, belirlediğiniz websitelerinde gezinirken zamanınızı dikkatli kullanmanızı sağlıyor. Eklentiyi istediğiniz gibi modifiye edebilirsiniz, örneğin Twitter'de geçireceğiniz süreyi 20 dakika ile sınırlayabilirsiniz. Eğer süre dolmadan bunu değiştirmek isterseniz de size bir test, yarışma sunuyor, yani kolay kolay da vazgeçmiyor!
Chrome Web Mağazası

HTTPS Everywhere

HTTPS, gireceğiniz sitenin güvenli olduğunu belirten bir internet sitesi protokolü. Ancak bu koda sahip olmayan websiteler de mevcut. Bu uygulama sayesinde Chrome'da gezerken zararlı yazılımlardan korunabiliyorsunuz, güvensiz, zararlı siteler artık bir tehdit olmaktan çıkıyor.

Chrome Web Mağazası

Eklenti yöneticisi

Bu kadar eklenti verdikten sonra, bir düzenleyici vermemek de olmazdı. Bu eklenti sayesinde eklentilerinizin ekranın yarısını kaplamasını engelleyerek, Chrome'u daha rahat kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

Chrome Web Mağazası


Kaynak: https://onedio.com/haber/tarayicinizi-mukemmel-hale-getirin-bu-google-chrome-eklentilerini-mutlaka-denemelisiniz-877084

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.