Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Veri Merkezi Kurmak İçin 670 Milyon Doları Gözden Çıkardı

Google , Finlandiya ’da bir veri merkezi kurmak için 670 milyon dolar yatırım yapıyor. Google’ın bağlı olduğu Alphabet de medya ve dosya...

...
Google, Finlandiya’da bir veri merkezi kurmak için 670 milyon dolar yatırım yapıyor. Google’ın bağlı olduğu Alphabet de medya ve dosya erişim talebini karşılayabilmek için büyük yatırımlar yapıyor.

Google, bir e-posta duyurusunda yeni binanın, halihazırda Google’ın Hamina’daki, şirketin toplam yatırımının 1,6 milyar dolar olduğu veri merkezinde, Finlandiya’nın güney kıyılarında genişletileceğini söyledi.

Genişleme bittiği zaman, oyuncular, pahalı konsollar veya bilgisayarlar satın almak zorunda kalmadan, üzerinden oyun oynayabilecekler. Şirketler ve bireyler bulut platformlarında sakladıkları verileri arttırdıkça, teknoloji şirketleri de aynı şekilde bu platformları daha da genişletmek için yarışıyor. Google kullanıcılara hali hazırda e-mail, harita, arama, fotoğraflar ve videolar olmak üzere çeşitli hizmetler sunuyor. Şu anda, Google’ın dünya genelinde 58 veri merkezi bulunuyor.

Google’ın 2019’daki ilk çeyrek kazanç raporlarına göre, veri merkezleri, sunucular ve ofis ekipmanları gibi sermaye harcamaları 4,5 milyar dolara yakın. Son zamanlarda, Google Asistan, 30’a kadar dilde ve 80’den fazla ülkede kullanıma hazır hale gelecek. 
Kaynak: https://www.gizchina.com/2019/05/28/google-to-invest-670-million-to-build-a-data-center/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.