Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

WordPress Sitenizi Hızlandırmanın yolları

WordPress bloglarınız aracılığıyla web sitenize ek trafik çekmenin en iyi yolu, hızını artırmaktır. Sayfalar hızlı yüklenmediğinde, ziyaretç...

...
WordPress bloglarınız aracılığıyla web sitenize ek trafik çekmenin en iyi yolu, hızını artırmaktır. Sayfalar hızlı yüklenmediğinde, ziyaretçiler sitenizde uzun süre kalamaz. Yine de sitemizin bu yönünü göz ardı etme eğiliminde olsanız dahi, web sitemizin hızını artırmaya odaklanmalıyız.
WordPress web sitemizin iç hızını ayarlamak göz korkutucu gibi gelebilir.

Yükleme süreniz 3 saniyenin üzerindeyse veya sayfanızın boyutu 2 MB'den büyükse, büyük bir sorun yaşanabilir. Bu durumun ardından, sunucu ücretleri ve satış kayıplarıyla birlikte para kaybedebilirsiniz.

Pingdom , GTmetrix , WebPage Test , KeyCDN Hız Testi ve Google PageSpeed gibi yavaş yükleme ve kötü UX'e neden olan sorunları tanımlamak için çevrimiçi birçok araç mevcuttur.

WordPress blogunuzun performansını iyileştirmenin yolları;

1. Resimleriniz optimize edilmeli
Görüntüler genellikle yavaş yükleniyor bir web sitesinin ilk baş suçlusu. Görüntüleri sitenize yüklemeden önce, resimlerinizin en iyi duruma getirildiğinden, özellikle 50 KB'nin altında olduğundan emin olun. Photoshop ya da başka bir resim optimizasyon yazılımı veya 

tinypng gibi bir çevrimiçi araç kullanmak işi tamamlamak için en iyi yoldur. Görüntülerinizi yüzde 60'a varan kalitede kaydedin. Bu tür görüntüler için JPG dosyaları için aşamalı görüntüler kullanılmalıdır, kesintisiz bir UX sağlar.

2. Küçük Inline CSS dosyalarını birleştirme - CSS dosyaları
Tarayıcılar, belirli bir zamanda yalnızca sınırlı sayıda HTTP isteğini işleyebilir. Limit elde edildiğinde, diğerleri indirildikçe birkaç dosya bekler. CSS dosyalarınızı tek bir CSS dosyasına birleştirirseniz, sayfa çok daha hızlı hareket eder. CSS dosyalarınız 2 KB'nin altındaysa, bunları satır içi ve ek bir HTTP isteğinde bulunmayın. WordPress,birleşme konusunda size yardımcı olabilecek Better WordPress Minify ve Autoptimize gibi bazı harika eklentilere sahiptir. Eklentilerin güncelliğini kontrol ettikten sonra yükleyin.

3. Sıkıştırmayı kolaylaştırın Sunucunuzda sıkıştırmak , Javascript ve CSS dosyalarınız tarayıcıların dosyaları daha hızlı yüklemesini sağlar. Sıkıştırmayı etkinleştirirseniz, hem mobil hem de masaüstü kullanıcıları sitenizin hızında önemli bir artış yaşayacaktır.

4. KeepAlive'nin etkinleştirildiğinden emin olun Daha az barındırma şirketlerinde paylaşılan barındırma için büyük ölçüde kullanılan bir sunucu olan
Apache, çeşitli HTTP istekleri için bağlantıların açık olmasını sağlayan KeepAlive adlı harika bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden ev sahibinizin KeepAlive'yi aktif tuttuğundan emin olun. Bu nedenle, KeepAlive'in hosting şirketinizde aktif olduğundan emin olun.

5. Javascript dosyaları altbilgide tutulmalıdır.
Tarayıcılar, sayfa başlığındaki tüm Javascript dosyaları indirilene kadar içeriği yüklemeye başlamaz. Bu problem kolayca çözülebilir. Javascript dosyalarını sayfanın başlığından altbilgiye kaydırın.

6. Ön belleğe alınmaya izin ver Önbelleğe alma
, sık sık değişmeyen sayfaların yüklenme süresini önemli ölçüde azaltır. Web sitenizde önbelleğe almayı etkinleştirdiğinizde, kodunuz tekrar sayfa oluşturmaz. Kullanıcı deneyimi çok gelişir ve sunucunuz daha fazla trafik çekebilir.

7. Genellikle CDN olarak bilinen bir İçerik Dağıtım Ağı İçerik Dağıtım Ağı kullanın . Bir CDN, çoklu veri merkezlerinde bulunan sunuculardan kullanıcının web tarayıcılarına bir içerik dağıtım sistemidir. Kullanıcılar web sayfasını ziyaret ettiğinde, CDN en yakın veri merkezinden CSS, resim dosyası gibi verileri iletir, böylece web sayfası çok daha hızlı yüklenebilir.

8. 404 hataları denetleyin
İster inanın, ister inanmaya devam edin, eksik olan herhangi bir dosya, sitenizdeki yükleme süresini kesinlikle yavaşlatacak bir 404 HTTP hatasına neden olacaktır. Dolayısıyla, sayfalarınız işlenirken her zaman 404 hatasına dikkat edin.

9. HTTP isteklerini en aza indirin HTTP istekleriniz
ne kadar büyükse, sitenizin yükleme süresi o kadar yavaş olur. Amacınız, sayfa başına HTTP talebini azaltmak olmalıdır.

10. Resimler için doğru dosya seç
Varsayılan, en hızlı ve en küçük yükleme türü olan JPG için kullanın. Görüntüler için sadece metin içeren PNG kullanın veya saydam bir arka plan istiyorsanız. GIF dosyaları sitenizin yükleme süresini ciddi şekilde yavaşlatabilir.

11. Sayfa boyutunu küçültme
Sayfalarınızda bol miktarda içerik göstermek her zaman cazip, ancak sayfalarınızın boyutunu minimumda tutmalısınız. Bu cep telefonları için daha önemlidir. Yeni bir görsel sitenize değer eklemezse, bunu eklemekten kaçının.

12. Resimlerin ölçeklendirilmesi
HTML'de görüntü boyutunu doğrudan değiştirmeyin. Görselin küçük resmini sayfalarınızda istediğiniz tam boyutta yapın. Resmin yeni, yeniden boyutlandırılmış bir sürümünü kullanın ve bunu kullanın.

13. Tarayıcı Önbellekleme Kaldırma
Sunucunuza ve CSS, imaj ve Javascript gibi statik dosyalara yönelik tüm yanıtlar için bir önbellekleme prosedürü uyguladıktan sonra tarayıcı önceden yüklenmiş olan bir dosyayı kullanıp kullanamayacağına karar verebilir.

14. Veritabanınızı izleyin WordPress ve diğer tüm CMS tabanlı siteler gibi veritabanı tabanlı sitelerin veritabanlarının optimize edilmiş olması gerekir. Tam optimizasyon zaman alıcı ve zorludur. Bu yüzden birkaç optimizasyon seçeneği alacağınız phpMyAdmin'in yardımından yararlanın.

15. Hosting şirketini
seçin Sitenizin ihtiyaçlarını karşılayan bir hosting şirketi seçin. Asgari ücretleri korumak için yüzlerce web sitesine / sunucuya ev sahipliği yapan ve barındıran hosting şirketlerini barındıran şirketlerden uzak tutun. Ne kadar az ödersiniz, alacağınız hizmet daha fakir. CMS, bir E-ticaret sitesi, trafik ani yükselişleri veya bol miktarda trafik varsa, özellikle paylaşımlı hosting sizin için uygun. WPEngine tarafından yönetilen bir WordPress hosting, tüm WordPress siteleri için ideal olacaktır.

Özetle, yükleme sürenizin en iyi duruma getirilmesi, olası müşterileriniz ve sizin için kazançlı bir durumdur. Ziyaretçilerinizin ultra yükleme deneyimi ne kadar mutlu olurdu! Hızlı yükleme sitesi her şeyi hunky-dory yapar ve Google size daha yüksek sıralamalar verir. Hemen çıkma oranları düşüyor, kullanıcılar mutlu ve dönüşüm oranları yukarı çıkıyor. Her şeyden önce, satışlarınız havaya uçuyor. Yani para ve trafik kaybetmeyin. Yükleme sürenizi şimdi optimize edin!
Kaynak: https://www.bforblogging.com/15-quick-ways-speed-wordpress-website/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.