Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Inbox by Gmail ve Google Gmail hangisini kullanmalı? Her iki Posta servisinin Artı ve eksileri!

Inbox by Gmail,  Google'un en eski e-posta hizmetlerinden biri olan Google Gmail, posta servisi üzerine inşa edilmiş ve Google gmail y...

...
Inbox by Gmail, Google'un en eski e-posta hizmetlerinden biri olan Google Gmail, posta servisi üzerine inşa edilmiş ve Google gmail yapı itibari ile bir omurga görevindedir. 
Her iki posta hizmeti ile ilgili açıklama ve görsel resimlerini, posta araçlarının artı ve eksilerini bu makalede okuyabilirsiniz.

Google Gmail, Google’un yıllar boyu süren deneyim ve güvenliği ile geliştirilen e-posta deneyiminin de ötesinde işlerinizi takip edip, randevularınızı düzenleyebileceğiniz, tanıtım, alışveriş, seyahat, yol navigasyonu gibi hatırlatıcılarla donatılmış yeni mobil uygulamasıdır. 

→ Google inbox daha çok mobil için tasarlanmış. Google gmail'in masaüstü uygulamasına her ne kadar çok benzese de Dikkat edildiğinde aralarındaki fark görülebilir.
→ Google inbox mobil ve masa üstü kullanımda yabancı dil içerikli bir mesajınızı otomatik çevirmez.
→ Google gmail eski ve yeni arayüz görünümünde otomatik dil çeviri bağlı olduğunuz ülke dili ayarlandıktan sonra mobil hariç masa üstü iletileri çevirir. Bu dil çeviri de posta hizmetinin en büyük özelliklerinden biridir. 
→ Yaptığım araştırma sonucunda birçok kişi gelen yabancı dil içerikli iletilerin çevrilip çevrilmediğinin farkında bile değildir.
→ Yabancı dilde gönderilmiş bir iletiyi Google inbox mobil ve masa üstü bilgisayarınızda deneyin. Otomatik çevirinin olmadığını göreceksiniz.
→ Dil çeviri konusu, diğer posta hizmetlerinden Yahoo, Yandex, Outlook, denenmiş olup hiçbirinde çalışmadığı tespit edilmiştir. Belirtilen posta servisleri ile bağlantı kurularak geri bildirim yapılmıştır. Ancak bugüne kadar sonuç değişmemiştir.
Bu nedenle Google gmail masa üstü posta uygulaması benim düşünceme göre en idael posta hizmetidir. Kısa bir süre önce arayüzün değişmesi ve birçok yeniliklerin gelmesi ile yılın posta aracı olmaya hak kazanmıştır.
→ Google inbox ayarlar ile Google Gmail ayarlarını çogu kullanıcı bir sanar ancak bir değildir. Sadece birçok ayar Google gmail de yapıldığında Google inbox içinde geçerli olur. Uygulama çubuğundaki Ayarlar seçeneğini inceleyin görünümleri dahi farklıdır.
Google inbox ve Google Gmail uygulama açıklamalarını buradan okuyabilir hatta posta işlemciniz yoksa tercihinize göre indirebilirsiniz.

Posta İşlemci Google inbox Ayarlar sayfası için:

Gmail Inbox açın → Dikey çubuğu sol tarafta aşağıya kaydır → Dişli → Ayarlar tıkla

Posta İşlemci Google Gmail Ayarlar sayfası için:

Gmail Gmail açın → resimli profil hesap bilgisi altında→ Dişli tıkla → Ayarlar tıkla

Google Gmail Kategori seçenekleri:

Kategori seçenekleri artık Google Gmail inbox ile Google Gmail aynı özelliklere sahiptir.

Her iki posta işlemci link yolu:

Google Gmail inbox ve Google Gmail, Her iki işlemci posta linkleri farklıdır. Bu nedenle farklı isimler olarak belirtilir. Her ikisininde farklı sunucu ve güvenlik sistemi mevcuttur. Birinin mobil uyumlu diğerinin masa üstü uyumlu oluşundan dolayı Google, böyle bir isimlendirme düşünmüştür. 
Google Gmail inbox: https://inbox.google.com/
Google Gmail : https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox

Google Gmail posta işlemci kutunuzda reklamlara alışın:

Google yeni uygulama ile birlikte bazı reklamları da ön plana çıkardı. Zaman zaman bu reklam ve metni  göreceksiniz şimdiden alışın.
Bu nedir?
Bu, arkadaşınıza yönlendirebileceğiniz veya gelen kutunuza kaydetmek için yıldız ekleyebileceğiniz yeni bir reklam türüdür. Genelde tanıtımlar bölümünde listelenir.
E-posta yazma: Gmail açıkken sol üst kısımda artı (+) simgesinde görülür hover hareketliliğine sahiptir. Mausu yanaştırdığınızda menü açılıp kapanır. 
Kategori menü seçenekleri: Mausu sol kısma yanaştırdığınızda Kategori Menü seçeneklerini görebilirsiniz.






















Hemen sağ tarafta diğer araçlardan Takvim, Google Keep, Görevler ve Farklı eklentileri yükleyebileceğiniz (+) artı simgeleri mevcuttur.
Google inbox ve Google gmail hakkında yazılan diğer makalelere menü çubuğu veya Kategoriler seçeneğinden ulaşabilirsiniz. Gmail hakkındaki düşünce ve sorularınızı sizde paylaşın.
Sonuç: Google Inbox mı? Google Gmail mi seçmeliyim? Kişisel düşüncem Tüm işlemlerimi Masa üstü bilgisayarım Laptop'tan yaptığımdan ve dil seçeneğinin de Google Gmail uygulamasında olması nedeni ile Seçimimi Google Gmail tarafında kullanmayı düşündüm. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.