Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Adsense Tarayıcı Hataları ve yenilenen Tarayıcı erişim izni için robots.txt dosya güncellemesi

Wordpress web siteniz için,Tarayıcı, içeriklerini saptamak ve reklam göstermek için, "Engellenen URL'ler" sütununda listele...

...
Wordpress web siteniz için,Tarayıcı, içeriklerini saptamak ve reklam göstermek için, "Engellenen URL'ler" sütununda listelenen sayfalara, ulaşamadı. Etkilenen URL'lerin genişletilmiş bir listesini görmek için her alan adının yanındaki "artı" simgesini tıklayın. İletisini almış olabilirsiniz.
Adsense Tarayıcı Hataları
Bu ileti neden web yönetici araçlarında görülmüyor? şeklindede düşünebilirsiniz. Ancak Adsense Google web yönetici araçlarından farklı çalışmakta olup, Web üzerindeki kontrolünü kendi bootları "örümcekleri" ile gerçekleştirmektedir. Adsense bu hata iletisi için şu bilgileri geçiyor.
"Tarayıcı içeriğinize ulaşamadığında reklam göstermeyiz. Bu da, sizin için daha düşük bir gelir ve erişim kapsamıyla sonuçlanır. Bu hataları nasıl gidereceğinizi öğrenmek için "Hata" sütunundaki bağlantıyı izleyin. Yazısının hemen alt satırında da Adsense tarayıcının Google Tarayıcıdan farklı çalıştığı ifade edilmektedir.
Dip not: "Lütfen, tarayıcımızın Google.com.tr tarayıcısından farklı olduğunu ve Google arama sıralamanızı etkilemediğini unutmayın."
Adsense tarayıcı hataları bildirim sayfasına ilgili adımları takip ederek ulaşabilirsiniz.
ADsense kumanda paneli için → Kazançlar → Kazançlarınıza ilişkin ayrıntılı bilgi için AdSense'i ziyaret edin → Ayarlar → Durum → Tarayıcı hataları→ Engellenen Url'ler yolundan ulaşabilir, web site isminizin yanındaki "+" işaretini genişleterek bilgi edinmeye devam edin. Yukarıdaki resmi incelerseniz hangi konumda olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Robots.txt dosyanızdan Adsense tarayıcısına erişim izni verme: ilgili makale sayfasında şu açıklamaları göreceksiniz.
"Sitenizin robots.txt dosyasını, AdSense tarayıcısının sayfalarınızı dizine eklemesine izin vermeyecek şekilde değiştirdiyseniz, söz konusu sayfalarda Google reklamları yayınlayamayız.
Tarayıcımıza sayfalarınız için erişim izni vermek üzere robots.txt dosyanızı güncellemek için, aşağıdaki iki satırlık metni robots.txt dosyanızdan kaldırın:
User-agent: Mediapartners-Google
Disallow: /
Bu değişiklik, tarayıcımızın, sitenizin içeriğini dizine eklemesine ve size Google reklamlarını sunmasına olanak tanır. Robots.txt dosyasında yaptığınız değişikliklerin, tarayıcımız sitenizi tekrar ziyaret etmeyi deneyene kadar dizinimize yansıtılmayabileceğini lütfen unutmayın."
Bu hataları nasıl gidereceğinizi öğrenmek için "Hata" sütunundaki bağlantıyı izleyin.
Web yönetici araçlarında robots.txt Test Aracı satırına tıklayın, alt kısımda test ismine tıklayın, Google boot yeşil olup izin verildi ise Gönder butona tıklayın.
Gönder butonuna tıkladıktan sonra çılan pencerede
Güncellenen kodu indirin.
Düzenleyiciden, güncellenen robots.txt dosyasını indirin. Sağ taraftaki butondan indirme işlemini gerçekleştirin.
Web sitenizdeki ile Yüklenen sürümü kontrol edin.
Güncellenen robots.txt dosyasını alanınızın root dizinine yükleyin. Sonra, yüklediğiniz robots.txt dosyasını kontrol ederek bu dosyanın, Google'ın kullanmasını istediğiniz sürüm olduğundan emin olun.

Son olarak: Google'dan güncelleme yapmasını isteyin.
Google'ın, robots.txt dosyanızın güncellendiğini öğrenmesi için bir istek gönderin. Butona tıklayın.
Sonuç:
Başarılı! Zaman damgasını onaylamak için Test Aracı sayfasını bir dakika içinde yeniden yükleyin.
İlgili makale:
Google Adsense Tarayıcı Erişim Sorun ve Çözümü
Yukarıdaki bağlantıyı takip edip uygulandığınızda Wordpress ve Blogger Adsense tarayıcı sorunlarınızı çözmüş olacaksınız.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.