Facebook Hesabınızı Sonsuza Dek Nasıl Silersiniz?

Sosyal medyada Oluşan güvenlik açıkları sonrasında Facebook hesabını silmeye karar veren Facebook kullanıcıları için facebook hesabını silme işlemi açıklamalarını, bu yazıda okuyup uygulamaya başlayabilirsiniz.

Son dönemlerde Facebook’a karşı oluşan güvensizlik her geçen gün artmaya devam ediyor. Oluşan güvenlik açıkları, hesabınızın başkaları tarafından kullanılması ve bilgilerinizin çalınmasından endişe duyuyorsanız Facebook hesabınızı silebilirsiniz. Ancak silmeden önce hesabınızı bilgisayarınıza veri olarak depolamanızı öneririz.

Facebook, güvenlik açıklarından dolayı kötü niyetli kişilerin eline geçme riski olan birçok veriyi depoluyor, ancak facebook bunları gerektiği kadar iyi şekilde koruyamıyor. Bu veriler, fotoğraflarınız ve sohbet geçmişinizin yanı sıra, IP adresleriniz, etkin oturumlarınız, yüz tanıma verileriniz ve tıkladığınız veriler de dahil olmak üzere hesabınızla ilgili tüm bilgileri içeriyor.
Arşivi indirme işlemlerine kısaca değinirsek, "Ayarlar → Genel hesap ayarları → Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin → Arşivlemeye başla" kısımlarına tıklamanız yeterli olacaktır. Bu işlemle verilerinizin bir kopyasını alacak olsanız dahi, hesabınız silindikten sonra bir daha geri alamıyorsunuz. Kararınız kesinse buradan giriş yaparak silme işlemlerine başlayabilirsiniz.
Son olarak hesabınızdaki tüm verilerin Facebook’tan tamamen silinmesi 90 gün sürüyor ve bu sürede hesabınıza tekrar giriş yapmak isterseniz silme işleminiz iptal ediliyor. Ancak 90 günlük süreç tamamlandıktan sonra hesabınız tamamen kaldırılıyor ve birdaha geri dönüşü olmuyor. Bu nedenle öncelikle verilerinizi yedeklemenizi öneririz. En azından ileride güvenlik açığı sorunları düzeltikten sonra tekrar Facebook’a katılmak isterseniz profilinizin bir benzerini oluşturabilirsiniz.

Adsense Makaleleri