Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Yeni Search Console'un (beta) tanıtımı

Google Search Console, Google Arama'daki varlığınızı yönetmenize yardımcı olacak yeniden tasarlanmış bir ürünü kullanımınıza sunuyor. ...

...

Google Search Console, Google Arama'daki varlığınızı yönetmenize yardımcı olacak yeniden tasarlanmış bir ürünü kullanımınıza sunuyor. Yeni Search Console, site sahiplerinin ve SEO'larının istedikleri araçları ve analizleri sağlamak için tepeden tırnağa yeniden oluşturulmuş.
Artık hangi sayfalarınızın dizine eklendiğini doğrulayabilir ve dizine ekleme hatalarını düzeltme hakkında bilgi edinebilirsiniz. Yıldan yıla karşılaştırmalar yapabilmenizi sağlayan 16 aylık veriler sayesinde Google Arama'daki performansınızı da izleyebilirsiniz.

Size yalnızca geçerli durumdaki site verilerinizde değişiklik olduğu takdirde bilgi verileceğinden, bugün yeni Search Console'u kullanarak geçerli durumunuzu kontrol etmenizi öneririz.
Google Yeni Search Console ile sayfalarınızın dizine eklendiğini doğrulayabilir ve dizine ekleme hatalarını düzeltme hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Herhangi bir bilgi penceresine tıklayın. Açılan grafiğe mausunuzu yanaştırın. Her bir çizgi için bilgileri göreceksiniz.
Sol menüden Site Haritasına tıklayın. Gönderilen site haritalarını görün veya hemen üst kısımdan yeni bir site haritası gönderin.

Yeni Search Console giriş için yardım menüsünde bulunan aşağıdaki bilgileri okuyun ve şiimdi kullanmaya başlayın.
Yeni Search Console Beta Deneyimi
Hoş geldiniz


"Yeni Search Console'a hoş geldiniz. Sitenizin trafiği izleme ve Google'ın sitenizi taramasına yardımcı olma gibi sitenize özgü görevlere odaklanmanıza yardımcı olması için ürünümüzü yeniden tasarlıyoruz.

Sitelerinde bir sorun olduğunu düşündüğümüzde kayıtlı Search Console kullanıcılarının çoğuna bildirimler ve sorunun nasıl düzeltileceğiyle ilgili talimatlar göndeririz. Bununla birlikte, sitenizi izlemek için Search Control'ü düzenli olarak ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca sitenizde yeni bir bölümü hizmete sunmak, alan adı değişikliği yapmak ya da sayfaları kullanımdan kaldırmak gibi Search Console'un algılayamayacağı ya da tahmin edemeyeceği işlemler gerçekleştirdiğinizde de Search Console'u ziyaret etmenizi öneririz.

YENİ SEARCH CONSOLE'U AÇIN

Yeniden tasarlanan bu deneyim şu anda yalnızca birkaç özelliğe sahiptir. Eski Search Console raporları için eşdeğer işlevler sunana kadar bu özellikleri kullanmaya devam edebilirsiniz.
Ana sayfa
Yeni Search Console'un ana sayfasında performansınızla ilgili bir grafik gösterilir. Performans değeri, sitenizin aldığı tıklama sayısına göre belirlenir. Burada ayrıca, sitenizle ilgili dizin, AMP ve yapılandırılmış veri kapsamı gibi temel metriklerin yer aldığı bir tablo bulunur. Bu değerlerden herhangi biriyle ilgili ayrıntıları görmek veya gördüğünüz sorunları gidermeye başlamak için söz konusu metrikleri tıklayabilirsiniz."

Kaynak: https://support.google.com/webmasters/answer/7451491?hl=tr

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.