Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Sitenizi Mobil Cihazınızdan Yönetme İpuçları

Sitenizi hareket halindeyken yönetmeye başlamak için iOS veya Android için WordPress uygulamasını indirin.  Akıllı telefonun gelişinden b...

...
Sitenizi hareket halindeyken yönetmeye başlamak için iOS veya Android için WordPress uygulamasını indirin. Akıllı telefonun gelişinden bu güne kadar, mobil cihazlarda kullanılmak üzere optimize edilmemiş bir web sitesi bulmak nadir bir şeydir. Web sitenizi telefonunuzdan veya tabletinizden yönetmek yine de oldukça yeni bir konsepttir.

Sitenizi bir mobil cihazdan yönetmek, bir işletmenin daha rahat çalışmasını sağlar . Akıllı telefonlarından fotoğraf yüklemek isteyen fotoğrafçılar, hareket halindeki çevrelerden ilham alan blogcular, site istatistiklerinde sekmeler bırakmak isteyen e-ticaret satıcıları ve başka herhangi bir web sitesi sahibi türünü kullanmak yararlıdır.

WordPress sitenizi mobil cihazınızdan yönetmenin birkaç yolu ve Jetpack ile mobil deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmak için bazı ipuçlarına göz atalım.
Sitenize hareket halindeyken erişme: WordPress mobil uygulamasını indirin

Web sitenize bir mobil cihaz üzerinden erişmek için öncelikle WordPress uygulamasını kurmanız gerekir . Uygulamanın her ikisi için kullanılabilir iOS ve Android'de ve yüklü Jetpack ile herhangi WordPress.com erişim veya kendi kendine barındırılan WordPress.org sitelerin kullanıcılarına sunmaktadır.


Uygulamayı yükleyin ve bir masaüstü bilgisayardaki gibi WordPress.com hesabınızda oturum açın. Oturum açtıktan sonra, nerede olursanız olun, sitenizi yönetmek için mobil cihazları kullanmaya başlayabilirsiniz.

Şimdi, cihazınızda yüklü olan uygulama ile neler yapabileceğinize göz atalım. Trafiğinize ve diğer istatistiklerinize hızlıca bir göz atın.

Yeni bir blog yayınını yayınladığınızda kaç tane görüntüleme aldığını kontrol etmek istersiniz, değil mi? Neyse ki, Jetpack'in ayrıntılı site istatistikleri aracı , mobil uygulamaya kadar uzanmaktadır; böylece, bilgisayarınızdan olmadığınızda bile sitenizin trafiğini kontrol edebilirsiniz.

Uygulamada, web sitenizi seçin ve ana ekranda İstatistikler bağlantısını tıklayın.
Bu sizi genel ziyaretçi istatistiklerini gösteren bir ekrana yönlendirir. Varsayılan görünüm Gün'dur . Farklı zaman dilimleri görüntülemek için Diğer, öğesine dokunun ve Günler, Haftalar, Aylar veya Yılları seçin.
İstatistikleriniz, popüler site ziyaret saatlerinin analizi, yorumlarınız ve daha pek çok şey gibi sitenizin iç işleyişlerine ilişkin daha derinlemesine bir genel bakış için Analizler düğmesine de basabilirsiniz. İçeriğin performansını görmek için bu ekranları sık sık kontrol etmek isteyeceksiniz.

Mobil uygulama, her zaman bilgilendirilmenizi kolaylaştırır; bu da, sitenize en fazla trafik çeken içerik türlerine ve sitenizin en popüler zamanı hangi saatte geldiğine yardımcı olur . Belki site ziyaretçileri sabah dolaşımı sırasında ana sayfanızı kontrol ediyor ya da belki uykularına başlamadan önce son yayınlarınıza bakıyorlar.

Mobil yönetim araçları ile, sitenizi, okuyacakları kişilerin yaşam tarzı taleplerini karşılamak üzere, içeriğini yayınlama olasılığı yüksek olduğunda yayınlayarak kendilerine göre ayarlayabilirsiniz.
Bildirimlerinizi kontrol edin ve yorumları yanıtlayın.

Sitenize bir telefon veya tabletten erişmek, yorumları kontrol etmek ve cevaplamak için bir masanıza gelene kadar beklemek zorunda kalmazsınız demektir. Daha iyisi, Jetpack birisi bir yorum bıraktığında bildirim almanızı sağlar . Sohbete gerçek zamanlı olarak ayak uydurabilirsiniz; bu, takipçileri ve gelecek hayranları ile olumlu bir ilişki kurmanıza yardımcı olur.

Uygulamada, ekranın alt kısmındaki Bildirimler simgesine dokunun . Sitenizin aldığı iz geri dönüşler, pingback'ler ve izlemeler de dahil olmak üzere tüm yorumlar görüntülenir.

Bu bölümdeki içeriği de filtreleyebilirsiniz. Bildirimler ekranının üstünde beş seçenek göreceksiniz: Tümü, Okunmamış, Yorumlar, İzleyenler ve Beğenenler . Bir kategoriyi diğerlerinden ayırmak için bir seçeneğe dokunun.
Ayrıca, telefonunuzda veya tabletinizde Jetpack'ten push bildirimlerini alabilirsiniz . Birisi bir yorum bıraktığında veya bir yayını beğenir ( Beğenilenler varsa ) sizi hemen uyarır. Bunun için herhangi bir ekstra iş yapmanız gerekmez: Jetpack hesabınız için Bildirimler özelliği etkinleştirildiyse, otomatik olarak push bildirimleri alırsınız.

Bildirimler özelliğini kullanarak, okuyucularınızın sorularının veya endişelerinizin en öncelikli şey olduğunu bilmesi için yorumları hemen cevaplayabilirsiniz.

Yeni içerik yazın ve yayınlayın

Kısa bir süre önce, bir blog'u akıllı telefonunuzdan güncellemek absürd bir konsept gibi gelmiş olabilir. Çoğumuz hareket halindeyken blog oluşturduğuna göre , mobil cihazınızdan içerik yüklemek, sitenizi zamanında ve alakalı tutmak için gereklidir. Örneğin bir etkinliğe katılıyorsanız, bitene kadar beklemek yerine, gerçek zamanlı olarak fotoğraf ve paket servisi yayınlamak, takipçilerle etkileşimde bulunmak ve özel deneyimlerinizi paylaşmak isteyebilirsiniz.

Yeni bir mesaj eklemek için, mobil uygulamadan sitenize gidin ve Blog Mesajları'na dokunun. Uygulama mevcut yayınlarınızı görüntüleyecek:

Bu ekranda size yayınlanan yayınlar gösterilir, taslaklara erişebilir ve yeni içerik yazma imkânı sağlanır.

Ekranın sol üst köşesinde bulunan artı işaretine dokunarak yeni bir yayın oluşturabilirsiniz. Buradan, sitenize doğrudan mobil cihazınızdan yeni içerik oluşturup yayınlayabilirsiniz.

Aynı ekrandan değişiklikler yapmak için mevcut bir yayında Düzenle'ye , sitenizde şu anki görünümü görüntülemek içinse Görüntüle ' e dokunabilirsiniz .
Resimleri doğrudan cihazınızdan yükleyin

WIRED'e göre "vasat bir kamera bulunan bir telefon bulmak için oldukça çalışmanız gereken noktaya ulaştık" dedi. Akıllı telefon kameraları sürekli iyileştikçe bunları olaylardan manzara manzaralarına kadar her şeyi yakalamak için kullanıyoruz. , lezzetli yemekler.

Telefonunuzun fotoğraflarını WordPress uygulamasına aktarmak, onları bilgisayarınıza indirmek ve onları sitenize yeniden yüklemekten daha hızlıdır . Bir fotoğraf eklemek için, içerik bölmesinin altındaki kamera simgesine dokunun. Uygulama, cihazınızın fotoğraf kitaplığını açarak mesajlarınızı resimlere eklemenize ve seçmenize olanak tanır.

Kitaplığınızdan bir veya daha fazla fotoğraf seçin ve Seç'e dokunun . Seçilen resim (ler) yayınınıza eklenecektir:
Telefonunuzun ortam kitaplığından istediğiniz sayıda resim seçin ve içeriğinize kolayca ekleyin.

Bunun gibi, bilgisayarınızı açmadan büyüleyici ve benzersiz bir blog yazısı oluşturabilirsiniz. Bu, gönderdiğiniz cadence katkıda bulunarak, site ziyaretçileri için çekim yapmak ve işinizi büyütmenize yardımcı olan daha kaliteli içerikler üretir.
Sitenizi uzaktan yönetmek, WordPress uygulaması ile bir esinti

Mobil uygulama, gerekli ve kesintisiz Jetpack özelliğidir. Web sitenize fotoğraf eklemekten, hareket halindeyken durumunuzu kontrol etmekten ve yorumları yanıtlamaktan hoşlanıyorsanız, bu aracı gerçekten değerli bulacaksınız.

Sitenizi herhangi bir yerden yönetmeye hazır mısınız? Jetpack'i yükleyin , Apple veya Android cihazınız için WordPress uygulamasını indirin ve kendiniz deneyin! 



Kaynak:Wordpress Jetpack : https://jetpack.com/2017/11/22/manage-jetpack-mobile/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.