Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Android Cihaz Nedir?

Android cihazlar nihayetinde daha fazla özelleştirilebilen ve daha uygun fiyatlar ile temin edebileceğiniz mobil araçlardır. Android , Goo...

...

Android cihazlar nihayetinde daha fazla özelleştirilebilen ve daha uygun fiyatlar ile temin edebileceğiniz mobil araçlardır.

Android , Google tarafından tutulan bir mobil işletim sistemidir ve Apple'ın popüler iOS telefonlarına bir alternatiftir. Samsung, LG, Sony, HPC, Huawei, Acer ve Motorola tarafından üretilenler de dahil olmak üzere çeşitli akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılır. Tüm büyük hücresel taşıyıcılar Android çalışan telefonlar ve tabletler sunar.

2003'te piyasaya çıkan Android, iOS'un en iyi ikinci kuzeni idi. Ancak aradan geçen yıllar içinde dünyanın en popüler mobil işletim sistemi haline gelmek için Apple'ı aşarak yoluna devam etti, halende altılı ganyan atları gibi hızla ilerlemekte.

Hızlı bir şekilde benimsenmesinin birkaç nedeni var, bunlardan biri fiyatı: Biraz yüksek teknoloji ürünü Android telefonların sunduğu tüm kaygan özelliklere ihtiyacınız yoksa (çoğu olmasına rağmen) 50 $ gibi düşük bir sürede bir Android telefonu satın alabilirsiniz. tabi bu fiyatla iPhone rakip olma şansı yok.

Daha düşük fiyat avantajlarından başka, Android çalışan telefonlar ve tabletler nihaî olarak özelleştirilebilir - donanım / yazılımın tamamen entegre olduğu ve sıkı kontrol edildiği Applegrup ürününün aksine, Android geniş açık (genellikle açık kaynak olarak adlandırılır ). Kullanıcılar üreticinin bazı sınırları dahilinde kendi cihazlarını özelleştirmek için neredeyse her şeyi yapabilir.

Android Cihazların Temel Özellikleri

Tüm Android telefonlar bazı ortak özellikleri paylaşmaktadır. Hepsi akıllı telefonlar, yani Wi-Fi'ye bağlanabildikleri, dokunmatik ekranlara sahip oldukları , bir dizi mobil uygulamaya erişebildiği ve özelleştirilebileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte, herhangi bir üretici, Android'in kendi özellikleri haricinde farklılık içeren bir cihaz üretebilir, görünümünü damgalayıp işletim sisteminin temellerini hissettirebilir.

Android uygulamaları

Tüm Android telefonlar , Google Play Store'dan erişilebilen Android uygulamalarını desteklemektedir . Haziran 2016'dan itibaren Apple App Store'daki 2 milyon uygulamayla karşılaştırıldığında 2.2 milyon uygulama bulunduğu tahmin ediliyordu. 

Uygulamalar, yalnızca müzik, video, yardımcı programlar, kitaplar ve haberler gibi beklediğimiz açık akıllı telefon uygulamalarını değil, aynı zamanda arabirimin kendisini değiştiren bir Android telefonun iç kapısını kişiselleştiren uygulamaları da içermektedir. İsterseniz bir Android cihazın görünümünü tamamen değiştirebilirsiniz.

Android Sürümleri ve Güncellemeleri

Google, yaklaşık olarak her yıl yeni Android sürümleri yayımlamaktadır. Her versiyon, numarayla birlikte, kısa bir süreden sonra adlandırılır. Örneğin, Android 1.5 Cupcake, 1.6 Donut ve 2.1 Eclair'in önceki sürümleri. Android 3.2 Honeycomb, tabletler için tasarlanan Android'in ilk sürümü ve 4.0 Ice Cream Sandwich ile tüm Android sistemleri ya telefonlarda ya da tabletlerde çalışabiliyor.

2018 itibarıyla, en yeni tam sürüm Android 8.0 Oreo'dur. Bir Android cihaza sahipseniz, bir OS güncellemesi geldiğinde sizi uyarır. Ancak, tüm cihazlar en yeni sürüme geçemez; bu cihazınızın donanım ve işleme özelliklerine ve üreticiye bağlıdır. Örneğin, Google, önce kendi Pixel telefon satırı ve tabletlerine güncellemeler sağlar. Diğer üreticiler tarafından yapılan telefon sahipleri sadece sıralarını beklemek zorundalar. Güncellemeler her zaman ücretsizdir ve internet üzerinden yüklenir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.