Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yazı editöründeki Resim Ekleyin Resim Özellikleri Nelerdir?

Özenle yazılmış her makaleye eklenilen resimler , makale yazısı ile örtüştüğünde Arama sonuçlarından bloglara inanılmaz derecede Okuyucu...

...


Özenle yazılmış her makaleye eklenilen resimler, makale yazısı ile örtüştüğünde Arama sonuçlarından bloglara inanılmaz derecede Okuyucu taşırlar.

Google’un ürün yelpazesindeki isminden de anlaşılacağı gibi “Görseller’in ” çalışma amacıda budur. Bu işlem sadece bloglara okuyucu taşımakla sınırlı olmayıp, tüm web siteleri içinde aynıdır.

Resim Ekleyin Resim Özellikleri Nelerdir?

Blogger yazı editöründeki makalenize ekleyeceğiniz resimlerin Stil özelliklerini ve resme metin ekleyerek “SEO” değerini nasıl arttıracağınızı aşağıda inceleyin.

Blogger yazı editöründeki makalenize ekleyeceğiniz resimlerin Stil özelliklerini ve resme metin ekleyerek “SEO” değerini nasıl arttıracağınızı okuyun.
Uygulama: 

Uygulama için kullanacağımız resim ebatları, 1100 x 825 pixel boyutlarında. Bir makale için oldukça büyük bir resim. Ancak bu yazı ile amacımız hem büyük resmin kurallı olarak biçimlenip, tarayıcımızın hızlı açılmasına katkıda bulunmak ve arama sonuçlarında resmin hatalı bir link olarak karşımıza çıkmamasını sağlamak Tüm bu işlemleri kullandığınız yazı editöründen yararlanarak çalışacağız. Öncelikle Yazı Editörümüzdeki resim biçimleme özellikleri hakkında kısa bir açıklama yapalım.

Makalemize 1100 x 825 px. ebadındaki resmi ekleyelim ve anlatıma bu resim üzerinden devam edelim.

Büyük resmi yüklediğimizde, yazı editörümüz resmi, otomatikman Seo uyumlu hale getirmek için ölçeklendirecektir.

ilk eklediğimiz resmin kod yapısını incelediğimizde “HTML’ye” tıklayın kodları görün.

Sabit, demirli veya çapa görsel olarak bilinen imageanchor="1" resmin birebir ölçekli s1600 durumunu göreceksiniz Otomatik ebatlar ise, Orta seçeneği ile Genişlik width="320 Yükseklik height="240 olacaktır. Aşağıdaki görseli inceleyin.





inceleyeceğiniz resimde html kodları numara ile belirtilmiştir. Bunlar;

1 Numara: Blogger’un kendi biçim “Stil” kodları.

2 Numara: Resim linki ve s1600, orjinal resim ebadı görülmekte.

3 Numara: Bloger’un otomatik ebatlandırdığı resim ebatları olan, Genişlik width="320 Yükseklik height="240 görülmekte.
Kodlardan çok fazla anlamıyor olabilirsiniz.Ancak yukarıda verilen küçük açıklamaları mutlaka anlamaya çalışın. Her blogcunun bilmesi gereken basit ama gerekli bilgilerdir.Anlaşılmayan yerler için yorum yazarak bilgi alabilirsiniz. Şu ana kadar yapılan açıklamaların yazı editöründeki orijinal görüntüsünü aşağıda inceleyerek anlatılmak istenenleri kafanızda canlandırın.


Resim Stillerini incelemek için makalenizdeki resme tıklayın. 5 adet farklı ebatlarda sekme göreceksiniz. Birbirinden farklı ebatları yapılandıran sekmeleri seçerek resimlerinize farklı farklı ebatlar ile resim tanımlayabilirsiniz. 


Blogger resim Stilleri:

  1. Küçük
  2. Orta
  3. Geniş
  4. Çok büyük
  5. Orijinal boyut
Yukarıda verilen 5 adet resim sekme özelliklerinin ne olduğunu aşağıda okuyarak fikir sahibi olun.

Resim video gibi medya görselleri bir makaleyi en iyi özetleyip ifade eden araçlardır. Medya araçlarını ne kadar çok tanır kullanır ve en önemlisi de makaleniz ile bağlantısını sağlayabilirseniz, okuyucu sayınızda bir o kadar artacağına emin olabilirsiniz.

Blogger resim Stil Özellikleri:

Küçük: Vurgu, tanım alanları için kullanılabilir. Dikkat çekicidir.

Genişlik “width” 200 Yükseklik “height” 112 Örnek Resim Görseli


Orta: Vurgu, tanım alanları için kullanılabilir. Dikkat çekicidir.

Genişlik “width” 320 Yükseklik “height” 180 Örnek Resim Görseli



Geniş: Okuyucunun dikkatini çekmek ilgisini yönlendirmek için kullanılabilir.

Genişlik “width” 400 Yükseklik “height” 225 Örnek Resim Görseli



Çok büyük: Öne çıkan makaleler için en uygun resim ebadıdır. Makaledeki ilk resim ebatları ile kullanılması önerilir. Yapılandırılmış veri hatası almazsınız. Tarayıcı çok rahatlıkla okuyabilir, Mobil uyumlu denilebilir. Makale için yukarıda dikkat ederseniz ilk resim olarak eklenmiştir.

Genişlik “width” 640 Yükseklik “height” 358 Örnek Resim Görseli


Orijinal boyut: Resmin gerçek boyutu. Bu ebatları kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Yapılandırılmış veri hataları, resmin arama motorlarınca okunamaması, tarayıcının geç açılması ve bunun sonucu mobil hatalar yaşayabilirsiniz.

Resimlerinize Metin Ekleyin:

Arama sonuçlarına makale ve resimleri taşıyan görevlendirilmiş botların resim veya video medyasını okuyamadığını unutmayan. Makalenizin Seo’su için mutlaka resimlere, resmin anlamını ifade eden Metin Tanımlarını ekleyin.
Resime tıklayın → Özellikler→ Açıklama tanım metnini girin. 

2 yorum

  1. Meraba,
    Mart/2020 de editör penceresi değişti. Resim düzenleme için yeni bir yazı yazacak mısınız?
    Resmin büyüklüğünü, anchor textlerini ekleme vs hepsi kaldırılmış.
    Görme engelliler için açıklama kısmı kaldırılmış.
    Yerine farklı kısımlar eklenmiş fakat nasıl kullanılacağını anlayamadık.
    Yeni yazınızı bekliyoruz.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Yazınızda bahsettiğiniz yapılandırılmışvveri aracı kaldırıldı onun yerine rich snippet getirildi.
    Yeni temalarda resmin yerleşimi sorun veriyor, bir yazınızda resimlerinizi orta şeklinde konumlandırın yazmıştınız. Yerleşimde ve yazı oturmasında orta iyi iken yeni temalarda mobil sayfalarda sayfanın sağında boşluk oluşuyor. Resimleri sola yaslayınca sorun kalkıyor fakat editör penceresinde resimlerin altına eklenen yazı resmin sağına düşüyor. Bu sorunu nasıl aşarız.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.