Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger 404 Hatalı URL ve Yeni Site Haritası Gönderme

Blogger, web siteniz için, Http ve Https 404 URL sayfa hatası yaşayan kullanıcılar ilgili anlatımı takip ederek bu sorunları çözebilirler....

...

Blogger, web siteniz için, Http ve Https 404 URL sayfa hatası yaşayan kullanıcılar ilgili anlatımı takip ederek bu sorunları çözebilirler.

Http ve Https 404 URL Sayfa Hata Açıklaması:

Web sunucularında “blogger sunucusu” istenen dosya bulunamadığında tarayıcı protokol seçimine göre, “Http ve Https 404 - Dosya bulunamıyor" hata iletisini döndürür. Bu anlatım ile, sunucu ile bağlantının kurulamadığı "Sunucu bulunamadı" veya benzer hata mesajları ile karıştırılmamalıdır.

Böyle bir hata alınıyorsa, bu site bakımda olabilir, değişikliğe uğramış olabilir veya istemcinin "blogunuz" aslında sunucuya bağlanabildiğini, ancak sunucunun "blogger" isteneni bulamadığı anlaşılmalıdır.





Hatalı URL nedir? Konusunu incelemek isteyen kullanıcılar için;

İlgili makale: Hatalı URL ve URL Kaldırmayı Anlama 

Http ve Https 404 URL Sayfa Hatası Çözümü:

Blog bağlantı linklerinden oluşan hataları durdurabilmek için okuyucuyu web ana sayfanıza yönlendiren Http ve Https 404 tarayıcı protokolü, geri dönüş sayfası oluşturun. 

Bu uygulama sayesinde okuyucunuzu kaybetmemiş, Seo dostu bir site olmak ile kalmayıp Web Yönetici Araçlarındaki URL hatalarından kurtulmuş olacaksınız.

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Sırası ile, AyarlarArama tercihleri Hatalar ve YönlendirmelerSayfa bulunamadı sayfası için özel içerikDüzenle, seçeneğine tıklayın.

3. Aşağıda verilen kodları bu pencereye yapıştırın ve kaydedin.


Kod:

<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">
<a href="https://guney59.blogspot.com" target="_blank"><img alt=" Ana Sayfa" border="0" height="295" src="https://3.bp.blogspot.com/-41GIytQ4vcc/VnsBdCTnJkI/AAAAAAAAhP0/-bDQHPc5Sm0/s640/404-hata.jpg" title="" width="640" /></a></div>
<span style="font-family: Georgia, Times New Roman, serif;"><div style="text-align: center;">
Ters giden bir şey var! Aradığınız sayfa bulunamadı! Lütfen <a href="https://guney59.blogspot.com" target="_blank">Ana Sayfaya</a> Gidin <span style="font-size: xx-small;"><b>&gt;&gt;</b></span></div>
</span><span style="font-family: &quot;georgia&quot; , &quot;times new roman&quot; , serif;"></span> 

Özelleştir Google Gibi Getir Site Haritası Gönder:

1. guney59.blogspot.com, mavi renkli kısma kendi blog isminizi ekleyin. Link uzantı sonunda ülke eki “tr” silin.

2. Https protokolü kullanmıyor iseniz son kısımdaki “s” harfiniz silin.

3. width: Genişlik , height: Yükseklik ebatlarını ayarlar.

4. İsterseniz kendi resim linkinizi kullanın.

5. Yukarıda verilen kodların çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için Web yönetici araçlarına giriş yapın. Hatalı bir URL linkine tıklayın. Tarayıcıda açılan pencereyi kontrol edin. Yeni kodların çalıştığını göreceksiniz.

6. Google Gibi Getir: Web yönetici araçlarına giriş yaparak, Google Gibi Getir penceresine web site URL’nizi yazın ve Getir ve Oluştur ikinci seçenek ile göndererek dizine ekleyin.

7. Web site Haritanızı Gönderin: Blogger, yeni web site haritası göndererek 404 hatalı sayfa iletilerinden kurtulun.


Blogger için tek link ile Tüm Site Haritası gönder

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.