Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Webmaster Veri İşaretleyici Kırmızı Mesaj Uyarısını Düzenleme

Webmaster, Veri işaretleyicisi , Sayfa grup satırı makale yanında kırmızı renkli işaretlenmiş pencere gördüğünüzde, Sayfaların değiştiği m...

...

Webmaster, Veri işaretleyicisi, Sayfa grup satırı makale yanında kırmızı renkli işaretlenmiş pencere gördüğünüzde, Sayfaların değiştiği mesajını veren bu hatalı ögeyi düzeltebilirsiniz.

Web Yönetici araçları, Search Console, Veri işaretleyicisi, web sitenizde yayınlanmış makale verilerinin işaretlendiği, Veri türü, Kaynak, Sayfa sayısı, Öğeler, Hatalı öğe sayısını gösteren alandır.



Web sitenizde İşaretlemiş olduğunuz Sayfalar değişmiş olabilir. Sayfa satırında şu mesajı okuyabilir, 

Son etiketlenmelerinden beri bu sayfalar önemli derecede değişmiş olabilir. Lütfen sayfa grubunu inceleyin ve tüm etiketleme sorunlarını düzeltin. Önemli miktarda değişiklik varsa sayfa grubunu yayından kaldırıp yeni bir tane başlatmak da isteyebilirsiniz.” 

Düzenle butonu ile ilgili sayfaya giriş yaparak verilerimizi düzenlemeye başlayabiliriz. Mesaj ileti pencere görünümü.


Düzenle butonu mesajını okuduktan sonra, Düzenle seçeneği ile devam ederseniz daha önceden oluşan hatalar ve bu hataların diğer sayfalarınıza bağlantı vermesinden dolayı çok fazla sayfa düzenlemeniz gerekebilir. Düzenlemeye devam etmeyi seçtiğinizde şu şekilde uzun bir uğraşın içine girmiş olacaksınız. Resmi inceleyin.

Sayfa Grubunu Silin:

1. Bu durum kişisel bir bezginlik yaratacağından izlemeniz gereken adımları takip edebilirsiniz.

2. Veri işaretleme panelinde bulunan, Menü çubuğuna fareyi yanaştırın.
  • Search Console dön.
  • Bu sayfa grubunu sil. 
  • Örnek sayfaları düzenle.
  • Yayınla ve Ayarlar seçeneklerini göreceksiniz.
3. Bu sayfa grubunu sil, çöp kutusu simgesine dokunun ve Sayfa grubunu silin. Sayfa Grubunu sildiğinizde, daha önce yanlış işaretlenmiş grubu silmiş oluyorsunuz. 

Çekinmeyin, aynı Sayfa grub verilerini tekrar işaretleyeceğiz. Böylece yapacağınız işlem kısa zamanda bitmiş olacak. Sayfa grubunu sil, seçeneği ile devam edin. Silinmesi için Onaylayın. 

4. Hatalı kırmızı mesaj penceresi olarak karşınıza gelen Sayfa grup numarasını aramayın bulamazsınız. Merak etmeyin. 

5. Yapılandırılmış veri, Hatalı öğe sayısı listenizden veri işaretlemeye devam edin. İlk veri işaretlemeniz bittiğinde, biraz önce sildiğiniz Sayfa grub numarası ile devam edeceksiniz. 

Yani silinen hatalı Sayfa grub numarası değişemeyecek ancak sıralamada boşalan yerini alarak hatalı sayfaların veri işaretlemesine devam etmiş olacak.

Yapılandırılmış Veri İşaretleme Neden Önemli?

Web sitenizde yazmış olduğunuz tüm makaleler, Google arama sonuçlarında hatalı bağlantı ve yapılandırma ile ilgili çalışmanız yoksa mutlaka çıkacaktır. Hatalı yapılandırılmış tüm sayfalarınız Web Yönetici araçları, Search Console, sütun kısmında karşınıza çıkacaktır.

Web siteniz için ne kadar çok hatalı öğe veri işaretlemesi yaparsanız doğru olarak yapılandırılmış makaleleriniz Google arama sonuçlarında çıkmaya hak kazanmış demektir. 

Bu çalışma sonuçlarını web site trafiğini incelediğinizde bir artışın olduğu göreceksiniz.
İlgili konu hakkındaki diğer makaleleri Veri araçları kategorisinden okuyarak web sitenizi daha aktif nasıl yapabilirsiniz okuyun. 

Sormayı düşündüğünüz konular mı var? Yorum penceresini kullanabilirsiniz.

1 yorum

  1. Adnan Bey meraba,

    Search console'da ürünler kısmında şöyle bir hata ile karşılaşıyorum.
    https://1drv.ms/u/s!AjpvuqnFMIeMlmJ4P8GO-CI7n2kT

    Veri işaretleme olaylarını bir türlü çözemedim çalışma fırsatım olmadı. Onunla alakalı mı nasıl bir sorun ve çözümü nedir anlayamadım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.