Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Web Sitesinde Ücretsiz Blog Nasıl Oluşturulur

Google ürünlerinden, 15 GB’lık ücretsiz Gmail hesabı alarak Web İnternet ortamında beceri, hobi, kitap, roman, network marketing iş ve sat...

...
Google ürünlerinden, 15 GB’lık ücretsiz Gmail hesabı alarak Web İnternet ortamında beceri, hobi, kitap, roman, network marketing iş ve satış çalışmaları ve hatta her kategorideki işinizi hayal gücünüzü de kullanarak ücretsiz Web sitenizi kurabilirsiniz. Ücretsiz Web site sahibi olabilmek üç adımlı oluşturma gerektiren 5 dakikalık bir uygulamadır. Türkiye de geçimine katgı sağlamak için birçok iş dallarında (güzellik malzemeleri, yemek tarifleri, moda tanıtımı, iç ve dış giyecek eşyalar, moble tasarım,) gibi çalışılmaktadır. Çalışmalarını sürdüren birçok kişi sosyal paylaşım sitelerinde link tıklama, resme bağlantı tekniklerini kullanır. Bunun sonucu sosyal paylaşım sitelerindeki kullanıcılar bu paylaşımlardan bunalarak, paylaşılan içeriği siler, spam olarak işaretler, arkadaşlıktan çıkarır. Halbuki ciddi ücretsiz bir blog açıp birazda kullanımı araştırıp öğrendiğinizde kullanmış olduğunuz ürün, fikir gibi tanıtım metalarını web sitenizde yazdıktan sonra insanlar ile paylaşmanız hem okuyucu kitlenizi hemde müşterilerinizi arttırarak sizin için kalıcı bağlantılar oluşturacaktır. Dilediğiniz zaman eski ve yeni tanıtımlarınızı ciddi olarak web sitenizde rahatlıkla yeni bir kimlikle paylaşarak saygınlık göreceksiniz.

Bu düşünce ile bende varım diyerek başlamak istiyorsanız aşağıda açıklamaları bulunan sesli anlatım video’u izleyerek sizde Ücretsiz (Blogger) web site sahibi olabilirsiniz. Nasıl mı? Okumaya devam edin.

Ücretsiz Blogger Web Sitesi Nasıl Oluşturulur :

1. Google’un ücretsiz kullanıma sunduğu birçok ürün mevcut olup, bu ürünlerinden biri de Google Gmail E-posta hizmetidir. Gmail hesabınızı oluşturduğunuzda Google’un hizmet koşullarına uymak koşulu ile artık Web sitenizi kurabileceksiniz. Buradan giriş yaparak hemen Google Gmail hesabınızı oluşturun.

2. Google Gmail hesabınızı oluşturdu iseniz, https://www.blogger.com linkinden giriş yaparak Yeni blog oluştur butonuna tıklayın.

3. Açılan pencerede sırası ile aşağıdaki adımları takip edin.↴

Blogunuzun Başlık İsmi :

Örnek : Güney Network Marketing, siz kendi başlık isminizi oluşturacaksınız.

Blogunuzun alan adı (etki alanı) Subdomain ismi :

Örnek : guneynetworkmarketing.blogspot.com siz kendi subdomain alan adınızı yazacaksınız. Çok uzun olmayan ancak yaptığınız işi özetleyen anlamlı bir isim olması gerekmekte. Pencereye isim yazarken yazmış olduğunuz isim bir başkası tarafından alınmış olabilir. Bu nedenle birden fazla isim üreterek sağ taraftaki onay işaretini görene kadar devam edin.

Blogger Meta açıklamaları :

Açmış olduğunuz blogu Google arama motorlarına tanıtan benzersiz işinize uygun 500 karakteri geçmeyecek şekilde aşağıdaki örnek cümle gibi bir cümle hazırlayın.

Örnek :Web İnternet Network üzerinden kişisel ihtiyaçlarınızı tedarik edebileceğiniz NetWork Marketing ürün paylaşım Web sitesi

Cümle kalıbınız hazır ise sırası ile adımları takip ederek, Blogger kumanda paneli → Ayarlar → Temel sekmesine tıklayın ve üst kısımda Düzenle penceresini açarak biraz önce hazırladığınız meta tanıtım cümlesini kopyalayıp yapıştırın.

Blogger Üst bilgi meta tanımlaması :

Yukarıda anlatılan meta açıklamasının nasıl ekleneceği uyguladığımızdan dolayı, Blogger üst bilgi girişini tekrar yapmanıza gerek kalmamıştır. Ancak diğer meta etiketlerinin nereye eklendiğini bilmeniz açısından ilgili adımları takip ederek öğrenin.

Blogger kumanda paneli → Yerleşim → Üst bilgi Gadget’ini düzenle ile açın üst ksımda biraz önce eklediğimiz meta açıklama satırlarını göreceksiniz. Burada kaydet veya iptal butonundan çıkabilirsiniz.

Blogger yerleşiminin düzenlenmesi :

Blogger kumanda paneli şablonundaki genişlik ve kenar çubuğu (sidebar) ayarlarını ayarlamak için bu alanı kullanacağız. Aşağıdaki adımları takip ederek kumanda ayarlar bölümü açın.

Blogger kumanda paneli → Şablon → Özelleştir

Bu pencereye geldi iseniz sol tarafta ilk olarak “Yerleşim” ismine tıklayın ve Gövde yerleşiminde bulunan tabloları inceleyerek beğendiğiniz bir görünümü seçin. Nasıl yapıldığını anlamak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Örnek olması için yeni açtığım videoda da izleyeceğiniz Gövde yerleşiminde ben soldan ikinci olan tek sütunu seçtim. Gövde yerleşim seçimi ile ilgili resmi aşağıda inceleyin.

İkinci seçenek hemen sağ taraftaki “Alt bilgi (Footer yerleşimi)” ile ilgili seçimi yapalım. Burada üç adet görselden birini seçebilirsiniz. Birinci resim yatay tek sütun, ikinci resim yatay iki sütun, üçüncü seçim ise yatay üç sütundan oluşmaktadır. Sesli anlatım videomuzda ben üç sütunlu olanı seçtim. Siz kaç sütunlu olması istiyorsanız onu seçebilirsiniz. 
Alt bilgi Footer yerleşimi ile ilgili resmi inceleyin.
➽ Sayfalar ile Menü çubuğu oluşturma :
Menü çubuğu web sitenizde gezinen okuyucularınıza gezinme kolaylığı sağlar. Gezinme kolaylığı sağlayıcı Menü çubuğu Google arama motorları ve Adsense için de çok önemlidir. Her yeni blog açan katılımcı arkadaşların Menü çubuğunu Sayfalar sekmesi ile nasıl oluşturacağı aşağıdaki videomuzdan sesli ve görsel anlatım ile izleyebilirler. Bu eğitim videomuz da ayrıca web siteniz için tarih ve saat damgası hakkında kısa bir açıklamayı da dinleyeceksiniz. Tarih saat ayarları yapılmadığında web siteniz “Undefined” tanımlanmamış zaman hata iletisi verir. Bu hatayı almak istemiyorsanız bu ayarların tam yapılması gerektiğini hatırlatmak isterim.Bu ayarlara şu şekilde ulaşabilirsiniz. Dil ve biçimlendirme → Biçimlendirme isminin hemen altında yer almaktadır. Tüm ayarlar buradan değiştirilir.

Blogger ile ilgili daha önceden hazırlanan videolu anlatımları, kategoriler sekmesindeki Eğitim videolarından Playlist olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca kategoriler sekmesinde Google Plus, Google Gmail, Google Drive, Blogger ayarları ve Tema tasarım kategorisindeki ilgili konular için sormayı düşündüğünüz sorularınıza cevap bulabileceksiniz. Yukarıda anlatılan konular hakkındaki sorularınızı yorum yazarak iletebilirsiniz. Youtube sesli video anlatımı için olumlu yada olumsuz düşüncelerinizi belirtirseniz gelecekte daha iyi video çekim ve anlatım yapmamıza katgıda bulunmuş olursunuz. İzlediğiniz için teşekkür ederim.

Bu Youtube eğitim video ve açıklamalar, Wordpress AdnanGuney.com sitesinde çapraz olarak yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.