Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Eklentiler (Plugins) Nasıl Kurulur

Wordpress site, Ana sayfa, Yazı sayfası, Kategori sayfası, Yazar sayfası, sabit statik sayfaların tema yerleşiminde bulunan Default Sideb...

...
Wordpress site, Ana sayfa, Yazı sayfası, Kategori sayfası, Yazar sayfası, sabit statik sayfaların tema yerleşiminde bulunan Default Sidebar, Sidebar ve Footer birleşenler alanında kullanmak üzere Wordpress geliştiriciler tarafından hazırlanan Eklentilerin nasıl kurulacağını inceleyelim. Wordpress eklentiler (Plugins) site temanızın yerleşim bölümünde kullanılmak üzere wordpress geliştiriciler tarafından düzenlenen ve açık kaynak kodlardan oluşturulan eklenti widgetleridir. Öncelikle Wordpress eklentilerinin kontrol paneli birleşenler alanında nasıl görüldüğünü aşağıdaki resimde görelim.
Wordpress eklentilerinin birleşenler alanındaki görünümü :

Wordpress Eklentileri nasıl yüklenir :

Wordpress eklentilerini birkaç şekilde yükleyebilirsiniz. Bu yükleme biçimlerini aşağıda listelenmiştir.

1. EklentilerYeni ekle seçeneği Wordpress’in eklenti mağazasındaki wordpress tarafından onaylanmış eklentilerin bulunduğu alandır. Bu eklentileri inceleyerek beğendiniz eklentiyi yükleyebilirsiniz.

2. Wordpress mağazasındaki bu eklentilerin hemen altında, wordpress site sürümünüz ile uyumlu olup olmadığını gösteren ileti ile güncelleme bilgileri mevcuttur.

3. Eklentinin hemen üst kısmında Şimdi kur butonu yüklediğiniz eklentiler aktif olduğunda Yüklenenler olarak görülür. Yüklenmemiş eklentiler ise Şimdi kur ismi ile görülmektedir.

4. Kurmayı düşündüğünüz bir eklenti hakkında bilgileri ise, Daha fazla detay ismine tıklayarak eklenti hakkında pop-up açılan pencereden geniş bilgi alabilirsiniz. İpucu : Chrome tarayıcı kullanıyor iseniz maus'a sağ tıklayarak kendi dilinizde yazıları çeviri (Translate) ile daha rahat inceleyin.

5. Hemen sağ üst kısımda bulunan arama çubuğunu kullanarak ismini bildiğiniz veya düşündüğünüz bir eklentiyi aratıp aynı yöntemle eklentiyi incelemenizde mümkündür.

6. Menü çubuğunda mevcut olan, Öne Çıkan, Popüler, Önerilen, Favoriler, isimlerine tıklayarak en çok kullanılan eklentilere de ulaşmanız mümkündür.

7. Üst alanda bulunan Eklenti ekleEklenti yükle bölümü beğendiğiniz ve bilgisayarınızda masa üstüne eklediğiniz .zip formatındaki eklentileri yüklemenize yardımcı olan bir araştır.
Eklenti Yükle seçeneğine tıkladığınızda masa üstüne indirdiğiniz eklentiyi wordpress sitenize direk yüklemenizi sağlar. Dosya seçŞimdi kur.

8. Diğer farkı bir eklenti yükleme şekli ise, FTP yükleme aracınız ile giriş yapın, eklentinin bulunduğu Httpdoc dizinini açın. Dizin içinde wp-contet ismine tıklayın. Açılan yeni pencerede plugins yani eklentiler dosyasını açın ve masa üstüne yüklediğiniz .zip dosyasını çıkararak (çift dosyayı çıkarın ana dosya) sürükleyerek bırakın. Atık yeni eklentiniz yüklenmiş siz sadece yüklediğiniz eklentiyi aktif konuma getirerek kullanmaya veya özelleştirmeye başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.