Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Tr uzantısının Blogger ve Alexa için Veri Etkileri

Türkiye için hatırlarsanız, Blogger ’un blogspot.com kullanımı 21 Ocak 2014 tarihinde değişti . Tr uzantısı sonucunda, Pagerant sonuçları...

...
Türkiye için hatırlarsanız, Blogger’un blogspot.com kullanımı 21 Ocak 2014 tarihinde değişti. Tr uzantısı sonucunda, Pagerant sonuçları, Alexa verileri blogger eklentileri gibi birçok sorunu beraberinde getirdi. Blogger gadgetlerinde örneğin hepiniz hatırlarsınız. Google friend Connec izleyiciler gadget’i, sayfalar menü çubuğu gibi muhtelif eklentilerde çalışmaz duruma gelmişti.

Yaklaşık bir yılı aşkın bu süre içinde birçok Blogger kullanıcılarının blog değerleri değiştiğinden elde ettikleri haklarıda yok oldu. Yani al baştan bir yıl yeniden bir yapılanma içine girildi. “rel='canonical” meta etiketi kullanarak her ne kadar hataları düzenlemeye çalışsakta eklediğimiz meta etiketi geçici bir süre için biraz faydalı oldu. Özel domain kullananlar bundan etikilendimi ? Maalesef etkilenmedi. Bu durumda inanın çok üzücü bir durumdu. blogspot.com uzantısından, blogspot.com.tr uzantısına geçiş ortamındaki kayıplar bizleri 3. sınıf pasaport taşıyan kullanıcılar durumuna soktu.

Tr uzantısına neden geçtik ? Buda Dünya genelinde dönen fırıldakların diğer boyutu olup mevcut hükemetlerin kararsız bilinçsiz uygulamalarından kaynaklandı. Google tr uzantısını yapmasaydı belkide hiçkimse blog ana sayfasını açamayacak ve çalışma yapamayacaktı. Bu çelişkiler içinde bu günki yaşantımıza kadar geldik. Dünya genelinde web sitelerinin trafik sıralamasını yapan Alexa’nın, Tr uzantısına geçtiğimizde bloggerlar için tüm verilerin altüst olmasına ve sıfırdan başlamasına neden oldu. Seo çalışması yapan yayıncı arkadaşlar bu söylediklerimin ne anlama geldiğini çok daha iyi anlayacaklardır.

Blogger’un blogspot.com kullanımı 21 Ocak 2014 tarihinde değişmeden önceki veriler ile bir yıl sonraki verileri size canlı olarak aktarim. bu arada yaşanan büyük kayıpları sizde canlı olarak resimde görün. Not: Yazı içinde verdiğim bağlantılar içindeki resimler her ne hikmetse görülmüyor. Ancak ilgili yazıları diğer bağlantılarada taşıdığımdan elimde mevcut olan resimleri aşağıda göreceksiniz.

1. Alexa Uzantısı İle Dünya Site Trafiğini Öğren , başlıklı yazımdan alıntı yaptığım resmi aşağıda inceleyin. 28 Ocak 2013 Alexa verilerinin görüntüsü ;

Resimde dikkat ederseniz ;
  • Alexa trafik rank : 122.935
  • Alexa Türkiye sıralaması trafik rank : 1.915
  • Alexa site linking yani backlink ad. : 95
2. 18.02.2015 tarih itibari ile aradan geçen süredeki Alexa verilerine şimdi bakalım.
3. 18.02.2015 Alexa verilerini inceleyelim :
  • Alexa trafik rank : 155.681
  • Alexa Türkiye sıralaması trafik rank : 2.835
  • Alexa site linking yani backlink ad. : 60
Alexa site linking yani backlink ad. : 60 Aradan geçen bir yıl içinde Alexa verilerinin düşmesi gerekirken havada uçtuğunu görebilirsiniz. Tabiy ki bu durumu sizlere anlatabilmek için kendi verilerim üzerinden yazdım. Sizde kendi verilerinizi görüp değerlendirmenizi yapabilir neler kaybedildiğini anlayabilirsiniz.kaybedilenler sadece bunlar ile kısıtlı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Google Pagerank değerleri de herkesde olduğu gibi kuş oldu uçtu gitti. E, ne yapalım! sağlık olsun. İşin ucunda ölüm yok ya. Yaşadığımız hayatta en iyi öğretmen zamandır. Ancak !! O da öğrencisi yok eder.


Alexa Trafik Widged’ini tarayıcınıza nasıl ekleyeceksiniz ?

Çok basit olan bu eklentiyi kurmak için ;
→ Uzantı almak için Google Web Magazasında Alexa için giriş yapın.
→ Chrome’a ekle tıklayın ve izin verin. Üyeliğiniz yoksa üyelik işlemlerini yapın.
Uzantıyı kurdu iseniz tüm siteler hakkında artık karar verebilecek durumdasınız demektir.
Ayrıca okuyun ⇒ Blogger Blogspot Tr Sorunları Düzeliyor, bakın nasıl düzelmiş!!

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.