Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook Virüslerine Önlem ve Çözümler

Facebook kullanıcı sayısının artık 1 milyarın üzerine çıktığı sosyal bir ağ ve günümüzde facebook üzerinde insanlar çok fazla zaman geç...

...
Facebook kullanıcı sayısının artık 1 milyarın üzerine çıktığı sosyal bir ağ ve günümüzde facebook üzerinde insanlar çok fazla zaman geçirip yeni çıkan oyunlardan tutun birbirleriyle her türlü etkileşime açık bir şekilde gezinebiliyor bu ağda. Kötü niyetli insanların yani dolandırıcıların da bu zafiyetten istifade etmeye çalışması da kaçınılmaz bir şey oluyor. Hal böyle olunca. Facebook virüslerinin çalışma prensipleri tüm spyware yazılımlar gibidir. Genellikle Chrome tarayıcısı üzerinden bulaşırlar bilgisayarlara ve facebook sayfalarına. Çünkü saldırganlar virüsleri ve casus yazılımları kodlarken ve yayarken en büyük amaçları bu büyük kitlelere hitap etmektir. Dolayısıyla dünyada en çok kullanılan tarayacı Google Chrome olduğu için geliştirdikleri virüsleri Chrome güvenlik zafiyetlerinden içeriye sızabileceği gibi kodlarlar.  Son dönemde öne çıkan facebook virüslerini inceleyelim öncelikle.

Ödüllü Soru Virüsü ve Çözümü :

Facebook kullanıcılarının başına dert olan virüs hemen hemen çoğu kullanıcıya bulaşmış ve zamanla yayılmıştır. Bu virüsün bulaşma şekline baktığımızda kullanıcının hatasını göz ardı etmek olanaksızdır. Bilinçsiz kullanıcılar arkadaşının profilinde gördüğü bu bağlantıya tıklıyor ve önüne Flash Player güncellemesi gibi görünen bir uygulama ekranı geliyor ve onay istiyor onay verince virüs Chrome uzantılarına bulaşarak oradan da Kayıt Defterine chrome uzantısı gibi kendini ekliyor ve Facebook üzerinde kendi kendine sayfa beğenerek ve kendini çoğaltarak yayılmaya devam ediyor. Bu virüsün bilgisayardan silinmesi için Google Chrome’un Kayıt Defteri dahil bilgisayardan silinip tekrar kurulması halinde giderilebilir fakat daha başka bir çözüm yöntemiyle de giderilebilir.
Başlat > Çalıştır > Regedit > HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > Extenstions adresine gittikten sonra orada şu şekilde; “jkakdbeksdnfdfıbvaslcdlseşadm” karmaşık bir isimde değer göreceksiniz. Sağ tıklayıp sil diyerek veya üzerine bir kez tıklayıp delete’e bastığınızda virüsü silmiş olacaksınız. Facebook üzerinden uygulama yöneticinize girip Mynet adında bir uygulama göreceksiniz o uygulamayı da silip engellediğiniz zaman virüs bir daha sizin adınıza paylaşım ve beğeni yapamayacaktır.

Facebook Virüslerine Önlem Olarak Yapılması Gerekenler :

Facebook virüsleri genellikle uygulamalardan ve profiline virüs bulaşmış arkadaşlardan bulaştığı için bilmediğimiz ve arkadaşlarımızın paylaşmasına ihtimal vermediğimiz linklere tıklamayalım ve itibar etmeyelim.

Bilinmeyen uygulamalardan gelen istekleri ve tanımadığımız kişilerden gelen oyun isteklerini kabul etmememiz gerekiyor.

Eğer böyle bir hata yapmışsak yukarıdaki yöntemleri deneyerek virüsün bulaşması sonrası virüsü silmeyi deneyebiliriz çünkü facebook virüsleri genellikle bu prensipte çalışmaktadır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.